İstanbul'da tutuklanan sayısı 1908'e ulaştı

Darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı 1908 kişiye ulaştı.

İstanbul'da tutuklanan sayısı 1908'e ulaştı
İstanbul'da tutuklanan sayısı 1908'e ulaştı
GİRİŞ 23.07.2016 20:55 GÜNCELLEME 23.07.2016 20:55

İstanbul'da Cumhuriyet Başsavcılığı'nca darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında aralarında general, subay, astsubay, askeri hakim ve savcı, er, polis, özel güvenlik, 1 öğretmen ve 2 sivilin de bulunduğu 1908 kişi tutuklandı. İstanbul genelindeki adliyelerde görevli darbe girişimi kapsamında mahkemeye çıkarılan 218 hakim ve savcı da tutuklandı.

YAKALAMA KARARI BULUNAN 50 AVUKATTAN 12'Sİ GÖZALTINDA 

FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile irtibatlı oldukları belirlenen 50 avukat hakkında gözaltı kararı alındığı 12'sinin yakalandığı belirtildi. Gözaltına alınan avukatlar arasında İngiliz vatandaşı bir avukatın da bulunduğu belirtildi.

ÜST DÜZEY ASKERLERE GÖZALTILAR DEVAM EDİYOR

Darbe girişimi soruşturması kapsamında Hava Harp Akademileri Komutanı Tüm General S.M., Hava Harp Akademileri Kurmay Başkanı Tüm General H.N.T., Hava Harp Akademileri Komutanlığı'nda görevli Tüm General R.C., Hava Harp Akademileri Komutanlığı Yüksek Sevk ve İdare Komutanı Tuğgeneral A.A.. da gözaltına alındı. Yine aralarında kadın savaş pilotu Binbaşı Kerime Kumaş'ın da bulunduğu çok sayıda üst düzey asker hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Sabiha Gökçen'den sonra gelen Türkiye'nin ikinci kadın savaş pilotu olduğu belirtilen Kumaş'ın darbe girişimi gecesi cuntacılarla birlikte hareket ettiği ve F-16 uçurduğu belirtildi.

2 BDDK UZMANI DA GÖZALTINDA

Darbe girişimi gecesi Yeşilköy'den Casa tipi uçakla havalanan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Marmaris'te suikast düzenleyecek olan time yardım için giden 10 sat komandosunu organize ettiği belirtilen K.I., ve E. A., isimli 2 BDDK uzmanı da gözaltına alındı.

TÜM BİRLİKLERİN GÜVENLİK KAMERALARINA EL KONULDU

Öte yandan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul'daki tüm birliklerde arama ve incelemelerde bulundu. Birliklerin güvenlik kamera görüntülerine el koydu. Darbe girişimi gecesi birliklere giriş ve çıkış yapanların kimlikleri görüntülerden tespit edilecek.

TUTUKLANAN ERLERİN İFADELERİ YENİDEN ALINACAK 

İstanbul'daki darbe girişiminde gözaltına alınarak tutuklanan erlerin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından görevlendirilen 10 savcı tarafından yeniden ifadeleri alınacak. Görevlendirilen 10 savcı, Pazartesi Silivri Cezaevi'ne giderek erlerin burada ifadelerini alacak.

FUATAVNİ SORUŞTURMASINDA 24 KİŞİ ARANIYOR 

FETÖ/PDY’nin sosyal medyadaki propaganda aracı olarak bilinen Fuat Avni hesabına ilişkin, internet sitelerine yönelik operasyonda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 31 kişinin sorgusu sürüyor. Soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan 24 kişi ise aranıyor. Bu internet sitelerinin Fuat Avni'ye bilgi sağladıkları belirtiliyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde