Gözler YAŞ'ta! Bu yıl ilklere sahne olacak

15 Temmuz FETÖ’cü darbe girişiminden 2 hafta sonra yarın toplanacak olan Yüksek Askeri Şura (YAŞ), ilklere sahne olacak.

Gözler YAŞ'ta! Bu yıl ilklere sahne olacak
Gözler YAŞ'ta! Bu yıl ilklere sahne olacak
GİRİŞ 27.07.2016 10:05 GÜNCELLEME 27.07.2016 10:05
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Genelkurmay dışında ilk kez yapılacak toplantı yine ilk kez 1 gün sürecek ve ertesi gün kararlar Cumhurbaşkanı’nın onayına sunulacak. YAŞ her yıl Ağustos’un ilk günlerinde toplanarak yaklaşık 3 gün sürüyordu. Çankaya Köşkü’nde yapılacak YAŞ’ta darbeye karışanlarla ilgili bir karar alınmayacak, bu karar OHAL çerçevesinde çıkarılan KHK kapsamında yapılacak. Zirvede, emekliye ayrılacak askerler ile terfi ve atamalar ele alınacak.

O İSİMLER YOK

Star'ın haberine göre darbe girişimi nedeniyle tutuklanan YAŞ üyeleri Orgeneral Akın Öztürk, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti toplantıya katılamayacak. Huduti’nin yerine 2. Ordu Komutan Vekili Korgeneral İsmail Metin Temel hazır bulunacak. sağlık sorunları nedeniyle GATA’da tedavi altına alınan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi’nin yerine de şurada vekili Korgeneral İbrahim Yaşar’ın katılacağı belirtildi. Orgeneral ve Oramirallerin katılabildiği toplantıda ilk kez iki korgeneral yer almış olacak.

YORUMLAR 1
  • Murat 7 yıl önce Şikayet Et
    YAŞ her yıl ilklere sahne oldu bu zamana kadar, ama bu kez gerçekten "ilk" olacak galiba.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...