İmam lojmanı karargah oldu!

Jandarma Harekat Başkanı Tümgeneral Arif Çetin’in, kalkışma Ankara’da Hisarcıklıoğlu Camii lojmanını karargah olarak kullandığı ortaya çıktı

İmam lojmanı karargah oldu!
İmam lojmanı karargah oldu!
GİRİŞ 25.07.2016 13:13 GÜNCELLEME 25.07.2016 13:13
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hain kalkışma sırasında “Darbe girişimini kesinlikle reddediyoruz birliklerimizin başındayız” açıklamasıyla dikkatleri çeken andarma Harekat Başkanı Tümgeneral Arif Çetin, Ankara'da Hisarcıklıoğlu Camii lojmanını karargaha çevirdiği öğrenildi. Darbenin olduğu saatlerde Emniyet ile Jandarma Genel Komutanlığı'nda silahlı çatışmalar yaşanırken, Tümgeneral Çetin beraberinde 20'ye yakın asker ve Özel Hareket mensubu Hisarcıklıoğlu Camii İmamı Hasan Özdemir'in kapısını çaldı. Çetin, 'Müsaade edin içeri gireceğiz' dedi. Özdemir'in iznini aldıktan sonra eve giren Çetin'in ilk işi telefonunu şarj etmek oldu. Evi karargaha çeviren ve “Birliklerimizin başındayız” açıklamasını da bu lojmandan yapan Çetin, beraberindeki Özel Harekat timleriyle birlikte jandarmadaki kalkışmaya da engel oldu.

KUVVETLİ ÇATIŞMA VAR

Hisarcıklıoğlu Camii İmamı Hasan Özdemir o gece yaşananları Yeni Şafak'a şöyle anlattı: “Yatsı namazını kıldık, tesbihat yaparken silah sesleri geldi. Dışarıya çıkınca Jandarma Genel Komutanlığı Nizamiyesi'ndeki askerlerin çatıştığını duyduk. Hemen eve geldik. Cumhurbaşkanımızın çağrısını duyduktan sonra 'oturmanın zamanı değil, hadi sokağa çıkıyoruz' dedim. Dış kapıya vardık, evin etrafını saran polisler 'kuvvetli çatışma var' diyerek bizi geri çevirdi. Arkasından herkes ışığı kapattı.

SAAT 01.00'DE KAPI ÇALDI

Sonra saat 01.00 gibi kapı çaldı. Baktım bir komutan. Üniformasından ne olduğunu tam tanıyamadım. Ama 15-20 kişilik bir askeri grup vardı yanında. 'Müsade edin içeri gireceğiz' dedi. O anki refleskle 'polis misiniz, asker misiniz? diye sordum. İçeri almamak gibi bir niyetim vardı. 'Hem askerim, hem polisim. Ben içeri gireceğim. Çünkü şarjım bitti.Telefonları şarj etmem lazım. İhtiyaçlarımız var” dedi. İçeriye aldık. Halıları kaldırdık, diğer odayı, mutfağı açtık..

BAYAĞI TEDİRGİN OLMUŞTUK

Karşılıklı oturduk. Telefonlarını şarj edip, televizyonu takip ettiler. Fakat bu arada çok şey konuştular. Açık konuşmadıkları için bayağı tedirgin olduk. Ben onların hala darbe tarafında olan kişiler olduğunu düşünüyordum. 45 dakika boyunca, 'bizim uçaklar inmedi mi, kalkmadı mı, havalanmadı mı, 2 saate kadar bu iş bitecekti niye?' gibi konuşmalar geçti aralarında. Arkasından İstanbul Valisi Hüseyin Avni Coş ile Birinci Ordu Komutanı Ümit Dündar, 'devletimizin yanındayız, bu işin içerisinde değiliz' şeklinde ortak açıklama yaptılar.

DEVLETİMİZİN YANINDAYIZ

O açıklamayı duyunca Jandarma Harekat Başkanı Tümgeneral Arif Çetin önce NTV, arkasından CNN'e bağlandı. “Biz devletimizin-milletimizin yanındayız, darbenin içinde değiliz. Olayı bastırdık. Şu anda karargahtayız” ded. Karargah dediği yer burasıydı, benim evimdi. Sonra Özel Harekat'tan bir ekip geldi. Çünkü Jandarma nizamiyesine girmek istiyor ama giremiyorlard Mevzilenmiş askerler devamlı orayı tarıyorlar yaklaştırmıyorlardı. Büyükşehirden dozerler istendi, nizamiyeyi kırmak için. Özel harekat polislerinin bir ara en son çare olsa bile orayı yakmak istediklerini, içeriye bir an önce girmek için can attıklarını gördük. İçerde rehin alınan komutanların olduğunu konuşuyorlardı.

EMİRLERE İTİBAR ETMEYİN

Binayı zaptedenlerden birisine, Türkiye genelindeki jandarma birliklerine, komutanlıklara, direnen tüm kaymakamlıkların hepsinin rehin alınması gerektiği yönünde bir e-mail gönderildiği bilgisi geldi Tümgeneral Arif Çetin, birileri ile görüşüp kendi adına bir mesaj gönderilmesini, kendi dışında kim emir verirse versin o emirlerin geçersiz olduğunu ifade etti. 81 vilayetteki jandarma komutanlıklarına 'emir veriyorum, kim direnirse vurun' dedi. Çeşitli il komutanlıklardan Arif Bey'e 'biz sizin yanınızdayız, bu işin parçası olmayacağız' şeklinde dönüşler oldu.

AKINCI'DAN UÇAK KALKTI

Bu trafik sabaha kadar devam etti. Saat 06.20 gibi bir bomba patladı. Ardından Jandarma Genel Komutanlığı Plan ve Prensipler Başkanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu'nu “neredesin” diye sormak için birisi aradı. Ahmet komutan, '?u beni belki 20 kere aradı dedi. Biz içeriye giremedik. Şu anda caminin köşesine mevzilendik. Orada polisle beraber çetışıyoruz' diye camiyi adres olarak verdi. Beş dakika sonra 'Akıncı Hava Üssü'nden uçak kalktı, biz deşifre olduk. Evleri terkediyoruz' bilgisini verdi. Sabah saat 09.00 oldu. Büyükşehirden gelen o kepçelerle nizamiyeyi kırdılar, içeri girdiler. Aralarında yüzbaşı, binbaşı, teğmen olan 7-8 kişiyi elleri kelepçeli evin bahçesine getirdiler. Saat 11.00'de işi bitirdiklerini ifade ettiler. Saat 15.00'te buradan ayrıldılar.

Korgeneral Yaşar'dan teşekkür ziyareti

Hisarcıklıoğlu Camii İmamı Hasan Özdemir, başarısız darbe girişiminin ertesi günü Jandarma Genel Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral İbrahim Yaşar'ın, 8-10 kişilik bir ekiple evine gelerek, kendisine teşekkür ziyaretinde bulunduğunu söyledi. Özdemir, şunları söyledi: “Korgeneral Yaşar, 'Bir parçamız oldunuz. Çatışmalarda caminin zarar gören yerlerini biz tamir edeceğiz. Burası bizi korudu. Biz burayı karargah olarak kulkandık. Bizim de bir şerefimiz olsun' dedi. Bu sözleri bizi çok duygulandırdı. Ben de Korgeneral İbrahim Yaşar'a, 'Ben akşam ekibini eve almak istemedim. Asker deyince 'cuntacı, darbe yapan' akıllara geliyor. Ama siz devletin yanında olmakla, darbenin karşısında olmakla milletin gölünde taht kurdunuz. Biz size teşekkür ediyoruz' dedim. O da 'Halk varsa biz varız' karşılığını verdi.”

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR 1
  • Yorum 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu işte bir iş var İmamın suratı Fetöcüleri andırıyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...