Darbe girişiminden bir gün önce...

Darbe girişiminden bir gün önce subaylar ve yargı mensupları nerede toplandı, kimler katıldı?

Darbe girişiminden bir gün önce...
Darbe girişiminden bir gün önce...
GİRİŞ 25.07.2016 09:27 GÜNCELLEME 25.07.2016 18:16
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

14 Temmuz gecesi Hava Harp Okulu'nda özel bir toplantı yapıldı. Toplantıya katılan general ve subaylar alışılmışın dışında sivil kıyafetleriyle nizamiye önüne geldi. Toplantıya katılanların isimleri özel talimatla kayıt altına alınmadı.

Darbe  girişiminden bir gün önce gerçekleşen bu çok gizli toplantıda paralel yargı mensupları, örgüt imamları Yeşilköy Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Fethi Alpay'ın odasında buluştu. 

Toplantıdan en dikkat çekici ayrıntı ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast emrini veren timi Marmaris'e gönderen komutan Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş’in de bu toplantıya katılmış olmasıydı. 

Görüntülerde toplantı tarihi ve saati net olarak görülüyor. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, toplantıya katılanların ifadeleri ve darbe günlüğünün ayrıntılarını üzerinde soruşturmayı derinleştiriyor.

ERLERİN SİVİL ELBİSELERİNİ SATIN ALARAK HALKIN ARASINA KARIŞMIŞLAR

Toplantıya katılan ve darbe girişimi gününe kadar Hava Harp Okulu'nda kalan bazı general ve subayların, darbenin başarısız olduktan sonra erlerin elbiselerini parayla satın alarak giydikleri ve halkın arasına karışıp izlerini kaybettiği belirlendi.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 6
  • karakeçeli 7 yıl önce Şikayet Et
    yakalama kararı olacak,ordudan tasfiye edilecek, varandaşlıktan çıkarıcan buda yurt dışına kaçtığı için birdaha gelemesin.
    Cevapla
  • Cesur 7 yıl önce Şikayet Et
    3 gün sonra askeri şura yapılacak, eğer paşalar şaibeli ise memleketini devletini seven, binbaşılar, yarbaylar, bunlardan da özellikle kurmay olmayanları seçip, paşalığa terfi ettirin, gerekirse, kararname çıkarın. Vç ordumuzu kahraman askerler yönetsin. Bence süper yönetirler, hemde şu hainlerden kurtulmuş oluruz, diğerleri de örgütle baplantısı olanlar, kovulsun, devlet bunlara maaş ödemesin.
    Cevapla
  • sevcan 7 yıl önce Şikayet Et
    Bulun ,bulun su kuduz itlerin hepsini.Bizde referandum mu olacak verelim oyları asın planlayanları gitsin.Asın ki bir daha hiç bir uyuz it,bu ülkeye yan gözle bile bakmasın.
    Cevapla
  • korku 7 yıl önce Şikayet Et
    başta mit olmak üzere üst kademe bunu da tesbit edememişse sözün bittiği yer....aidığı maaşlar helal diyebilir mi???
    Cevapla
  • Hoca 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar nasıl bulunacak ya Allah aşkına bulun ve asın şu haşhaşileri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak