Son dakika Ankara ve İstanbul'da yeniden askeri hareketlilik var mı?

Son dakika Ankara ve İstanbul'da bazı askeri birliklerde yeniden hareketlilik iddiaları sosyal medya ve bazı haber kuruluşları tarafından dillendirilince doğal olarak halk arasında panik oluştu. Peki gerçekten de Ankara ve İstanbul'da bazı askeri birliklerde yeniden bir kalkışma söz konusu mu?, yani Son dakika Ankara ve İstanbul'da yeniden askeri hareketlilik mi var?, Ankara'da bulunan çok kritik askeri birliklerde son durum ne?. İşte yanıtları ve Ankara ve İstanbul'da bazı askeri birliklerde hareketlilik iddiaları ile ilgili tüm detaylar ve Ankara ve İstanbul Valiliklerinin konuyla ilgili açıklaması haber7.com'da..

Son dakika Ankara ve İstanbul'da yeniden askeri hareketlilik var mı?
Son dakika Ankara ve İstanbul'da yeniden askeri hareketlilik var mı?
GİRİŞ 06.08.2016 15:53 GÜNCELLEME 08.09.2016 17:06
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Son dakika Ankara ve İstanbul'da 15 Temmuz Darbe Girişimi ardından yaşanan gelişmeler ve son dakika Ankara ve İstanbul'da askeri yeniden hareketlilik iddiaları haberimizde..

KENAN EVREN KIŞLASI'NDA ŞÜPHELİ YANGIN

Maltepe'deki Kenan Evran Kışlası'nda bulunan otluk ve ağaçlık alanlarda yangın çıktı.

Alınan bilgiye göre, Başıbüyük Mahallesi'ndeki kışlanın içerisinde, farklı noktalardaki otluk ve ağaçlık alanlarda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangını fark eden askerler ve vatandaşlar, itfaiyeye haber verdi.

Bunun üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye aracı ve yangın söndürme helikopteri sevk edildi. 

Ekipler, yangına müdahaleye başladı.

ANKARA'DA YENİDEN KALKIŞMA İDDİASI

15 Temmuz gecesi başlayan ve tüm ülkeyi üzüntüye boğan, aynı zamanda halk kitleleri tarafından çok büyük tepkilere neden olan 'darbe girişimi' üzerinden bir hafta geçmesine rağmen hain kalkışmanın yankıları devam ediyor.Bu doğrultuda Ankara Etimesgut'ta ve İstanbul'da bazı askeri kışlalar önünde hareketlilik yaşanması üzerine polis önlem aldı. İddialar üzerine Ankara Valiliği açıklama yaptı.

Son dakika İstanbul'da bazı askeri birliklerde hareketlilik iddiaları üzerine İstanbul Emniyeti Müdürlüğü ekipleri tedbiren uzun namlulu silahlarla Vatan Caddesi'ndenki Emniyet Müdürlüğü önünde nöbet tutmaya başladı. İstanbul'daki askeri kışlalar önünde de polis ekipleri önlem almaya başladı.

ANKARA'DA VATANDAŞLAR NİZAMİYE ÖNÜNDE TOPLANDI

Son dakika Ankara'da bazı askeri birliklerde hareketlilik iddiaları üzerine Sosyal medyada, "Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığında kalkışma olacağı" iddiaları üzerine vatandaşlar nizamiye önünde toplandı.

Sosyal medyada "bir grup askerin Zırhlı Birliklere gelerek kalkışma gerçekleştireceği" iddiaları üzerine vatandaşlar Türk bayraklarıyla tümenin önüne gelerek beklemeye başladı.

ANKARA BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİ ARAÇLARI KIŞLANIN GİRİŞİNİ KAPATTI

Ankara Büyükşehir Belediyesine ait kamyonlar, otobüsler, vidanjörler de kışlanın kapılarının önüne park ederek, giriş çıkışları kapattı.

TÜMGENERAL VATANDAŞA SESLENDİ

Ellerinde Türk bayrakları bulunan kalabalık grubun bekleyişi devam ederken, Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanı Tümgeneral Erdoğan Akyol dışarı çıkarak vatandaşlara seslendi.

Darbe girişiminin olduğu gece birlikten tankların çıkmasına izin vermediklerini belirten Tümgeneral Akyol, bir sıkıntı olmadığını, böyle bir şeye izin vermeyeceklerini söyledi. Akyol, görevlerinin başında olduklarını belirterek, vatandaşların içinin rahat olmasını istedi.

Vatandaşların sevgi gösterisinde bulunduğu Akyol, bekleyenlerle kucaklaşıp onları dinledi.

Polis ekiplerinin çelik yelek giyerek önlem aldığı tümenin ana nizamiyesi önüne, tedbir amaçlı bir TOMA da getirildi.

İstiklal Marşı okuyan vatandaşlar, tekbirler getirerek bekleyişlerini sürdürdü.

ANKARA VALİLİĞİ: HAREKETLİLİK İDDİASI GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Ankara Valiliği, Etimesgut ilçesinde bulunan askeri birliklerde bir hareketlilik olduğuna dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarda, Etimesgut ilçesinde bulunan askeri birliklerde bir hareketlilik olduğuna dair bilgilerin yer aldığı, söz konusu haberlerin kesinlikle gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Açıklamada, "Halkımızın gerçek dışı bu tür haberlere itibar etmemesi fevkalade önemlidir" ifadesi kullanıldı.

İSTANBUL VALİSİ'NDEN YALANLAMA

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Twitter'dan sosyal medyada Hasdal ve Maslak'taki askeri birliklerde hareketlilik olduğuna dair iddiaların doğru olmadığını duyurdu.

YORUMLAR 10
  • hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu millet kendini siper ediyordu zengin insanlar neden yok meydanlarda bunun için nerden buldun yasası acil çıkmalı idamla beraber
    Cevapla
  • nesli 7 yıl önce Şikayet Et
    Dedikodu cumhuriyeti olduk
    Cevapla
  • Pelin 7 yıl önce Şikayet Et
    Yok öyle bir şey askerin bu ülkede darbe yapması imkansız
    Cevapla
  • Gözde 7 yıl önce Şikayet Et
    Ama yaptılar pelin hanim
    Cevapla
  • gaffar 7 yıl önce Şikayet Et
    bu tarz haberleri isitip isitip koymayin lutfen.
    Cevapla
  • emre can 7 yıl önce Şikayet Et
    Maslak kışlasından yemekhane aracını çıkarken görseler hareketlilik ver diyorlar.. Bu hareketlilik kelimesinden bu insanlar ne anlıyor çok merak ediyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...