Vali Günaydın: Gerekiyorsa yakın!

Isparta Valisi Günaydın, 15 Temmuz gecesi Isparta’da garnizondan çıkan askeri servis araçları için “Gerekirse yakın” talimatı verdi.

Vali Günaydın: Gerekiyorsa yakın!
Vali Günaydın: Gerekiyorsa yakın!
GİRİŞ 24.07.2016 15:17 GÜNCELLEME 24.07.2016 15:19
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

O gece Isparta- Eğirdir yolu üzerinde bulunan İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığı'ndan saat 00.30 sıralarında servis araçlarıyla çıkış yapan konvoyun önü Atabey Kavşağı'nda Vali Şehmus Günaydın'ın verdiği talimatla Çevik Kuvvet ekipleri tarafından kesildi. Emniyet Müdür Yardımcısı Kamuran Koç, araçtan inen üst rütbeli asker ile görüşüp kışlalarına geri dönmelerini istedi. Bunun üzerine araçlar kışlaya geri dönerken olayın perde arkası kısa sürede aydınlandı. Vali Günaydın'ın garnizondan çıkan servis araçları için "Gerekirse yakın" talimatı verdiği ve ardından da Süleyman Demirel Havalimanı'na giderek kuleyi teslim aldığı ortaya çıktı. Vali Günaydın, kamuoyuna yansıyan telsiz konuşmasındaki talimatı kendisinin verdiğini 16 Temmuz günü düzenlediği basın toplantısında açıkladı ve "Gerekirse yine veririm" dedi.

KIRILMA NOKTASI

Isparta'da Vali Günaydın'ın kahramanlığı bununla da bitmedi ve 15 Temmuz gecesi kritik noktalardan biri de Süleyman Demirel Havalimanı'na gitti. Vali Günaydın, darbecilerin uçaklarının havalimanına inmemesi için operasyonu bizzat kuleden kendisi yönetti. Günaydın talimatı ile havaalanında müthiş bir güvenlik önlemi alındı ve girişi, güvenlik güçleri ile halk ve mobilize ekipler tarafından kesilerek bölge güvenli hale getirildi. Hava sahası üzerinde F16'lar ve CASA tipi nakliye uçaklarının uçtuğu ve piste inme çabaları dikkat çekti. Kule görevlisinin sürekli ikaz ettiği uçakların bölgeden uzaklaşmalarını istendi ancak uyarılardı dikkate almayan pilotlar piste inme çabası gösterdi. Kendisi de bizzat kulede olan Vali Günaydın'ın talimatı ile görevliler, askeri uçaklara "İkazları dikkate almazsanız vuracağız" ikazı yapıldı. Pilotların bu ikazlar kaşsında Isparta Havaalanı'ndan uzaklaşıp, Denizli Çardak Havaalanı'na yöneldikleri, oraya iniş yaptıkları ancak orada dalınan önlemler sonucu başarılı olamadıkları belirlindi.

İŞTE O GÖRÜŞMELER

Vali Günaydın'ın "yakın" talimatını işte böyle verdi: 

Vali: Bu emri hem ben veriyorum hem 1910 (vali) emridir. Kesinlikle vur emri istasyonlarımız için geçerlidir. Kesinlikle otobüsler yakılacak. Sayın 1910'un talimatıdır. Mukavemetgösterene aynı şekilde karşılık verilecek.
K.K: Doğrudur anlaşıldı. 
Vali: Ayrıca 2020 merkez M: Merkez dinlemede efendim
K:K Merkez kesinlikle bireysel davranış olmayacak. Birim amirlerinin emir ve talimatıyla hareket edilecek. Birim ve ekip amirleri, telsiz ve telefonlara ilk seferde cevap verilecek şekilde görev başında olacak.

YORUMLAR 10
  • can 7 yıl önce Şikayet Et
    mardin valiside aynı şekilde tankların çıkmasını engelledi
    Cevapla
  • eyyupk 7 yıl önce Şikayet Et
    malatya valiside aynı
    Cevapla
  • KOÇUM 7 yıl önce Şikayet Et
    Evat pistler ve tank birlikleri çok önemli.Buralara nasıl bir sistem gelecekse. Başımızdakiler iyi düşünüp bunlara çözüm bulmalı.kafası esen bu uçak ve tankları çalıştırıp halın üzerine sürememeli.
    Cevapla
  • KOÇUM 7 yıl önce Şikayet Et
    İşte bu sayın valim. BU badire sizin gibi hakiki vatansever. Yöneticilerin doğru hamlalari sayesinde. geriletilip söndürüldü. Allah razı olsun.
    Cevapla
  • hbr7 7 yıl önce Şikayet Et
    Adamsınız sayın Valim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hasan Öztürk'ten dikkat çeken Cumhur İttifakı yazısı
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi