İkinci darbe emri!

3’üncü Ana Jet Üs ve Konya Garnizon Komutanı Tümgeneral Haluk Şahar’ın 16 Temmuz’da ikinci darbe girişimi için harekete geçtiği ortaya çıktı

İkinci darbe emri!
İkinci darbe emri!
GİRİŞ 22.07.2016 09:51 GÜNCELLEME 23.07.2016 06:52
Bu Habere 76 Yorum Yapılmış

16 Temmuz sabahı Haber7'nin manşetinden özel haber olarak 'Konya'da askeri hareketlilik' olduğunu duyurması üzerine yetkililer harekete geçip Konya 3’üncü Ana Jet Üssüne operasyon düzenlenip çok sayıda isim gözaltına alınmıştı. 

Darbe girişiminin ardından İstanbul'da tutuklanan 3'üncü Ana Jet Üs ve Konya Garnizon Komutanı Tümgeneral Haluk Şahar'ın, gözaltına alınmadan önce iddiaya göre, Üssün Hava Harekat Komutanı Kurmay Albay Mustafa Ertürk'e, 4 adet F16 uçağı hazırlayıp, ikinci darbe girişimine hazır olması için emir verdiği ileri sürüldü. Gözaltına alınan aralarında Kurmay Albay Ertürk, Konya Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Orhan Gündüz ile birlikte 21 asker adliyeye sevk edildi.

İSTANBUL'DAN TALİMAT

Darbe girişimi planı içinde rehin alındığı ileri sürülen 3'üncü Ana Jet Üs Komutanı ve Konya Garnizon Komutanı Tümgeneral Haluk Şahar'ın, İstanbul'da polis tarafından gözaltına alınmadan önce üsse Hava Harekat Komutanı Kurmay Albay Mustafa Ertürk'ü, arayıp, 4 adet F-16 uçağını ikinci darbe girişimi için hazırda bekletmesi talimatını verdiği öne sürüldü.

HABERİ YOKMUŞ!

Darbe karşıtı diğer askerlerin ise üsse her bir uçağın iniş ve kalkış yapmaması için hangar ve pistleri otobüslerle kapattığı öğrenildi. Darbe girişiminin ardından Tümgeneral Haluk Şahar hakkında yakalama kararının çıkması polis, Şahar'ı gözaltına almak için 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'na gitti. İddiaya göre polisi karşılaşan Kurmay Albay Ertürk, iddiaya göre “Üniformamızın şerefini kirlettiler” diyerek hiç bir girişimden haberi olmadığı yönünde polisi kandırmaya çalıştığı ileri sürüldü. Ertürk'ün, sorgusunda ise suçlamaları kabul etmedi ve darbe girişimiyle her hangi bir ilgisinin olmadığını söylediği öğrenildi. 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'ndaki darbe girişiminde bulunan askerlerden bazılarının ise İzmir ve Ankara'da yakalandığı öğrenildi.

YORUMLAR 76
  • guler 7 yıl önce Şikayet Et
    Mucadeleyi sadece cumhurbaskanimiza birakmayalim hall olarak elimizden geleni yapalim. Asil savas simdi basladi
    Cevapla
  • Ebru 7 yıl önce Şikayet Et
    Biz osmanli torunlarıyķz bu toprakları kolay kolay sizin gibi eskiyalara bırakacağımizi mi sandinizzzz!!!! Biz var oldukça turkiye ilelebet yasayacakk...Allah ülkemizi sizin gibilerden korusuñ
    Cevapla
  • Adil Ömer 7 yıl önce Şikayet Et
    Cennet Vatanımı bölmek, bayrağımı indirmek isteyen, elinde tek silahı bayrağı olan bu mübarek halka silah sıkıp, tanklarla ezen, Kahraman polis ve asker kardeşlerimizi şehit eden bu vatan hainleri ni ve pensilvanyadaki büyük Şeytanı hiç unutmayacağız. Bu melunlara idam, illa idam isteriz.
    Cevapla
  • Ömer 7 yıl önce Şikayet Et
    bu vatana bunu da yaptınız yazıklar olsun sizlere....
    Cevapla
  • Anne 7 yıl önce Şikayet Et
    Şu bir gerçekki kıyamete yakın hainler çogalacak kazanan müslümanlar olacak dsha ötesi varmı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?
'Türkler ilk savaşı kazandı' Bulgar dergisi KAAN, F-35 ve S-400'leri yazdı