Tüm askeri okul öğrencileri tasfiye ediliyor!

TSK hainleri temizlemek adına yürüttüğü çalışmalara yönelik köklü ve radikal kararların alınmasına devam ediliyor.

Tüm askeri okul öğrencileri tasfiye ediliyor!
Tüm askeri okul öğrencileri tasfiye ediliyor!
GİRİŞ 20.07.2016 09:07 GÜNCELLEME 20.07.2016 10:46
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

 Alınan yeni karara göre tüm askeri okulların öğrencilerle ilişiği kesilecek. TSK'nın 4 yıl mezun vermemesi olasılığı üzerine çeşitli önlemler alınacak. 

Harp okullarının FETÖ'cü yönetici, eğitim elemanı ve öğrencilerce ele geçirildiği iddiaları 15 Temmuz darbesinden önce de ortaya konmuştu. Başarısızlıkla sonuçlanan darbe kalkışması ile iddiaların gerçeğe dönüşmesi üzerine hükümet, güvenlik birimleri ve TSK üst yönetimi hızla harekete geçti. Astsubay hazırlama okullarından harp akademilerine kadar TSK'ya personel yetiştiren tüm okullardaki öğrencilerin tasviye edileceği bilgisi verildi. Ancak ilişiği kesilen öğrencilerin sivil okullarda okuması haklarına dokunulmayacak. Ayrıca askeri okullardaki tüm personel değiştirilecek ve FETÖ'cü olduğu bilinen kişilerin hakkında adli süreç başlatılacak. Bu yıldan itibaren alınacak öğrencilerin hakkında çok yönlü çalışma yapılarak karar verilecek.

ASKERİYEDEKİLERİN %90'I FETÖ YANLISI

Darbe gecesi birçok askeri okulun öğrencileri FETÖ'cü cuntacıların talimatı ile harekete geçirilmiş ve kalkışma hareketine dahil edilmişti. TSK bünyesindeki okulların tamamında toplam 5 bin civarında öğrenci bulunduğunu ifade eden askeri kaynağa göre “Bu sayı kapsamında FETÖ'cü olmayanların sayısı en fazla %10'dur. Ki bu da iyimser bir rakam. Tüm okullardaki toplamın en az %90'ı FETÖ'cü. Çünkü uzun süre harp okulu ve harp akademisi öğrencisi olmak için en temel şart, Fetullahçı olmaktı. Fakat bu konuda çalışmalarımız var.” dedi.

KALKIŞMADA ÖĞRENCİLER DE YER ALDI

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere darbe girişiminin olduğu çok sayıda bölgede nerede ise tüm askeri okulların öğrencileri darbecilerle birlikte hareket etti. İstanbul'da Hava Harp Okulu'nun 400 öğrencisi, TRT'yi işgal etmek için yönlendirildi. Fakat polis tarafından gözaltına alındılar. Yine İstanbul Hava Harp Okulu'ndan 2 otobüs dolusu öğrenci, başlarında İstanbul Hava Harp Okulu 4. Filo Komutanı Binbaşı Ferhat Güner'in olmasına rağmen Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ele geçirilmesi için darbecilerce görevlendirildi. Halkın direnişi ve polisle girdikleri çatışma sonrasında ise yakalandılar. Gelibolu'da 467 Kara Harp Okulu öğrencisi, başlarında 20 darbeci subayla birlikte İstanbul'a doğru yola çıktı. Ancak halk ve polis tarafından derdest edildiler. Ayrıca Yalova'da kamp yapan 200'den fazla Hava Harp Okulu öğrencisi ve FETÖ'cü subay, darbe gecesi İstanbul'a gelerek Tuzla'da halk ve polisle çatıştı. Burada 5 vatandaş şehit edilirken 1 darbeci subay da öldürüldü.

ÖLDÜRÜLEN ASKERİ ÖĞRENCİLER

Ankara Jandarma Okullar Komutanı (JOK) Tuğgeneral Sadık Köroğlu, darbe girişimine iştirakten 16 Temmuz'da yakalanıp, tutuklandı. Kalkışmanın Ankara'daki en önemli isimlerinden biri olan Köroğlu, 2014 YAŞ'ında, Jandarma bünyesinde albaylıktan tuğgeneralliğe yükseltilen 5 kişiden biri idi. Başarısızlıkla sonuçlanan darbe gecesi JOK'ta ve Jandarma Genel Komutanlığında askeri öğrencilerin açısından ibret verici bazı olayların yaşandığı öğrenildi. Zaman'ın ulaştığı bilgilere göre daha önce Jandarma Personel Başkanlığında şube müdürü olarak görev yapan Yarbay Süleyman Karaca, geçirdiği bir soruşturma sonunda JOK'ta öğretmen olarak görevlendirilmişti.

FETÖ'cü Yarbay Karaca, 15 Temmuz gecesi, JOK'tan yeni mezun olarak staj yapan 50 kadar öğrencinin (askeri terminolojide teğmen) başına geçip, Jandarma Genel Komutanlığını ele geçirmek üzere hareket etti. Genel Karargâı kuşattı ve saatler süren çatışma sonunda öğrencilerin önemli bir bölümü öldürüldü. Karargâhın bazı bölümlerine girmeyi başaran bu öğrenciler, FETÖ'cülere yönelik dosyaların ve soruşturmaların bazı dosyaların tutulduğu ana serverları yaktı. 20 kadarı öldürülen bu kişilerin cesetlerinin Karargâh koridorlarında 3 gün kaldığı ve koktuğu bildirildi.

YORUMLAR 50
  • Bekir 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu çocuklar emir komuta altında olan darbenin ne olduğun dahi bilmeyen masumlar. sen bunların başında ki emri vereni al ve as çocukların haklarını emeklerini ödeyemezsin bu vebal çok büyük vatanını milletini seven o kadar öğrenci iflah olmaz.
    Cevapla
  • Türk 7 yıl önce Şikayet Et
    vatanımızı sizden çok seviyoruz onlar devlete karşı eylem içerisinde olmuşsa onları ilgilendirir Erdogan demıyormuydu kişiler ve kurumlar birbirinden ayrılsın kardeşım harp okuluna devam etmeli biz cemaatcı degılız lanet olsun cemaatınıze de bizi bu hallere getirenlerede vatanseverleride karşınıza alacaksınız inşallah biz yanılırız
    Cevapla
  • erdal 7 yıl önce Şikayet Et
    bu haber asparagas
    Cevapla
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    2014 te astsubayligi kazanan ben ve benim gibi ogrenciler siralamaua tabi tutularak bizden dusuk puanli ogrencileri askeriyeye yerlestirdiler bizim hakkimiz ne olacak kim hakkimizi aryacak.
    Cevapla
  • Xxxx 7 yıl önce Şikayet Et
    Hava harp okulundaki 400 kişinin olaydan bir haber olduğunuda yazmak gerekir.Adamları tabura geçerip her devreden 100 numara okuyup otobüse bindirip göndermişler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!