Darbeye direnecek teğmenleri gazinoda topladılar

FETÖ’cü teröristlerin darbeye kalkıştıkları gece kendilerine ayak direteceğini düşündükleri askerlere görev vermedikleri belirlendi.

Darbeye direnecek teğmenleri gazinoda topladılar
Darbeye direnecek teğmenleri gazinoda topladılar
GİRİŞ 26.07.2016 14:34 GÜNCELLEME 26.07.2016 14:52
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

TSK'daki bütün askerlerle ilgili fişleme yaptıkları belirlenen FETÖ'nün, darbe girişimi gecesi kimlere görev verileceğini de önceden belirlediği ortaya çıktı. FETÖ'cü apoletli teröristlerin özellikle kendilerine yakın gördükleri ve kendilerine direnmeyecek kişileri seçtikleri belirlendi. 15Temmuz gecesi özellikle askeri okullardaki öğrencileri kullandıkları tespit edilen cuntacı teröristler, Beytepe Jandarma Okullar Komutanlığı'ndaki askerleri de kritik noktalara görevlendirdi. Astsubaylıktan teğmenliğe geçen 368 askeri içtimada toplayan FETÖ'cü subaylar, isim isim belirledikleri 298 kursiyer teğmeni ayırarak tam teçhizat hazır olmaları emrini verdi. Timlere ayrılan 298 kursiyer teğmen, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Genelkurmay Başkanlığı gibi kritik noktalarda görevlendirildi.

298 KURSİYER TEĞMEN TUTUKLANDI

70 kursiyer teğmenin ismi ise okunmadı. Cuntacılar, bu 70 kişiyi gazinoya göndererek 'dinlenin' talimatını verdi. Darbenin püskürtülmesinin ardından harekete geçen polis, Jandarma Okullar Komutanlığı'na operasyon düzenledi. Operasyon neticesinde okul komutanı Tuğgeneral Sadık Köroğlu çok sayıda rütbeli subay ile ve 368 kursiyerin tamamı gözaltına alındı. Köroğlu ile tabur komutanları tutuklandı. Ankara 1. Sulh Ceza Hakimi Sezer Söylemez, 368 kursiyer teğmenden kalkışma sırasında görev verilen 298 ismin tutuklanmasına, diğer 70 ismin ise serbest bırakılmasına karar verdi. 70 asker ifadelerinde şöyle söyledi: “Bize neden görev verilmedi anlamadık. Tabur Komutanı Tarık Görener isimleri okunan kişilere tim tim 'Sen Beştepe'ye, sen bakanlıklar bölgesine gideceksin' diyordu.” 

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR 10
  • mehmet yılmaz 7 yıl önce Şikayet Et
    Başarısız olunmasına karşı sağlam (!) FETÖ cüler bilerek bırakılmış olabilir.Aman dikkat bukalemun bunlar.
    Cevapla
  • Hakan 7 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat! Bunlar ; B planındaki yedek kuvvetler de olabilir!
    Cevapla
  • birkıssadanbinhisse 7 yıl önce Şikayet Et
    verilmis sadakası varmıs isimleri okunmayanların ama astsubaylıktan tegmenlige gecen kursiyer emir altında ne yapabilir ceza vermek dogrumu acaba onlara olay kafada netleşmeden insan yanlış yaptını anlaması zor olur veya bocalar
    Cevapla
  • şy 7 yıl önce Şikayet Et
    ben devletimizin yerinde olsam bunların kpss den 100 aldığı zaman atanamayan hakları yenilen tüm adayları bunların yerine işe alırım.Bunların yediği kul hakkı yeter bence yediler memleketimize ihanet ettiler aldıkları maaş haram olsun, zaten de haram ya birkere kul hakkı yediler yıllarca allah böyle çıkarır işte.....
    Cevapla
  • hadde 7 yıl önce Şikayet Et
    tebdiren bütün kursiyerler, öğrenciler atılmalı. okullara yeniden öğrenci alınmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık