Darbe gecesi ilginç olay: Bacım kusura bakma!

İçişleri Bakanı Efkan Ala, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Jandarma Harekât Başkanı Arif Çetin’in yaşadıklarını anlattı.

Darbe gecesi ilginç olay: Bacım kusura bakma!
Darbe gecesi ilginç olay: Bacım kusura bakma!
GİRİŞ 25.07.2016 09:01 GÜNCELLEME 25.07.2016 10:31
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Efkan Ala, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi kendisini arayıp “Jandarma Harekât Merkezini ele geçireceğim” diyen Jandarma Harekât Başkanı Arif Çetin’e yetki verdiğini belirterek, “Arif Paşa, önce bir camiden, sonra bir inşaattan sonra bir vatandaşın evinden harekâtı yönetiyor” dedi. Bakan Ala’nın darbe girişimine ilişkin açıklamaları özetle şöyle:

3 BİN ÖZEL HAREKÂTÇI

“Darbeciler çeşitli daireleri ele geçirmeye başlayınca özel harekâtı devreye soktuk. Güneydoğu’dan ve Karadeniz’den uçaklarla getirdik. 1500 özel harekâtçıyı Nevşehir’e, 1500 özel harekâtçıyı da İstanbul’a indirdik. TRT Genel Müdürü’ne, ‘TRT alınacak, alınamazsa TRT yıkılıp enkazı üzerinden yayın yapacağız. O kadar kararlıyız’ dedik. Aynı şey TÜRKSAT için de geçerliydi. CNN Türk’ü ele geçirdiler. Oraya güç transfer ettik. ‘Kesin olarak onlardan alınacak’ dedim.

KOMUTANA YETKİ VERDİM

Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı aradı. ‘Ben planı yaptım Genelkurmay Başkanımızı kurtaracağım sizden talimat ve yetki istiyorum’ dedi. ‘Size sadece kendi adıma değil, Cumhurbaşkanı ve hükümet adına tam yetki veriyorum’ dedim. Jandarma Harekât Başkanı Arif Paşa (Çetin) ‘Jandarma Harekât Merkezi’ni ele geçireceğim’ dedi. ’Yetkilisin’ dedim. Arif Paşa, önce bir camiden, sonra bir inşaattan sonra bir vatandaşın evinden harekâtı yönetiyor. ‘Bacım kusura bakmayın’ diyor ve eve giriyor. ‘Harekât Merkezi’ni ele geçirin’ diye talimat veriyor. Vatandaşlar önce Arif Paşa’yı darbeci zannediyor. Telefonla televizyonlara bağlanıp açıklama yapınca vatandaşlar darbe karşıtı olduğunu anlayıp börek ve çay getiriyorlar. Vatandaş bu kadar hassas.”

FETÖ-PKK SINIRDA İŞBİRLİĞİ YAPMIŞ

Jandarma Özel Harekât Komando Tugayı, Güvercinlik’te konuşlu. Jandarma Yarbay Fazıl Ertürk ifadesinde, 15 gün önce Tandoğan’da toplandık, soy ismini bilmediği Osman isimli birinden darbe talimatı aldık... Fetullah Gülen’in darbe yapılması talimatı verdiğini söylüyor. Şırnak Çakırsögüt’ten jandarma taburunun Ankara’ya geleceği kuvvet komutanlıkları karargahlarının ele geçirileceğini söylüyor. Telsizde PKK’nın bunların bazılarından bilgi aldıklarına, sınır geçişlerinde işbirliği yaptıklarına dair konuşmalar çıkıyor. Bir bomba transferinin Suriye sınırından Türkiye’nin içlerine yapılırken, bir jandarma astsubayı ve bir subayın ilgisinin olduğunu yakalanan bir kişi söylüyor. 

YORUMLAR 20
  • Savas 7 yıl önce Şikayet Et
    Bence özel harekat lise diploması olanda olabilsin...
    Cevapla
  • ibrahim 7 yıl önce Şikayet Et
    bence işin içinde iş oyun içinde oyun var. yakında kokusu çıkacak. Allah milletimi vatanımı korusun.
    Cevapla
  • Reis 7 yıl önce Şikayet Et
    Özel hareket cogaltilsin
    Cevapla
  • ruhi 7 yıl önce Şikayet Et
    Yiğitlik adamın tipinden belli olmuyorsa adam değilim.
    Cevapla
  • serkan demirel 7 yıl önce Şikayet Et
    Efkan ala darbe gecesi Cumhurbaşkanına ulaşamadığını belirtiyor peki muhalefet lideri Devlet bahçeli nasıl ulaşabiliyorda siz ulaşamıyorsunuz sayın bakan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi