167 akademisyen açığa alındı

Konya Selçuk Üniversitesi rektörülüğü, darbe girişimi ardından FETÖ/PDY kapsamında 167’si akademisyen olmak üzere 177 kişiyi açığa aldı.

167 akademisyen açığa alındı
167 akademisyen açığa alındı
GİRİŞ 25.07.2016 11:25 GÜNCELLEME 25.07.2016 11:25

Selçuk Üniversitesi, FETÖ/PDY kapmasında 48’i profesör, 37’si doçent olmak üzere 167 akademisyen, 8 fakülte sekreteri, 1 daire başkanı ve 1 müdürün açığa alındığını açıkladı.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Şahin, açığa alınan personel hakkında idari soruşturma başlatıldığını açıklarken şöyle dedi:

"Rektörlüğümüzce titizlikle yürütülen çalışmalar kapsamında açığa alınan tüm personel hakkında idari soruşturma başlatılırken, bazı öğretim üyeleri ve çalışanlarla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur. FETÖ/PDY ile üniversitemiz bünyesinde gerçekleştirilen mücadelemiz aynı titizlikle ve kararlılıkla sürdürülecektir."

Açığa alınanlardan bazıları hakkında da Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.

ESKİ REKTÖR DE, AÇIĞA ALINDI

Açığa alınan akademisyenler arasında eski Rektör Prof.Dr. Hakkı Gökbel’in de olduğu ortaya çıktı. 1 dönem rektörlük görevini üstlenen Gökbel, geçen yıl 17 Aralık günü yapılan rektörlük seçimlerine katılmamış ve rektörlük görevini bıraktıktan sonra da Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Ana Bilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak görevine devam etti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar