Fetullah Gülen iade gelişmeleri - Adalet Bakanlığı ABD'ye 'tutuklama' talebini iletti!

Kendi halkına savaş açan hain darbeci terör örgütü FETÖ'nün elebaşı Fetullah Gülen'nin iadesi ile ilgili tüm son dakika haberleri ve gelişmeleri haberimizde bulabilirsiniz.. Ülkemiz için bir milat olan 15 Temmuz Darbe Girişimi gecesi ve sonrasında yaşanan süreçlerde milletce büyük duruş sergileyerek darbeci odaklara gerekli ders verildi. Öte yandan hainbaşı Fetullah Gülen ABD'ye iade edilmemesi için yalvardı. Fetullah Gülen iadesinde yeni gelişme var. Tüm bu olanların baş sorumlusu örgütün sözde lideri Amerika'da firari yaşayan Fetullah Gülen'in iadesi ile ilgili tüm haber ve gelişmeler haber7.com'da..

Fetullah Gülen iade gelişmeleri - Adalet Bakanlığı ABD'ye 'tutuklama' talebini iletti!
Fetullah Gülen iade gelişmeleri - Adalet Bakanlığı ABD'ye 'tutuklama' talebini iletti!
GİRİŞ 13.09.2016 10:56 GÜNCELLEME 13.09.2016 11:00
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Son dakika Fetullah Gülen'in iadesi ile ilgili tüm haber ve gelişmeler (13.09.2016) haberimizde..

15 Temmuz başarısız darbe girişimin ardından Fetullah Gülen'in iadesi ile ilgili tüm gelişmeleri haberimizden size aktarmaya çalıştık. Bundan sonra da gelişmeleri yayınlamaya devam edeceğiz. Son olarak AK Parti kurmaylarından oluşan bir heyet Fetullah Gülen iadesi için ABD'ye çıkarma kararı aldı. Öte yandan Adalet Bakanlığı ABD'den Gülen'in tutuklanmasını istedi. İşte tüm ayrıntılar....

ADALET BAKANLIĞI GÜLEN'İN TUTUKLANMASI TALEBİNİ İLETTİ

Adalet Bakanlığınca ABD'den, FETÖ elebaşı Gülen'in "darbe girişiminin emrini verdiği, komuta ettiği" gerekçesiyle tutuklanması talep edildi. Böylece Bakanlıkça, darbe girişimine ilişkin ilk geçici tutuklama talebi ABD'ye iletilmiş oldu. 

AYRINTILAR GELECEK...

AK PARTİ KURMAYLARINDAN FETULLAH GÜLEN ATAĞI!

AK Parti'de Mehdi Eker başkanlığındaki 6 kişilik bir heyet 6 Eylül'de ABD'ye gidiyor.

AK Parti'de Mehdi Eker başkanlığındaki 6 kişilik bir heyet Fethullah Gülen'in iadesi için 6 Eylül'de ABD'ye gidiyor.

FETÖ ELEBAŞI FETULLAH GÜLEN'İN İADESİ HAKKINDA FLAŞ GELİŞME

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius ile bir araya geldi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Litvanya Dışişleri Bakanı Linkevicius ile Dışişleri Resmi Konutu'nda görüştü. Heyetler arası görüşmelerin ardından Çavuşoğlu ve Linkevicius ortak basın toplantısı düzenledi.

DOSYALARI BİZZAT BİZ İLETECEĞİZ

Basın toplantısında Fethullah Gülen'in iadesine ilişkin konuşan Bakan Çavuşoğlu, "Gülen ile ilgili heyet geliyor. Yarın da özellikle Adalet Bakanlığı'nda toplantılar devam edecek. Biden ile de tüm bu süreci bir kere daha görüşeceğiz. Daha sonra bizden bir heyet Ankara'ya gidecek. Dosyayı iletmek üzere Adalet Bakanımız ile de bizzat gitmeyi planlıyoruz.Beklentimiz çok uzatılmadan Terörist Başı Gülen'in bize iade edilmesidir." dedi.

ABD'DEN FETULLAH GÜLEN'İN 'KAÇMASI' İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Toner, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iade süreciyle ilgili önemli açıklamalarda bulund

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, günlük basın toplantısında, Türkiye'nin FETÖ elebaşı için yaptığı iade talebine ilişkin soruları yanıtladı.

'HENÜZ KARAR VERİLMEDİ'

"Şu aşamada iade sürecini başlatmak için Gülen tutuklanmadığına göre hala yeterli kanıtları görmediğinizi mi söylüyorsunuz?" sorusu üzerine Toner, iade konusunda henüz bir karar verilmediğini bildirdi.

KAÇMAK İSTERSE...

Daha sonra sözcüye, "Birinin iadesini değerlendirirken o kişinin ülkeden çıkmasını engelliyor musunuz?", "Genelde terör saldırısı planlamakla suçlanan bir kişiyi yakalayıp kaçmasını engelliyorsunuz, doğru mu?" soruları yöneltildi.

Toner, konunun muhatabının ABD Adalet Bakanlığı olduğunu dile getirerek, "hakkında iade talebi yapılan kişinin ülke dışına çıkmasını önleyecek çeşitli mekanizmalar bulunduğunu" ifade etti. Bu mekanizmalarla ilgili ayrıntı vermekten kaçınan Toner, konunun Adalet Bakanlığı yetkililerine sorulmasını istedi.

Bakanlık Sözcüsü Toner, Fetullah Gülen'in pasaportunun iptal edilip edilmediği ve ona seyahat engeli getirilip getirilmediği yönündeki soruları ise yanıtlamadı.

'ANLAŞMA OLDUĞUNU KABUL EDİYORUZ'

Türkiye'nin, iade talebiyle ilgili ABD makamlarına belgeler gönderdiğini hatırlatan Toner, şöyle konuştu:

"Türk yetkililerden bize ulaşan belgeler üzerine çalışmaya devam ediyoruz ve analiz ediyoruz. Kararımızı henüz vermedik. Klişeleşmiş bir cevap olsun istemiyorum, ama bunu iletiyorum sadece. Bu istisnai bir dosya. Normalde iade taleplerine ilişkin olarak bu kadar detay paylaşmayız. En azından şunu kabul ediyoruz; Türk yetkililer herkesin önünde bu konuyu dile getiriyor, biz de onlarla bir iade anlaşmamız olduğunu kabul ediyoruz."

FETULLAH GÜLEN İÇİN ABD'YE 85 KUTU KANIT GÖNDERİLDİ

Amerika gazetelerinden Washington Post, ABD ile Türkiye arasında giderek ciddileşme riski taşıyan bir sorun olan Fethullah Gülen dosyasını ayrıntılı biçimde değerlendiren bir haber yayınladı. Buna göre, Amerikan Adalet Bakanlığı'nda bir ekip, Gülen'e ilişkin iade talebine cevap vermek üzere Türkiye'den gelen 85 kutu dolusu belgeyi tarıyor.  Washington Post'a göre ilk aşama geçildi, incelemenin olumlu sonuçlanması halinde iddianame için bir federal savcı görevlendirilecek.

"77 yaşında, sağlığı bozuk, Pensilvanya'da yaşıyor ve Türkiye'ye göre darbenin beyni." Washington Post, 15 Temmuz darbe girişimi ve Fethullah Gülen ile ilgili tartışmaları bu başlık altında haberleştirdi. Haberde iki önemli konuda bilgiler var:

85 KUTU KANIT 

Türkiye'nin, Gülen'in iade talebi konusunda Amerikan makamlarına dosya gönderdiği daha önce söylenmişti. Ancak bu haberle giden dosyanın kapsamı ilk kez ortaya çıkıyor. Washington Post, aynen şöyle yazıyor: 

Adalet Bakanlığı'nda bir ekip, Türkiye'den gelen 85 kutu dolusu kanıt belgesini tarıyor. Türkiye'ye göre bu belgeler, Gülencilerin, adliye, polis ve ordunun darbeci kliği dahil Türk toplumunun her alanına nasıl sızdığını gösteriyor ve Gülen'in darbenin arkasındaki beyin olduğunu kanıtlıyor.

İNCELEME 2. AŞAMA, 3. AŞAMA İDDİANAME

İade başvurusu konusunda Adalet Bakanlığı'nın yaptığı inceleme, iade sürecinin ikinci aşaması. İlk aşama Dışişleri Bakanlığı Adli Müşavirliği'nin incelemesi. Washington Post'un haberi doğruysa, ilk aşama geçilmiş durumda. Adalet Bakanlığı'ndaki incelemede, belgeler dikkate alınmaya değer bulunursa, üçüncü aşamaya geçilecek. Bakanlık, iddianame hazırlamak üzere bir federal savcı görevlendirecek.

KONGRE SPONSORU CEMAAT

Washington Post'tun haberinde yer alan bir diğer soruşturma konusu ise, Gülen cemaatinin Amerikan Kongresi'ndeki lobi faaliyetleri. Gazeteye göre, 2007 yılından bu yana, Kongre'den Türkiye'ye gelen heyetlerden 289'una, yani yarısına cemaate bağlı kuruluşlar sponsor olmuş.

Ayrıca Gülen hareketine bağlı onlarca kuruluş, siyasi kampanyalara onbinlerce dolar bağış yapmış. Bağış yapılan siyasetçiler arasında, Cumhuriyetçi Parti'nin önde gelen isimlerinden John Böhmer ve Rick Perry ile, Demokratların başkan adayı senatör Hillary Clinton da var.

BAKAN BOZDAĞ AÇIKLADI: FETULLAH GÜLEN BU ÜLKELERE KAÇABİLİR

Adalet Bakanı Bozdağ, Fethullah Gülen'in kaçma ihtimali olan ülkeleri açıkladı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, A Haber canlı yayınında 15 Temmuz'daki askeri darbe girişimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bozdağ, Fethullahçı Terör Örgütü'nün eli kanlı lideri Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iade edilmemek için ABD'ye yalvardığını söyledi.

"İADE OLMAMAK İÇİN ABD'YE YALVARIYOR"

Bekir Bozdağ'ın açıklamalarından satır başları;

Bu darbe girişimi elebaşı Fetullah Gülen olan FETÖ'nün Türkiye'deki hainleri tarafından uygulanmıştır. Türkiye olarak Gülen'in iadesi için gerekli dosya gitti ve bu süreçte de geçici olarak tutuklanmasını talep ettik. ABD Dışişleri Bakanı Kerry bu konuda olumlu yaklaşıyor. Onların bu tutumu Gülen'i tedirgin ediyor. İade edilmemesi için ABD hükümetine sesleniyor. Darbeci kişilere gaz veriyor tarih sizi yazacak diyor ama kendisi ABD'ye yalvarıyor. Gel Türkiye'ye tarih seni yazsın kandırdığı beynini yıkadığı ülkesine düşman ettiği bu darbecilere gaz veriyor kendisi iade olmamak için ABD'ye yalvarıyor.

BU ÜLKELERE KAÇABİLİR

Ona buradan çağrıda bulunuyorum. Gel Türkiye'ye burası bir hukuk devleti sizin gibi yargılamayız biz. Adil bir şekilde burada yargılan. Türkiye'ye gelmek için ABD'ye ve başka ülkelere kaçmak ile ilgili çalışmalar yaptığına dair istihbaratlar var. Fetullah Gülen, Mısır, Kanada, Meksika, Avustralya ve Güney Afrika'ya kaçabilir bu konuda çalışmaya başladı. Belgeleri hazırlıyoruz, ABD'ye sunulacak.

DARBECİLERE İŞKENCE YAPILMIYOR

Bu darbe girişimi elebaşı Fetullah Gülen olan FETÖ'nün Türkiye'deki hainleri tarafından uygulanmıştır. Türkiye olarak Gülen'in iadesi için gerekli dosya gitti ve bu süreçte de geçici olarak tutuklanmasını talep ettik. ABD Dışişleri Bakanı Kerry bu konuda olumlu yaklaşıyor. Onların bu tutumu GÜlen'i tedirgin ediyor. İade edilmemesi için ABD hükümetine sesleniyor. Darbeci kişilere gaz veriyor tarih sizi yazacak diyor ama kendisi ABD'ye yalvarıyor. Gel Türkiye'ye tarih seni yazsın kandırdığı beynini yıkadığı ülkesine düşman ettiği bu darbecilere gaz veriyor kendisi iade olmamak için ABD'ye yalvarıyor. Ona buradan çağrıda bulunuyorum. Gel Türkiye'ye burası bir hukuk devleti sizin gibi yargılamayız biz. Adil bir şekilde burada yargılan. Türkiye'ye gelmek için ABD'ye ve başka ülkelere kaçmak ile ilgili çalışmalar yaptığına dair istihbaratlar var. Fetullah Gülen, Mısır, Kanada, Meksika, Avustralya ve Güney Afrika'ya kaçabilir bu konuda çalışmaya başladı. Belgeleri hazırlıyoruz, ABD'ye sunulacak.

Yüksek güvenlikli F tipi cezaevlerimiz var. Buralarda tutuklular bulunuyor. Sığmayan yerlerde bunlara uygun cezaevleri var. Bunlara uygun tüm güvenlik tedbirleri alınmış durumda. Yargılama konusuna gelince, bu soruşturma Cumhuriyet tarihinin en büyük davası. Bunun tek bir yerde yapılması doğru değil. Binlerce kişinin sanık olduğu bir davanın tek bir yerde görülmesi sağlıklı değil. Buna savcılar karar verecektir. Ankara'da bu büyüklükte bir salon yok. Sincan'a büyük bir salon inşaatı başlattık. 4-5 ay içerisinde yargılamanın sağlıklı bir şekilde yapılacağı bir salon olacak. Bu davanın sanıklarının ve avukatlarının bulunabileceği bir duruşma salonunun çalışmaları başladı.

"ANAYASAMIZDA AÇIK HÜKÜMLER VAR"

Anayasamızda açık hükümler var. Türkiye idam cezasını getirmek için anayasada gerekli değişikliği yapmak zorundadır. Türkiye bu cezanın geri getirilmesini istiyor. Halkın bu talebine kulağımızı tıkayamayız. Bu konu değerledirme masasında. Gelirse belirli suçlarla ilgili olur.

HAİNLERE KARŞI BU İTTİFAK ÖNEMLİ

Partiler arasındaki rekabeti bir tarafa iten bir siyaset anlayışı hakim oldu. Cumhurbaşkanımızın Külliye'de liderle biraraya gelmesi çok önemlidir. Hainlere karşı bu ittifak önemlidir. Dünkü fotoğraf ve açıklamalar önemli. Bu olumlu bir gelişme inşallah netice verir. "

TERÖRİSTBAŞI GÜLEN, İADE EDİLMEMESİ İÇİN ABD'YE YALVARDI

FETÖ terör örgütünün elebaşı Gülen, kalkıştığı darbe girişiminin ardından iadesi söz konusu olunca Türkiye'ye gönderilmemek için adeta ABD'ye yalvardı: Hep yanınızda yer aldık.

Terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen, ABD'nin New York Times gazetesine kendi adıyla yazdığı makalede, "Batılı demokrasilerin ılımlı Müslümanlara ihtiyaç duydukları bir dönemde, "hizmet" içindeki ben ve arkadaşlarım Batı'nın yanında yer aldık." diyerek Obama yönetimine mesaj verdi.

KENDİNİ ACINDIRDI

Türkiye'de 1980 darbesi döneminde ve 28 Şubat sürecinde darbecilere yönelik iltifatları nedeniyle ağır eleştiri alan FETÖ elebaşı Gülen, hayatı boyunca darbelere karşı olduğunu,Türkiye'de son 40 yılda yaşanan darbelerde en çok zararı kendisinin gördüğünü ileri sürdü.

Yazısında Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Batılı ülkelere şikayet eden Gülen'in, ayrıca Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın FETÖ propagandası yapmakla suçladığı ve yalanladığı Uluslararası Af Örgütü'nün kötü muamele iddialarına atıf yapması dikkat çekti.

"AMERİKA BUNA DİRENMELİ"

Darbeye teşebbüs edenlerin itiraflarını ve bağlantılarını inkar eden Gülen, Türkiye'ye iadesiyle ilgili olarak ABD yönetimine seslendi ve "Erdoğan'ın istediğini verme arzusu anlaşılabilir ancak Amerika buna direnmeli." dedi.

AKAR'I GÜLEN'LE GÖRÜŞTÜRMEK İSTEDİLER

FETÖ'nün kanlı darbe girişimi sırasında darbeye direnen 246 kişi şehit olmuş, binlerce insan da yaralanmıştı.

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, savcılık ifadesinde, rehin alındığı sırada, darbeci askerlerden Akıncı 4. Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim'in, "Dilerseniz sizi kanaat önderimiz Fetullah Gülen ile görüştürürüz." dediğini aktarmıştı.

 

 

 

 

YORUMLAR 4
  • VARTOLU-HÜSEYİN 7 yıl önce Şikayet Et
    Eyy abd sen değilmisin kurulduğundan beri milyonlarca insanı öldüren seninde sonun yakındır hiç merak etme hemde çok yakın ozaman bakalım sen nereye kaçacaksın belki katlettiğin kızıl derililerin veya asırlardır sömürdüğün insanların kucağına oturacaksın işte o zaman vay senin haline bak bakalım dünya kaç kıtaymış göreceksin ALLAH abd yi yer ile yeksan mahfvu perişan etsin bütün darbelerin arkasında sizin ve veledü zina çocuklarınızın parmağı var bunu herkes biliyor...
    Cevapla
  • tayyipsever 7 yıl önce Şikayet Et
    amerika kendi köpeğini asla iade etmez bence
    Cevapla
  • osmanli 7 yıl önce Şikayet Et
    Amerikaya kimse gitmesin ve hatta ordaki tum unsurlarumizi geri cekin. Elcilik ve konsolosluklar dahil. Amerikada bizim yapacagimuz hicbirsey yok. Onlar hakkinda artikistihbaratada ihtiyacimiz yok . Once icimizi temizleyecez. Kendi ulusal internet agimizi kuracaz. Bati ile dogunun baglantisini kesecez
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    ABD kendini Nasıl aklayacak, benim gözümde suclu .milletin çoğunda benim gibi düşünüyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muhalefet medyasından Merkez Bankası'na operasyon girişimi!
Dubai'deki havalimanı sele teslim oldu! Uçakların zor anları kamerada