Elazığ ve Erzincan'da 42 asker gözaltında

Erzincan ve Elazığ'da FETÖ soruşturması kapsamında 42 asker gözaltına alındı.

GİRİŞ 22.07.2016 11:54 GÜNCELLEME 22.07.2016 12:03

Elazığ'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında asker ile polisin ortak düzenlediği operasyonda, aralarında subayların da bulunduğu 18 asker gözaltına alındı.

15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle FETÖ/PDY hakkında başlatılan soruşturmalar kapsamında, Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla FETÖ/PDY bağlantılı olduğu ileri sürülen, aralarında 1 albay, 1 yüzbaşı, 2 teğmenin de olduğu 18 asker gözaltına alındı. Sabahın erken saatlerinde eş zamanlı olarak askerlerin kaldıkları lojmanlara yapılan baskında 18 asker gözaltına alınırken, evlerdeki aramaların sürdüğü öğrenildi. 

Erzincan'da 3'ncü Ordu Komutanlığı ve 59'uncu Topçu Er Eğitim Tugayına düzenlenen operasyonda 24 askeri personel gözaltına alındı. 

Emniyet Müdürlüğü, başarısız darbe girişiminde bulunan FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde dün gece 3'ncü Ordu Komutanlığı ve 59'uncu Topçu Er Eğitim Tugayına operasyon düzenledi. Operasyonda haklarında gözaltı kararı çıkarılan 2 albay, 1 yarbay, 4 binbaşı, 4 yüzbaşı, 3 üsteğmen, 11 astsubay ve 1 uzman çavuştan oluşan 26 askeri personelden 24'ü yakalanarak gözaltına alındı. Firarda olan 1 binbaşı ve 1 üsteğmenin yalanması için çalışmalar devam ediyor.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi