Akademideki darbeci generaller tutuklandı

Harp Akademileri Komutanlığı’nda 15 Temmuz darbe planı içerisinde bulunan generaller tutuklandı.

Akademideki darbeci generaller tutuklandı
Akademideki darbeci generaller tutuklandı
GİRİŞ 24.07.2016 16:48 GÜNCELLEME 24.07.2016 17:31
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Harp Akademileri Komutanlığı’nda 15 Temmuz darbe planı içerisinde darbeci askerlerle fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ettikleri gerekçesiyle aralarında generallerin de bulunduğu 13 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklanan isimler arasında Kara Harp Akademisi Komutanı Selim Mert, SKYÜSİDAK Komutanı Ali Akyürek, Hava Harp Akademisi Komutanı Recep Yüksel ve Harp Akademileri Kurmay Başkanı Nevzat Taşdeler de bulunuyor.

Fethullahçı Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Harp Akademileri Komutanlığı'nda darbeci askerlerle fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ettikleri, darbeye destek verdikleri gerekçesiyle aralarında generallerin de bulunduğu 13 üst düzey subay hakkında tutuklama kararı çıktı.

4 GENERAL

İstanbul Başsavcılığı'nın verdiği gözaltı kararı üzerine Harp Akademileri Komutanlığı'na giden İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kara Harp Akademisi Komutanı Selim Mert, SKYÜSİDAK Komutanı Ali Akyürek, Hava Harp Akademisi Komutanı Recep Yüksel, Harp Akademileri Kurmay Başkanı Nevzat Taşdeler, Albay Cengiz Ekin, Albay Ahmet Çil, Ahmet Kaya, Batur Çakır, Emre Ünal, Muammer Karaman, Murat İlhan, Sinan Altuntaş gözaltına alındı.

13 KİŞİ HAKKINDA TUTUKLAMA

Emniyetteki işlemleri ardından İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen darbe şüpheliler tutuklama istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarıldı. Mahkeme, 13 şüpheli hakkında da tutuklama kararı verdi. Şüphelilerden Nevzat Taşdeler, Selim Altuntaş ve Ali Akyürek Sıkıyönetim tarafından etkin görevlere getirildikleri kaydedildi. Nevzat Taşdeler ve Selim Mert'in darbeyi engelleyici herhangi bir tedbir almadıkları, komutanları Tahir Bekiroğlu'nun kaçırıldığını bildikleri halde herhangi bir makama bildirmedikleri, Deniz Harp Akademisi Komutanı Tayyar Ertem'e bildikleri halde darbe girişimi hakkında bilgi vermedikleri, Ertem'in evinin ve makamının silahla basılmasına rağmen yeterli tedbir almadıkları, Recep Yüksel'in ayrıca darbecilerin kurduğu Whatsapp gurubunda "Recep bey" koduyla yer aldığı anlaşıldı.

DARBECİLER ORDU KOMUTANINI TUTUKLAMAK İSTEDİLER

Şüpheli asker Emre Ünal'ın Deniz Harp Akademisi Komutanı Tayyar Ertem'in evi ve makam odasının basılması eylemini organize ettiği, Şüpheli Batur Çakır ile Murat İlhan ve Muammer Karaman'ın ise darbecilere tavrı ile tanınan 1. Ordu Komutanı Ümit Dündar'ın evine tutuklama amacıyla giden askerlerden oldukları anlaşıldı. Albaylar Cengiz Ekin ve Ahmet Çil'in ise FETÖ'nün Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki elemanlarından olduğu hatta bu durumun SKYÜSİDAK Komutanı Ali Akyürek tarafından 24 Temmuz 2016 günü savcılık ifadesinde dile getirildiği kaydedildi. Savcılığın Albay Cengiz Ekin'in FETÖ Lideri Gülen'i ziyaret edip kitap imzalattığına dair bilgilere ulaştığı öğrenildi. Tüm şüphelilerin darbeci askerlerle fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ettikleri ileri sürüldü.

YORUMLAR 12
  • cavus 7 yıl önce Şikayet Et
    Bence tehlike geçmedi a takımı duruyor halen çok çok çok dikkat etmek lazım Reise söyleyin
    Cevapla
  • Mehmet 37 7 yıl önce Şikayet Et
    General demiyelim, General bozuntularına.Bir tanesi Tatbikat yapıyorduk demiş. Bunlar Ordu'nun içinde ikin Allah Muhafaza bir Savaşa girseydik ne olurdu? Düşünmek istemiyorum.Allah(CC) Milletimizin yar ve yardımcısı olsun.
    Cevapla
  • murat tirtaki 7 yıl önce Şikayet Et
    bunlari hapse atip niye besliyoz
    Cevapla
  • DOĞAN 7 yıl önce Şikayet Et
    Sağlık sektöründeki paralelcilere dokunulmuyor galiba...
    Cevapla
  • vatandas 7 yıl önce Şikayet Et
    ibret olsun deyu hepsini idam cikarip idam edecen kainat imami gelsinde kurtarsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alçakça anlaşmayı duyurdu!
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?