Ve memura izin yasağı kaldırıldı! - Bakanlar Kurulu'nda Numan Kurtulmuş'tan memura izin yasağı açıklaması!

Memura izin yasağı ne zaman kalkacak? sorusu yanıt buldu. Malum 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası OHAL Kararnamesi ile FETÖ terör örgütünün temizlenmesine yönelik operasyon ve soruşturmalar en üst düzeyde. Bu doğrultuda da önlem amaçlı memura izin yasağı getirilmişti. Öte yandan Memura izin yasağı ne zaman bitecek? sorusu Başbakan Binali Yıldırım'a soruldu. Başbakan Binali Yıldırım memurların izin yasaklarına ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte Başbakan Yıldırım memur izinleri yani memura izin yasağı ne zaman kalkacak? ile ilgili o açıklamaları haber7.com'da..

Ve memura izin yasağı kaldırıldı! - Bakanlar Kurulu'nda Numan Kurtulmuş'tan memura izin yasağı açıklaması!
Ve memura izin yasağı kaldırıldı! - Bakanlar Kurulu'nda Numan Kurtulmuş'tan memura izin yasağı açıklaması!
GİRİŞ 09.08.2016 15:43 GÜNCELLEME 09.08.2016 15:44
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Memura izin yasağı ne zaman kalkacak? sorusu yanıt buldu. Malum 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası OHAL Kararnamesi ile FETÖ terör örgütünün temizlenmesine yönelik operasyon ve soruşturmalar en üst düzeyde. Bu doğrultuda da önlem amaçlı memura izin yasağı getirilmişti. Öte yandan memura izin yasağı ne zaman bitecek? sorusu Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş soruldu. Kurtulmuş memurlara izin yasağının bittiğini açıkladı.İşte  Başbakan Yıldırım memur izinleri yani memura izin yasağı ne zaman kalkacak? ile ilgili o açıklamaları haber7.com'da..

MEMURA İZİN YASAĞI NE ZAMAN BİTİYOR?

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, memurlara izin yasağının bittiğini açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, memurlara izin yasağının bugün itibariyle bittiğini açıkladı.

Ayrıntılar geliyor..

MEMURA İZİN YASAĞI HAKKINDA ÖNCEKİ AÇIKLAMALAR

15 Temmuz Darbe Girişimi'nin ardından tüm ülkedeki kurumlarda bir dizi önlemi beraberi getirdi. FETÖ ile mücadele kapsamında 657'e tabi tüm devlet memurlarına izin yasağı getirildi. Fakat bu yasak şu günlerde tartışma konusu olmaya başladı.

Başbakan Binali Yıldırım, “Artık normalleşmeliyiz” dedikten sonra, önümüzdeki haftadan sonra uygulamaya konulması beklenen kararları, parti yöneticilerine açıkladı. Yıldırım, kışlaların önündeki iş makinelerinin kaldırılacağını, bunun askere güvensizlik olarak algılandığını söyledi.

Toplantılarda OHAL kapsamında çıkartılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) konuşulurken, bunların Meclis’te yasalaşmasıyla ilgili hukuki tartışma da yapıldı. 

Başbakan Yıldırım, Meclis çalışmaları görüşülürken, “Artık yeni bir düzenleme filan göndermeyin. Meclis de bir an önce çalışmalarını tamamlasın. Acil olan gündemi önümüzdeki hafta tamamlayıp tatile girsin. Memur izinleri de kısa sürede serbest kalacak. Pazartesiden itibaren kışlaların önünden iş makineleri çekilecek” dedi. Yıldırım toplantıda, CHP ve MHP liderleriyle yaptığı görüşmeler hakkında da bilgi verdi. Yıldırım, “Mini bir anayasa değişikliği yapılması konusunda mutabık kaldık. Kılıçdaroğlu görüşmemizde, ‘Başkanlık sistemi getirecekseniz baştan söyleyeyim biz karşıyız’ dedi. Ben de ‘O zaman siz de savunduğunuz parlamenter sistemi önerin, iki ayrı paket olarak sunalım’ dedim. Ancak sıcak bakmadıklarını biliyorum” dedi. Yıldırım da muhalefetle görüşmelerin Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’yi görevlendirdiğini, alacakları kararları muhalefetle paylaşacağını dile getirdi.

MEMURA İZİN YASAĞI HAKKINDA BAKAN SOYLU NE DEMİŞTİ?

Bakan Soylu, "Memura izin yasağı FETÖ yapılanmasına karşı tedbirdir, (yasağın kalkması) yakında yeniden değerlendirilecek" dedi. 

Bakanı Süleyman Soylu bakanlık çalışanlarından 1,300’ünün FETÖ (Fetullah Gülen Terör Örgütü) soruşturması kapsamında soruşturulduğunu söyledi.

İşte Bakan Soylu’nın Reuters’a yaptığı açıklamalar.

Çalışma Bakanlığı’nda 1,300 kamu çalışanı FETÖ soruşturması kapsamında soruşturuluyor.

Gülen iade edilmezse Türkiye incirlik dahil hiçbir meselede duygularıyla hareket etmeyecek, rasyonel davranacağız.

Memura izin yasağı FETÖ yapılanmasına karşı tedbirdir, (yasağın kalkması) yakın zamanda yeniden değerlendirilecek.

Turkuaz kart alan nitelikli yabancı çalışanlara vatandaşlık vermek, Çalışma Bakanlığı’nın inisiyatifine geçti.

Hükümet kıdem tazminatı düzenlemesi üzerinde bakanlığımızın biraz daha çalışmasını istedi; amaç tüm tarafların uzlaşması.

İZİN YASAĞI OLAN MEMURLARA HAC İZNİ VERİLECEK

Tüm izinleri iptal edilen kamu çalışanlarına müjdeli haber geldi.

15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardındanizinleri iptal edilen kamu çalışanları, belgelemeleri halinde hac ibadetlerini yerine getirebilmek için izin alabilecek

Alınan bilgiye göre, hakkında idari soruşturma veya adli soruşturma/kovuşturma işlemi başlatılan veya görevden uzaklaştırılan personel hariç olmak üzere, hac görevini yerine getirecek kamu çalışanlarına talepleri halinde ve durumun belgelenmesi kaydıyla ibadetlerini yerine getirecekleri süre boyunca yıllık izin verilecek.

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından kamu çalışanlarının izinleri iptal edilmiş, izindeki çalışanlar da görevlerine çağrılmıştı.

MEMURA İZİN YASAĞI GELİNCE, YÜZDE 40 UCUZLADI

Memurun izni kalktı, fırsat zammı yapan turizmci fiyatı düşürdü. Ege ve Akdeniz’de oteller yüzde 40 ucuzladı.

Turizmde fiyat tarifesi, darbe girişiminin ardından değişti. Kamu çalışanlarının izinleri kaldırılırken, çok sayıda vatandaş da demokrasi nöbeti için evine döndü, turizmciler fiyat indirimine gitti. 

BODRUM'DA DA VAR

Talep yüksek olduğu için Temmuz ve Ağustos fiyatlarını yüksek belirleyen tesisler, geri adım atmak durumunda kaldı. Ege ve Akdeniz'deki turizm tesislerinde yüzde 40'a varan oranda indirim yapıldı. Boşalan odaları doldurmak için harekete geçen oteller, indirim kampanyalarını birbiri ardına duyurmaya başladı. Hatta pahalılığıyla adından söz ettiren ünlü tatil beldesi Bodrum'da da fiyatlar düştü. Lüks otellerde yüzde 40'a varan indirimler göze çarpmaya başladı. Darbe girişiminin ardından kamu çalışanlarının izinleri kaldırılırken, izinde olanların görevlerinin başına dönmeleri istenmişti. Çok sayıda vatandaş tatili kesip yaşadığı şehre döndü. Tatil beldelerinde yerli turist azalırken; darbe girişiminin hemen ardından duran yabancıların rezervasyonlarının yeniden yoğunlaştığı belirtildi.

YABANCI GELİYOR

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Yusuf Hacısüleyman, darbe girişiminden sonraki birkaç gün rezervasyon iptalleri olduğunu, şu anda yurt dışından rezervasyon akışının yeniden başladığını kaydederek, "Demokrasi mitingleri dış basına çok olumlu yansıdı. Bu sayede misafirlerimiz ülkemizin güvenilir olduğunu ve her şeyin normal olduğunu algıladı" diye konuştu.

YORUMLAR 3
  • Zorlu 7 yıl önce Şikayet Et
    Polislere de kalktı mı izin yasağı
    Cevapla
  • Aynen 7 yıl önce Şikayet Et
    Biz sade memurlar mağdur olduk ama konu ülke olunca iş değişir lakin bu izinler kalkarsa anne babamızında hac ziyareti gibi olacağını düşünüyorum olası bir girişimde kendi memleketinde de memur dışarı çıkıp ülkesini savunur tabiki bu fetö bizi evde hapismi tutacak hele bir daha denensin başına gelmeyecek kalmaz saygılar
    Cevapla
  • Ayse 7 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen yasak kalksin, bizim Suçumuz ne?! Yurtdisi yasagi da kalksin, akrabamiza gidemiyoruz tatil yasak, çok mutsuzum
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi