Darbeci eşlerine KPSS soruşturması

KPSS sorularının sızdırılması davalarına ilişkin soruşturmalar, darbeci askerlerin eş ve yakınları üzerinde derinleştirilecek.

Darbeci eşlerine KPSS soruşturması
Darbeci eşlerine KPSS soruşturması
GİRİŞ 23.07.2016 13:20 GÜNCELLEME 23.07.2016 13:20
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

FETÖ'nün darbe girişiminde gözaltına alınan askerlerden Deniz Yüzbaşı Haldun Gülmez ile askeri casusluk soruşturmasında hakkında yakalama kararı çıkarılan Binbaşı Recep Zafer'in eşlerinin KPSS şüphelisi olduğu belirlenmişti. Firari Recep Zafer, İzmir'deki FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınmasının ardından tutuklandı.

Savcılık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele saldıran askerler arasında bulunan, üzerinde Erdoğan ve hükümete yönelik bedduanın da yer aldığı Deniz Yüzbaşı Gülmez'in eşi Kübra Gülmez ile tutuklanan Binbaşı Zafer'in eşi Zeynep Afra Zafer'in de 2010 KPSS zanlıları arasında bulunması üzerine, asker eşleri ve KPSS'de yüksek puan alan yakınlarına ilişkin bağlantıların da mercek altına alınması bekleniyor.

Gözaltındaki bazı subayların eşlerinin özellikle 2010 KPSS'deki soruların sızdırılması davasında şüpheliler arasında yer alması üzerine asker eşleri ve yakınlarına ilişkin bağlantıların da mercek altına alınması bekleniyor.

Zanlı 580 kişi mercek altında

Bu kapsamda, 2010 KPSS soruşturması kapsamındaki zanlı 580 kişinin subay eşi olduğu ve bunların KPSS'de 100 ve üzerinde soruya doğru cevap verip, sınavı kazandıkları tespitine ilişkin ayrıntıların gün yüzüne çıkarılması için de bağlantılar derinleştirilecek.

Askeri casusluk ve KPSS soruşturmaları

Ankara Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman'ın yürüttüğü 2010 KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin soruşturma kapsamında, Mali Suçları Araştırma Kurulunun (MASAK) hazırladığı raporda, TSK'nın kritik birimlerinde görev yapan bazı subayların eşlerinin FETÖ'ye "himmet" adı altında para ödediğine ilişkin iddialar yer almıştı.

İzmir'deki askeri casusluk soruşturmasındaki usulsüzlükler ile bazı bilgilerin sızdırılmasına ilişkin inceleme ve elde edilen belgeler doğrultusunda "FETÖ/PDY'nin Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki yapılanması"na yönelik soruşturma başlatılmıştı. Aralarında Fetullah Gülen, gazeteci Tarık Toros ve FETÖ/PDY'nin üst düzey yöneticilerinin de yer aldığı 24 kişi hakkında gözaltı kararı vermiş, 2'si amiral 6 muvazzaf askerin de savcılığa getirilmesi için Genelkurmay Başkanlığına talimat göndermişti.

YORUMLAR 3
  • ms caki 7 yıl önce Şikayet Et
    Bularin babalariyunanmi yoksa, p kkmi bunlar bile bunu yapmazlarbunlarin katli vacibtir onun icin idami istiyoruz olenlerin icin bunlari idam edin selamlar allah bunlara firsat vermesin mva
    Cevapla
  • Hepsi 7 yıl önce Şikayet Et
    Tamamen bu hainlerin yok olması için eşleri çocukları devlet kadrosundan atılmalı yoksa yine yapılanırlar
    Cevapla
  • Erhan 7 yıl önce Şikayet Et
    Benim babam darbeci olsa acımam yüzüne tükürürüm boğarım ellerimle darbecilerin aylıkları kesilsin malvarlıklarına elkonulsun hainler şimdiye kadar aldıkları maaşlar haksız yere almışlar geri alınsın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!