Akın Öztürk'ün kardeşinden yalanlama

Akın Öztürk'ün kardeşi Aydın Öztürk, Türkiye'den kaçtığı yönündeki haberin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Akın Öztürk'ün kardeşinden yalanlama
Akın Öztürk'ün kardeşinden yalanlama
GİRİŞ 24.07.2016 19:46 GÜNCELLEME 24.07.2016 19:46

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi soruşturması kapsamında tutuklanan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk'ün İzmir Üniversitesi'nde öğretim üyesi olan kardeşi Prof. Dr. Aydın Öztürk, Türkiye'den kaçtığı yönündeki haberin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan üniversiteler arasında bulunan İzmir Üniversitesinin Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı olan Prof. Dr. Öztürk, yurt dışına kaçtığı iddiaları üzerine basın açıklaması yaptı.

Bunu kanıtlamak için açıklamasını İzmir Üniversitesinde yaptığını belirten Prof. Dr. Öztürk, "İzmir'deyim. Türkiye dışında hiçbir ülkede an itibariyle bulunmam söz konusu değildir. Bu darbe olaylarıyla hiçbir şekilde ilgim yoktur, olamaz. Ne amaçla üretildiğini anlayamadığım bu tür asılsız haberler, beni derinden üzmektedir." ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Aydın Öztürk, İzmir Üniversitesinde çekildiğini belirttiği, günün gazetelerinde yer verilen bir fotoğrafı da kanıt olarak gösterdi.

FETÖ'nün darbe girişimi soruşturmasında tutuklanan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk'ün, Dokuz Eylül Üniversitesi'nde (DEÜ) Genel Sekreter olarak görev yapan diğer kardeşi Kemal Abidin Öztürk de geçen hafta içinde açığa alınmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Alçakça anlaşmayı duyurdu!
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!