Birlikte büyüyüp birlikte şehit düştüler

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit düşen ikiz kardeşler Ahmet ve Mehmet Oruç ile Yunus Uğur'un çocukluk arkadaşı olduğu öğrenildi.

Birlikte büyüyüp birlikte şehit düştüler
Birlikte büyüyüp birlikte şehit düştüler
GİRİŞ 19.07.2016 11:54 GÜNCELLEME 19.07.2016 12:05

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Gölbaşı'nda gerçekleştirilen bombalı saldırıda şehit düşen polis memurları ikiz kardeşler Ahmet ve Mehmet Oruç ile Yunus Uğur'un çocukluk arkadaşı olduğu öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, Adana Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görev yapan şehit polis memurları Oruç kardeşler ile Uğur'un çocuklukları aynı mahallede geçti. Komşu evlerde büyüyen Oruç kardeşler ile Uğur, aynı sınıfta aynı sırayı paylaştı.

Lise eğitiminin ardından, hayalini kurdukları polis meslek yüksekokuluna giren ve mezun olduktan sonra Adana Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde göreve başlayan şehitler, helikopter pilotu olmak için kasımda pilotluk kursuna kayıt yaptırdı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığının Gölbaşı'ndaki tesislerinde 8 aydır eğitim alan 3 arkadaş, 15 Temmuz'da FETÖ'nün darbe girişimi sırasında tesislere F-16 savaş uçaklarınca atılan bombalar sonucu yan yana şehit oldu.

Şehit ikizler Ahmet ve Mehmet Oruç'un cenazeleri Alihocalı Mahalle Mezarlığı, Yunus Uğur'un naaşı ise Polis Şehitliği'nde toprağa verildi.

Şehitlerin anneleri birlikte gözyaşı döktü

Bir gün önce 2 evladını toprağa veren anne Sanem Oruç, oğullarının birlikte büyüdüğü Yunus Uğur'un cenaze törenine de katıldı. Oruç, yanından ayrılmadığı şehidin annesi Asiye Uğur ile gözyaşı döktü.

İkiz şehitlerin ağabeyi Uzman Çavuş Mustafa Oruç da kardeşi gibi sevdiği Yunus Uğur'un cenazesinde ayakta durmakta güçlük çekti.

Şehit 3 arkadaştan geriye, Ahmet ve Mehmet Oruç'un geçen yılki nikah törenlerinde birlikte çektirdikleri fotoğraflar kaldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır