Abimin şehadetini onun telefonundan öğrendim

Erdoğan’ın danışmanı Varank, abisini aradığını bir şahsın telefonu açarak: “Abi bu telefonun sahibi çok yiğit bir abiydi.” dediğini anlatıı.

Abimin şehadetini onun telefonundan öğrendim
Abimin şehadetini onun telefonundan öğrendim
GİRİŞ 24.07.2016 15:04 GÜNCELLEME 24.07.2016 15:04

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanı Mustafa Varank, ağabeyi İlhan Varank ile ilgili SABAH'a özel açıklamalar yaptı. FETÖ'cü teröristlerin darbe girişimi sırasında yaşanan olaylarda yaralanan ve Bezmialem Vakıf Gureba Hastanesi'nde vefat Prof. Dr. İlhan Varank, Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Öğrenim Teknolojileri Eğitimi Bölüm Başkanıydı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanı olan kardeşi Mustafa Varank ağabeyinin şehit edildiği geceyi anlattı ve onun telefonundaki yazışmaları gösterdi. Varank şunları söyledi:

BİZ KORKARSAK HERKES KORKAR

Ben o gece başka bir şehirde idim. Saat 21 den itibaren olaylar sebebiyle çok yoğun telefon trafiği vardı. Bana saat 23.15 te mesaj atmış, "İyi misin" diye ben yoğunluktan fark etmemişim. Eşime "Sakın dışarı çıkmayın mümkünse başka yerde saklanın" diye mesaj atmış. Cumhurbaşkanımızın çağrısından sonra bütün gün beraber oldukları İTÜ'den arkadaşıyla telefonla konuşmuşlar ve sokağa çıkacağını söylemiş. 00.14 te bölüm başkanı olduğu grupta "Arkadaşlar biz de korkarsak herkes korkar. Ben dışarı çıkacağım" yazmış. Daha sonra vatan caddesindeki çatışmalarda bulunmuş oradan polisin yönlendirmesi ile belediyenin önüne Saraçhane'ye yönelmişler. Bunu da telefon mesajlarından anlıyoruz. Saraçhane'de 01.50 civarı yine İTÜ'deki arkadaşıyla konuşmuş "Çok ciddi çatışma var" demiş. Daha sonra orada şehid edilmiş. Bana abimin vurulduğuna dair haber geldi.

"YİĞİT BİR ABİYİ VURDULAR"

Telefonunu aradım bir şahıs açtı "Kimsiniz?" dedim. "Abi bu telefonun sahibi çok yiğit bir abiydi vuruldu götürdüler" dedi. "Benim abim" dedim "nereye götürdüler öldü mü" diye sordum. "Hastaneye ama hangisi bilmiyorum. Ne olduğunu da bilmiyorum, telefon bende kaldı" dedi. Daha sonra cenazesinin Bezmialem Vakıf Gureba Hastanesi'nde olduğunu öğrendik.

ŞEHZADEBAŞI'NI ÇOK SEVERDİ

Şehzadebaşı Camii'ni çok severdi. Haftada birkaç kez uğrardı. Teravih teheccüd namazlarını orada hatimle kılardı. Şehzadebaşı'nda şehid edildi oraya Şehzadebaşı Camii'ne defnedildi. Rabbim inşallah şefaatine bizleri de nail etsin.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Avrupa'nın 42 büyükşehrinde en pahalı ve en ucuz şehirler: Türkiye'den de bir il var...
Kassam görüntüleri yayınladı, İsrail karıştı! Netanyahu’nun evinin önüne yığıldılar