Tunceli'de yol kesen PKK'lılar araçları yaktı

Tunceli-Erzincan karayolunu kesen PKK'lı teröristler, durdurdukları 6 aracı ateşi verip gasp ettikleri araçla kaçtı.

Tunceli'de yol kesen PKK'lılar araçları yaktı
Tunceli'de yol kesen PKK'lılar araçları yaktı
GİRİŞ 22.07.2016 23:36 GÜNCELLEME 22.07.2016 23:36

Tunceli-Erzincan karayolunu, 40'ncı kilometresindeki Pülümür Vadisi içinde saat 18.30 sıralarında kesen PKK'lı teröristler, yoldan geçen araçları silah zoruyla durdurup kimlik kontrolü yaptı. Bir süre örgüt propagandası yapan teröristler, Tunceli Özel İdaresi'ne ait 2 kamyon, 1 minibüs, 1 pikap ile elektrik dağıtım şirketi FEDAŞ'a ait 2 pikabı ateşe verip yaktı. Teröristler daha sonra İl İdaresi'ne ait pikabı gasp ederek, dağlık alana doğru kaçtı.

Olayın duyulmasının ardından bölgeye en yakın karakol olan Şehit Mehmet Jandarma Karakolu'ndan PKK'lıların kaçış güzergahlarına top atışları yapıldı. Özellikle Alacık Köyü kırsal alanı ile Pülümür Vadisi'nin Zağge bölgesinde İHA'ların tespit ettiği teröristlerin gizlenebileceği bölgeler, obüs topları ile yoğun ateş altına alındı. Ardından bölgeye helikopterlerle çok sayıda özel eğitimli askerler indirilerek, teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyon başlatıldı.



PKK'lıların gasp ettikleri araçla saldırı yapabileceği ihtimaline karşı da kent merkezinde sıkı güvenlik önlemleri alınarak, plakası bütün birimleri verildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!