FETÖ'nün 200 sözde imamı Gülen'e anlık bilgi verdi

FETÖ'cü darbe girişimine ilişkin detaylar bir bir ortaya çıkarken, örgütün Türkiye'ye getirdiği 200 sözde imam dikkatleri çekti.

FETÖ'nün 200 sözde imamı Gülen'e anlık bilgi verdi
FETÖ'nün 200 sözde imamı Gülen'e anlık bilgi verdi
GİRİŞ 27.07.2016 10:09 GÜNCELLEME 27.07.2016 10:09
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Paralel ihanet şebekesinin 15 temmuz darbe girişiminin perde arkası aralanmaya başladı. Karar'ın istihbarat kaynaklarından aldığı bilgiye göre, Türkiye'ye darbeden yaklaşık bir hafta önce Pensilvanya'dan gönderilen 200 örgüt imamı kalkışmada aktif rol oynadı. İstanbul, Ankara, İzmir, Konya,Trabzon, Diyarbakır'ın da aralarında bulunduğu kritik şehirlerde görevlendirilen sözde imamlar, TSK'daki FETÖ'cü komutanlara darbe talimatı verdi, kalkışmayı yönetti.
 
HER İMAM FARKLI YERDE
 
Karar'ın manşetinde yayınladığı haberine göre; ABD'nin Maryland Eyaleti'nde 8 ay önce yapılan darbe toplantısında alınan kararları uygulamak için Türkiye'ye gönderilen imam ve yardımcıları darbe girişiminin kritik her noktasında görev aldı. Erlerin de içinde olduğu askeri birlikleri koordine eden, TSK'daki FETÖ'cülere hedeflerini ve ne yapacakları konusunda talimatlar veren imamlar, darbe öncesi ve 15 Temmuz gecesi gelişmeler konusunda örgüt yöneticileri ve Pensilvanya'daki Fethullah Gülen'e anlık bilgiler verdi. Gülen'den gelen talimatlar doğrultusunda da darbeci komutanları koordine etti. Halkın sokağa çıkmasından sonra Gülen'in darbe toplantısında verdiği “Direnen herkesi öldürün” talimatının uygulandığı belirtiliyor.
 
'UÇAK DÜŞÜRÜN'
 
Gülen'in darbe girişimi talimatları arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk hedef olduğu belirtiliyor. Ancak Erdoğan'ın öncelikle sağ ele geçirilmesi bu mümkün olmazsa tepesine uçak düşürülmesi yani kamikaze saldırısı yapılması talimatı verdiği de istihbarat birimlerinin elde ettiği bilgiler arasında. Darbe girişiminden sonra, Erdoğan için alınan üst düzey tedbirlerin kamikaze saldırısını önlemeye yönelik olduğu kaydedildi.
 
YURTTA SULH KONSEYİ BELİRLENMEYE ÇALIŞILIYOR
 
Öte yandan Yurtta Sulh Konseyi adı verilen örgüt yapılanmasının şeması üzerine çalışıldığı da edinilen bilgiler arasında. İlk olarak yayınlanan listeyle konseyi oluşturan isimlerin aynı olmadığı, bu listenin darbenin gerçekleşmesi sonrası imamlarla güncelleneceği belirtiliyor.
 
İTİRAFLARA DA YANSIDI
 
Darbeyi yöneten 200 imamdan 2'si yakalanırken, diğerlerinin yurtdışına kaçmaya çalıştığı belirlendi. Emniyet ve istihbarat birimlerinin peşine düştüğü darbeci imamlar, tutuklanan askerlerin itiraflarına ve soruşturmaya da yansıdı. İşte onlardan bazıları:
 
'OSMAN'DAN EMİR ALDIK
 
Ankara Güvercinlik'teki Jandarma Özel Harekat Komando Tugayı'ndan Jandarma Yarbay Fazıl Ertürk: 15 gün önce Tandoğan'da toplandık, soyismini bilmediğim 'Osman' isimli birinden darbe talimatını aldık. Fetullah Gülen'in darbe talimatı verdiğini söyledi.
 
13 TEMMUZ'DA İLK TALİMAT
 
SAT Komandoları'nın imamı BDDK Uzmanı Kemal Işıklı: Cemaatteki kod ismim Hayati'dir. Beni SAT komandolarıyla irtibatlandıran Cankurt K. isimli abidir. Gerçek ismi Salih'tir. Cankurt abi kendisini 13 Temmuz'da SAT komandosu Özgür Danışan'la buluşmamızı söyledi. Kendisini Cankurt abiye yönlendirdim.
 
AKINCI'DA YAKALANDI
 
FETÖ'nün Sakarya imamı olan Yrd. Doç. Dr. Adil Öksüz: 16 Temmuz sabahında Ankara Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığında yakalandı. Ancak Paralel hakimler tarafından serbest bırakılan Öksüz firar etti.
 

YORUMLAR 3
  • hızlı 7 yıl önce Şikayet Et
    kim bu vatan hainini bırakmışsa o hakim derhal tutuklanmalı
    Cevapla
  • ismail şanlıtürk 7 yıl önce Şikayet Et
    bunlar muslüman olamaz allah zaten belalrını veriyor kahrı kazab ettsi amiiiin müslüman müslümanı öldürmez bunlar vahşi yaratık allahıom göz actırmasın
    Cevapla
  • Alsancak 7 yıl önce Şikayet Et
    Askeri veya diğer personelden ziyade aramaları ve yakalamaları imamlar üzerine yoğunlaşması lazım taki tüm Türkiye imamları tehlike bence
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Özgür Özel, 15 Temmuz direnişçilerine alçak sözler: Kot üstüne kefen çeken zibidiler...
Memleket Partili Belediye Başkanı'nın aracına silahlı saldırı