989 er hakkında karar!

Darbe girişimi soruşturmasında 750 er tahliye edildi. Gerekçe olarak ifadeleri gösterildi.

989 er hakkında karar!
989 er hakkında karar!
GİRİŞ 30.07.2016 03:19 GÜNCELLEME 30.07.2016 09:32
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan, aralarında askeri öğrencilerin de bulunduğu 758 erin, savcılığın talebi üzerine tahliyesine karar verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunun yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklanan, aralarında askeri öğrencilerin de bulunduğu 989 erin yeniden ifadesi alındı.

İfadeyi alan savcı heyeti, aralarında Kuleli'de okuyan askeri öğrencilerin de bulunduğu toplam 758 erin tahliyesini talep etti. Talebi değerlendiren İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği, atılı suçlarla ne şekilde yer aldıkları tespit edilmeden tutuklama isteminde bulunulduğu, ülkenin bulunduğu durum, şüphelilerin bulunduğu konumları dikkate alındığında sevk edildikleri tarih itibarıyla tutuklama tedbirinin ölçülü olduğu belirtildi.

Hakimlik, savcılığın yeniden savunmaları almış olması, şüphelilerin sabit ikametgah sahibi olması, soruşturmanın geldiği aşama ve mevcut delil durumunun dikkate alınmasıyla tutukluluk tedbirinin artık gereksiz olduğunu belirterek, kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların ortadan kalktığı, kaçma şüphesi bulunmadığı ve delillerin toplanması nedeniyle delil karartma şüphelerinin bulunmaması hususları dikkate alınarak, 758 erin ayrı ayrı tahliyesine karar verdi.

Öte yandan, 231 erin tutukluluk durumu ise devam ediyor.

YORUMLAR 19
  • Gazi 7 yıl önce Şikayet Et
    Tc kurumlarında çalışan (Askeriye ,emniyet, diğer kamu ) vatanına ihanet eden ve teşebbüste bulunan her personel en ağır cezayı almalıdır.
    Cevapla
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    halka ateş açanlar, insanların üzerine tankları sürenler rütbeleri ne olursa olsun en ağır şekilde cezalandırılmalı. olaylardan haberdar olmayan farkına vardıkları andan itibaren geri adım atan askerler serbest bırakılmaları doğrudur.
    Cevapla
  • T.c 7 yıl önce Şikayet Et
    Bazı arkadaşlar askeri düşman ilan etmiş..hepiniz askerlik yaptınız...fetöyla bağlantısı olanlar en ağır şekilde cezalandırılacak tabiki...cümlelerinizi biraz daha dikkatli kurun.Ateş edenlerin yüzde doksan beşi fetönun hain askeri.
    Cevapla
  • Türk 7 yıl önce Şikayet Et
    Erler kötü niyetli değil bazılarının terhisine 2 veya 3 gün kalmış salın gitsinler yazıktır gencecik çocuklar.aileleri kapılara yığılmışlar ağlaşıyorlar.ateş edenlerin çoğu rütbeli fetöculardır.
    Cevapla
  • faik 7 yıl önce Şikayet Et
    bazı hain erlerde 15 temmuz köprüsünde nişan alarak ateş ettiği videolarda gözüküyor onlara hesap sorulmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rezalet! 23 Nisan kutlaması adı altında yapılan etkinlik pes dedirtti
Şili Meclisi'nde skandal! Türkiye'den sert tepki: Yok hükmünde!