İstanbul Emniyet Müdürü darbe gecesini anlattı

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, darbe girişiminin yaşandığı geceyi anlattı.

İstanbul Emniyet Müdürü darbe gecesini anlattı
İstanbul Emniyet Müdürü darbe gecesini anlattı
GİRİŞ 24.07.2016 15:41 GÜNCELLEME 24.07.2016 15:41
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Fetullahçı terör örgütünün vahşi darbe girişiminin yaşandığı geceyi anlattı.

'TERÖRİSTLERDEN DAHA TEHLİKELİ'

Kanlı darbe girişiminde bulunan FETÖ'cü teröristlerin DAEŞ ve PKK'lı teröristlerden daha tehlikeli olduğunu anlatan Mustafa Çalışkan, "Karşımızda, serseri teröristlerden daha tehlikeli, gözü dönmüş adamlar vardı. Terör örgütleri bir yer seçiyor, eylemini oraya yönelik yapıyor. Bu caniler, vatandaşın üzerine rastgele ateş açıyorlar" diye konuştu.

İstanbul'da ilk kalkışma noktasının Boğaziçi Köprüsü olduğunu anlatan Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, "Askerlerin oraya geldiği anda, saat 21.30'da ben de oraya gittim ve operasyonu oradan yönettim. Ben ve ekibim o akşam aslanlar gibi çarpıştık. Çünkü devlet bizi bu günler için yetiştirdi. Bunun için bize yıllardır maaş ödüyor" dedi.

'TOMAYI DELİP GEÇTİ'

Çalışkan, olayların seyrini şöyle anlattı:

"Önce askerleri araçlarla getirip köprünün girişine bıraktılar. Tank sonradan geldi. Tanktan üç kez halkın üzerine ateş açıldı. Mermilerden biri, Karayolları binasının önünde duran TOMA aracımıza isabet etti, delip geçti. Bu sırada 4 vatandaşımız, savaş mermisiyle parçalanarak şehit oldu. Aynı saatlerde Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü binamızı da kuşattılar."

TEHLİKE SÜRÜYOR

Mustafa Çalışkan, gelinen noktada hâlâ darbe ya da yeni kalkışma riskinin olup olmadığına ilişkin sorumuza da "Genel çerçeveyi tam olarak görüyorum desem yanlış olur. Ama şu anki durum çok sıkıntılı da değil. Ama 'Rutin hayatımıza dönebiliriz' de değil" yanıtını veriyor.

YORUMLAR 2
  • Mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    Evet darbe tehlikesi tam geçmiş değil.Nöbete devam...
    Cevapla
  • Polis memuru 7 yıl önce Şikayet Et
    Sizin gibi müdürle çalışmak şeref ve onurdur
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor