FETÖ emretti biz yaptık!

Alçak darbe girişiminde suçüstü yakalanan FETÖ’nün askerleri ihaneti itiraf etmeye başladı.

FETÖ emretti biz yaptık!
FETÖ emretti biz yaptık!
GİRİŞ 29.07.2016 10:22 GÜNCELLEME 29.07.2016 10:25
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

15 Temmuz'da darbe girişimi sonrasında etkin pişmanlıktan faydalanmak isteyen FETÖ'cüler, örgütün kendilerini küçük yaştan itibaren nasıl yetiştirdiğini ve hain örgütün darbe girişimine yıllar boyunca nasıl hazırlandığını da aktardı. İşte FETÖ'nün emri altına giren tutuklu isimlerin ifadeleri:

"KAYDEDİP, ABİLERE VERDİK"

Yarbay Levent Türkkan (Hulusi Akar'ın yaveri):
Paralel Yapı üyesiyim. Fetullah Gülen cemaatindenim.(...) Genelkurmay'da emir subaylığı görevine getirildikten sonra cemaat adına verilen görevleri yerine getirmeye başladım. Haftada bir cihazları götürüp 'Abi'ye veriyordum. Necdet Özel Paşa, Hulusi Akar Paşa ve Yaşar Güler Paşa döneminde dinleme yapıldı. Ben darbeyi 14 Temmuz 2016 Perşembe günü saat 10.00 sıralarında öğrendim. Cemaatte kesin şekilde gizlilik ve ketumiyet vardır.

"EMRİ UYGULADIM"

Tuğgeneral Özkan Aydoğdu (İstanbul 2. Zırhlı Tugay Komutanı):
(FETÖ'nün darbe girişiminde görev aldı ve itirafçı oldu. Köprülere tankları nasıl yönlendirdiğini anlattı) "Bu vakte kadar emir gereğini yerine getirmek için yetiştirilmiş olduğumdan, emrin gereğini yerine getirmek için çalıştım. Doğru olduğuna inandığım bir emri uyguladım.

Gürsel Aktepe (Eski İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı):
Etkin pişmanlıktan yararlanmak istedi, İstihbarat Dairesi'ndeki onlarca FETÖ'cünün ismini verdi.

Kemal Işıklı (BDDK Uzmanı):
Fetullah Gülen yapılanmasında abiyim. SAT komandolarını yönettim.
 Binbaşı Erhan Karlıdağ (Ankara İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü):
TEM Daire Başkanı Turgut Arslan'ı ağır yaralayan ve korumasını şehit eden kişi Ramazan adlı bir yüzbaşıdır. Bu yüzbaşı FETÖ'cüdür. Bize jandarmada 3 bin kişilik bir liste oluşturulduğu ve gelecek ay yapılacak Yüksek Askeri Şûra'da (YAŞ) meslekten atılacağımız söylendi.

"FETÖ'NÜN O3 İMAMIYDIM"

Ebubekir Başel (Danıştay Tetkik Hâkimi - itirafçı oldu):
(Çekirdekten yetişti, örgütün nasıl yetiştiğini ve meşhur 'abiler'in her yere sızma yöntemlerini anlattı.) Gülen'e mensup insanlarla Sivas Selçuk Anadolu Lisesi'nde tanıştım. Işık evlerine gidip gelmeye, o yıllarda başladım. Bu yurtta kaldığım süre içinde "abi", imam veya bölge imamı veya O3 imamı (ortaokul öğrencilerini askeri okullara hazırlayan abiler) olarak görevlendirildim.

KOD ADIM AKİF'Tİ

Mustafa Koçyiğit (Başbakanlık Uzmanı - tutuklandı, itirafçı oldu):
Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istiyorum. 'Fetullah Gülen cemaati' diye bildiğim yapıyla üniversitede tanıştım. Başarılı bir öğrenciydim, cemaatin dershanelerine gittim. Niğde birincisi olarak Ankara Siyasal Bilgiler Kamu Yönetimi bölümünü kazandım. Selman isimli kişi Etlik'te oturur. Evine bir kez gittim. Selman abi ilk görüştüğümüzde kullanacağım kod ismini benim belirlememi istedi. Ben de 'Akif' olarak belirledim ve ondan sonra bu çalışmalarda benim irtibatlı olduğum kişiler beni 'Akif' ismiyle tanıdılar.

Tuğgeneral Hakan Evrim: 
(Hulusi Akar'ın savcılıktaki ifadesine göre) Dilerseniz sizi kanaat önderimiz Fetullah Gülen ile görüştürürüz.

'SİLAHLARI TUVALETE ATIP KAÇTIK'

Darbe girişimi sırasında Kadıköy'deki Moda Deniz Kulübü'ne baskın yaparak Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal ile 8 generalin rehin alındığı kelepçeleyip rehin alan MAK timinden Astsubay Oğuz Haksal itiraflarda bulundu. Görevli olduğu Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan FETÖ'nün hain kalkışmasına katılan ve İstanbul Moda Deniz Kulübü'ne baskın yapan Haksal pişmanlık yasasından faydalanmak istedi. Haksal, halkın sokaklara dökülüp, başaramayacaklarını anlayınca silah ve parça tesirli bombaları kadınlar tuvaletine atıp sivil kıyafetlerle kaçtıklarını söyledi. Haksal, FETÖ'nün üs imamı Astsubay Yılmaz Bahar'ın talimatı ardında iki helikoptere binerek Moda Deniz Kulübü'nün otoparkına iniş yaptıklarını söyledi. MAK timinde görevli Başçavuş Oğus Haksal, ifade işlemlerinin ardından tutuklanarak Ankara Sincan cezaevine gönderildi.

DARBE GECESİ GELEN MESAJ

Darbe girişimi gecesi İstihbarat Dairesi Başkanlığı önünde yakalanarak tutuklanan eski Emniyet Müdürü Gürsel Aktepe itirafçı oldu. Aktepe, "Darbenin, Fethullah Gülen'in bilgisi ve talimatı olmadan gerçekleşmesi mümkün değildir. Telefonlara 'Tango' programı üzerinden mesaj geldi. Mesajda, 'Darbe oldu herkes destek için çıksın daha önce çalıştığı yerin yakınına geçsin, General Mehmet ile irtibata geçsin" itiraflarında bulundu.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 14
  • Rize53 7 yıl önce Şikayet Et
    Pismanlik yasası sizin icin geçerli olamaz. Sizin gibi hainlerin katillerin tek cezası idamdir..
    Cevapla
  • asi ihtiyar 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunlari arabistan bizden suclu iadesi olarak istesin bizde verelim.:-)
    Cevapla
  • vatansever 7 yıl önce Şikayet Et
    daha içeride olanlar ortaya cıkmasın dıye kendilerini feda ettiler herhal...
    Cevapla
  • Şevket Hoca 7 yıl önce Şikayet Et
    İdam. Vatana ihanetin cezası idam olmalı. Bunları beslemeyin.
    Cevapla
  • vatan sever 7 yıl önce Şikayet Et
    15 temmuz gecesi başarsalardı bu hainler pişman olacaklarmıydı da şimdi pişmanlıktan yararlanmak istiyorlar. o gece verilen şehitlerin kanını kim temizleyecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!