Kahraman babaya ağlatan mektup

FETÖ’cülerin şehit ettiği Kurmay Albay Ertürk’ün kızı Zeynep Ceren babasına mektup yazdı: Canımın en içi, biriciğim...

Kahraman babaya ağlatan mektup
Kahraman babaya ağlatan mektup
GİRİŞ 24.07.2016 15:12 GÜNCELLEME 24.07.2016 15:12
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

FETÖ'cü hainlerin darbe girişiminde tarihe adını altın harflerle yazdıran bir başka kahraman da Kurmay Albay Sait Ertürk'tü... İki kızına, eşine, ailesine ve vatanına aşık gerçek bir askerdi... Kurmaylık sınavını yüzbaşı rütbesiyle dönem üçüncüsü olarak bitiren ve diplomasını dönemin başbakanı merhum Bülent Ecevit'in elinden alan şehit albayın kızı, babasının ardından hislerini kaleme aldı. Şehidin kızı Zeynep Ceren Ertürk mektubunda şunları yazdı:

BABAMI BENDEN ALDILAR:

İki gün önce babamı aldılar benden. Benden, 8 yaşındaki mis kokulu kardeşimden, biricik aşkı Ceylan'ından, doğurup büyüten, gözünün yaşına kıyamayan anneciğinden, benden, kardeşimden kardeşinden, dostlarından, kardeşlerinden, sevdiklerinden... Gece telefonda konuşmuştum. Bana, "Hiçbir şey paylaşma, beğenme. Sosyal medyada ortalık karışık, yanlış anlaşılmaya izin verme" dedi. Başına gelmişti çünkü. Kaç yıldır o şerefsiz itlerin oyunlarıyla, kumpaslarıyla, ayağını kaydırmaya çalışanlarla uğraştı. Dün son yolculuğunda da yalnız bırakmayan bir sürü silah arkadaşı gibi.

KENDİNİ SİPER ETMİŞ:

Tek tek o vatan hainlerinin, o şerefsizlerin, beddualarımın teker teker ulaşacağına emin olduğum o itlerin isimlerini saydı. Anneme de söyledi. İkimiz de çok şaşırdık. Ateş püskürüyor, ilk defa açık açık konuştu diye. Kimseyi zan altında bırakmazdı çünkü benim babam. "Bu şerefsizlere dur demek gerekiyor. Sabaha durulur ortalık, toplarız onları" dedi. "Gitme" dedim. Ama durur mu benim yürekli babam. Gitmek zorunda değilken aramış valilikten araç istemiş. Herkesi kendi gibi şerefli, onurlu sanan babam eski çalıştığı, ayaklanan 66. Tugay'a gitmiş. "Onlar beni dinlerler, severler" demiş. Engellemeye çalışmış emir astsubayı. Doğru yolda olmadıklarını söyleyip, "Size emrediyorum" demiş. O orda ne kadar yürekliyse, bir o kadar kendini bi b.k zanneden şerefsiz vatan hainleri ateş açmışlar. Hiç durur mu benim babam? Siper etmiş kendini iki kişi için. Onlar ölmesin, onlar vurulmasın diye... Kahramanım, şehidim benim. Dün son kez gördüm onu. Hiç şehit görmemiştim. Canımın en içi, biriciğim cenneti gördüğü için 32 diş gülüyordu. Son kez dokundum, yüzüne karşı dolu dolu "Babam"' dedim.

MELEĞİM OLDUN

Ağladığımızı görünce üzülme babacığım. Özlediğimiz içindir. O kitaplarını altını çize çize okumanı, ilk 3-4 harfini yazıp gerisini hafif karaladığın yazını, sana alışveriş yaparken bize çok güvenmeni, bana bol gelse de şimdi benim kolumda olan saatini, takınca daha da havalı olduğun masada bıraktığın güneş gözlüğünü, bir bacağını altına koyup diğerini uzatarak elinde kumanda oturmanı, İsveç diyetlerini, o küçültmek istediğin göbeğini, bize olan sonsuz saygını ve özlediğimiz için. ... Her akşam karşımda sen oturuyormuş gibi yiyeceğim yemeklerimi, kışın sahlep yapıp seninkini anneme içiriceğim, yazın dondurma koyacam akşamları. Anneme, İrem'e sarılıcam kapıyı açınca senin sarıldığın gibi. Annemi saçlarından öpücem. Seni hep sevicem.

'EN ŞEREFLİ EN KAHRAMAN...'

Ceylan Öztürk Ertürk ise eşinin ardından şunları paylaştı: "Biricik eşim, bu ordunun gördüğü en çalışkan, en kahraman, en şerefli askerlerden biriydi. Sait'imin kaderi şehit olmakmış. Onun kahraman silah arkadaşlarını, çeşitli iftiralarla yıllarca hapseden, çoluk çocuk, ana baba üzüntüyle perişan eden, sosyal medyadan, gazetelerden, televizyonlardan o temiz askerlere "Dinsiz, terörist, darbeci, hain" yaftalarını yapıştıran... Ama bunları kendisi yapmamış gibi benim yiğidimin törenine gelip boy gösteren hainler. Hepinizi Allah'a havale ediyorum!!!"

YORUMLAR 14
  • Musa 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin , '' Onlar Allah yolunda en değerli varlıklarını Allah'a sattılar'' şimdi çok güzel bir şekilde ağırlanıyorlar.Biz kalanlar ise şehadet için bekliyoruz.BU satılmışlara , bunların tasmasını elinde tutan işgalcilere asla teslim olmayacağız.Son vatan evladı da şehit edilmeden Anadoluyu bu it sürülerine teslim etmeyeceğimizden herkes emin olsun.Gün bir olma zananı ..
    Cevapla
  • Fatih yıldız 7 yıl önce Şikayet Et
    Kahraman vatan evladının emanetisiniz bize Rabbim gani gani rahmet etsin Peygamber'imize komşu eylesin Baban gibi yiğitlerin sayesinde bu ülke ayakta Bu Aziz millet hiç bir zaman unutmayacaktır babanı Rabbim size milletimizes sabır versin
    Cevapla
  • mehmet tüzer 7 yıl önce Şikayet Et
    Yüce Allah mekanını cennet eylesin!
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin.
    Cevapla
  • Fatih 7 yıl önce Şikayet Et
    Aglattinn beni bacım bogazim düğümlendi allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun gözün arkada kalmasın komutanım çocukların çocuğumuz hanımın bacimiz annen annemizdir sen rahat uyu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'nin sır gibi sakladığı projesi 'C4ISRNET'
Bakan Fidan: Netahyahu bölgeyi savaşa sürüklemeye çalışıyor