"Ankara ve İstanbul 'gazi' olsun"

Darbe girişimine karşı meydanları dolduran kalabalıklar, direnişin simgesi Ankara ve İstanbul’a ‘gazi’ unvanı verilmesini istedi.

"Ankara ve İstanbul 'gazi' olsun"
"Ankara ve İstanbul 'gazi' olsun"
GİRİŞ 19.07.2016 10:04 GÜNCELLEME 19.07.2016 10:12
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Hain kalkışmanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla sokaklara dökülen milyonlar, darbe girişimini püskürttü. Sokakları terk etmeyen halkın bazı istekleri de vardı. İstanbul Vatan Emniyet Müdürlüğü önünde nöbet tutan ve kendilerine "Eyüp Dostları" diyen bir grup, Ankara ve İstanbul’a ‘gazi’ unvanı verilmesini istedi. İdam cezasının geri getirilmesi de en fazla dillendirilen taleplerdi.

"ŞEHİTLER İÇİN HER ŞEHİRDE BİR ANIT OLSUN"

Taksim’deki bir grup darbe karşıtı ise, darbenin püskürtülmesi sırasında şehit olan güvenlik gücü ve siviller için her şehirde bir anıt dikilmesini talep etti. Taksim Kışlası’nın aslına uygun bir şekilde yeniden inşasını isteyenler de vardı.

YORUMLAR 4
  • vatan 7 yıl önce Şikayet Et
    Takime Ömer HALİSDEMİR'in adı verilsin.
    Cevapla
  • GAZİANTEP 7 yıl önce Şikayet Et
    Gaziantepli tam yerlisi olarak; Biz Gaziantep'in Gaziantep olabilmesi için Fransa ordusu ile aç susuz silah ve muhimmat kısıtlı olarak yağız atlarımız ile düşmana akın edip savaştık. Zerdali çekirdeğinden un yapıp ekmek eyledik yedik zehirlendik. oda bitince yaprak yedik oda bitince savaş meydanlarında ölmüş atları yedik 11 ay savaştık. Ordumuz yoktu çünkü çanakkale tarafından batılılar ve dünya doğudan rusya bize de Fransa İngiliz karışık kaldı. Vatanımızı korudukta GAZİ olduk MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ün muhteşem bir sözü var her TÜRK köyü kasabası GAZİANTEP'İ örnek almalıdır. Atamızın nufusu GAZİANTEP bey mahllasindedir.
    Cevapla
  • burhan 7 yıl önce Şikayet Et
    şehit olan vatan evlatlarımızı unutmamak unutturmamak için her şey yapalım. ders kitaplarında bu olayı , hainleri ve şehitleri es geçmeyelim.
    Cevapla
  • Hamdi 7 yıl önce Şikayet Et
    Şanlı İstanbul, Gazi Ankara
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...