Hulusi Akar darbecileri 'hain' olarak nitelendirdi

Meclis Başkanı Karaman'la buluşan Genelkurmay Başkanı Akar, darbeci askerler için 'hain' ve 'terörist' kelimelerini kullandı.

Hulusi Akar darbecileri 'hain' olarak nitelendirdi
Hulusi Akar darbecileri 'hain' olarak nitelendirdi
GİRİŞ 24.07.2016 18:38 GÜNCELLEME 24.07.2016 18:38

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, meclis başkanı İsmail Karaman'ı ziyaret etti. Akar, darbeci askerleri ifade ederek, ''Bazı milletler bunu yaptılar ama kendi milletine karşı yapmadılar, bu kadar hain olamadılar.'' ifadelerini kullandı.

'ASKER ELBİSESİ GİYMİŞ TERÖRİSTLER'

Orgeneral Akar, meclise bu şekilde saldırıda bulunulmasının kendilerini yaraladığını belirtti. Akar, ''Bunun da asker elbisesi giymiş teröristler, hainler tarafından yapılması biz gerçek Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarını derinden yaralamıştır, derinden üzmüştür. Bu, Türk Silahlı Kuvvetleri tarihinde, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde gerçekten kara bir lekedir. El birliğiyle çalışmak suretiyle Allah'ın bize bu pisliği, lekeyi silme fırsat ve imkanı vermesini diliyorum." şeklinde konuştu.

'YARALARIMIZI SARMAYA BAŞLADIK'

TSK'nın yaralarını sarmaya başladığını ifade eden Akar, şöyle konuştu:

"Siyasi iradenin direktif ve talimatları doğrultusunda gerekli tedbirler alındı, alınmaya devam ediliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri şu anda tam emir komuta içinde. Yaralarımızı sarmaya başladık. Milletimizin bu konuda hiçbir tereddütü olmasın. Tam emir komuta esastır. Milletimizin emrinde, milletimizin, ülkemizin güvenliği için yapılması gerekenleri yapmaya gayret gösteriyoruz. İnşaallah, bunda da muvaffak olacağız."

'BU KADAR HAİN OLAMADILAR'

Orgeneral Akar, darbeci askerleri de 'hain' olarak niteledi. Akar, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bazı milletler bunu yaptılar ama kendi milletine karşı yapmadılar, bu kadar hain olamadılar. Başka milletlere karşı bu hainliği yaptılar. Keskin nişancılar birçok masum insanı katledebildi. Burada hiç görülmemiş bir örnek, kendi milletine karşı bunu düşünebildiler. Bunları şiddetle kınıyoruz, lanetliyoruz."

'TEKRAR ETMEMESİ İÇİN...'

Basına kapalı devam eden görüşmenin ardından Kahraman, Orgeneral Akar ve beraberindekilere, meclisin bombalanan bölümünü gösterdi.

Orgeneral Akar, TBMM Başkanı Kahraman ile ayak üstü bir süre daha sohbet etti. Akar, bu sırada, "Tekerrür etmeyecek, etmemesi için her türlü tedbiri alıyoruz." dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması