Son buluşma FETÖ'nün hücre evinde yapıldı

Darbeci bazı askerlerle sivillerin 15 Temmuz günü saat 16.00 sıralarında Anıtkabir yakınlarındaki hücre evinde buluştukları ortaya çıktı.

Son buluşma FETÖ'nün hücre evinde yapıldı
Son buluşma FETÖ'nün hücre evinde yapıldı
GİRİŞ 30.07.2016 07:10 GÜNCELLEME 30.07.2016 07:10
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK), Fetullah Gülen yanlısı bir grup askerin katıldığı darbe girişimiyle ilgili soruşturmayı yürüten polis ve savcılık, darbe girişiminden bir kaç saat önce bazı sivil ve askerin buluştuğu evi ortaya çıkardı. Milliyet, Anıtkabir yakınlarındaki evi görüntülerken, şüpheli askerlerin ifadeleri evde darbe ile ilgili görüşmelerin yapıldığını ortaya koydu.  

Darbe girişimi sonrasında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen adli soruşturmalar kapsamında yeni bilgilere ulaşıldı. 

Milliyet’in aldığı bilgiye göre, darbe girişimi sonrasında gözaltına alınan şüpheli askerlerin itirafları sonrasında, sivil ve askerlerin darbe girişimi öncesinde başkentte bir araya geldikleri evler de tespit edilmeye başlandı. 

Saatler önce buluştular

Ankara Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi’nde devam eden sorgulamalar sonrasında TSKiçinde “imam” olarak faaliyet yürüttükleri ileri sürülen kişilerle bazı TSK personelinin bir araya gelerek görüşmeler yaptıkları belirlendi. 

Alınan ifadeler çerçevesinde, bir grup sivil kişi ile bazı rütbeli TSK personelinin darbe girişiminden bir kaç saat önce Beşevler’de bir eve geldikleri ve görüşme yaptıkları anlaşıldı. Adı gizli tutulan üst rütbeli bir TSK personeli verdiği ifadesinde, kendisinin 15 Temmuz günü saat 16.00 sıralarında Beşevler’de Anıtkabir yakınlarında bir apartman dairesine geldiğini anlattı. 

Polis o evi belirledi

Aynı şüpheli asker, ifadesinde eve girdiğinde sivil bir kişi ile görüştüğünü, ancak evdeki diğer odalarda da başka kişilerin ayakkabılarını gördüğünü ve böylece o odalarda da görüşmeler yapıldığı kanaatine ulaştığını anlattığı öğrenildi. 
Şüphelinin, ifadesinde evde darbe girişimiyle ilgili değerlendirmeler yapıldığını söylediği ifade edildi. Söz konusu şüphelinin verdiği bilgiler doğrultusunda polis, Beşevler’deki evi belirledi. Anıtkabir’e çok yakın bir bölgedeki bir apartmandaki dairenin Gülen cemaatine mensup kişilerce kiralandığı ve görüşmelerde kullanıldığı anlaşıldı. 

Evi aniden boşalttılar

Alınan bilgiye göre, FETÖ’cüler daireyi üç ay önce kiraladı. Birkaç daire dışında bütün dairelerin boş olduğu apartmanın bilinçli olarak seçildiği düşünülüyor. 

Esnaf, daireyi kiralayanları tanımadıklarını ancak burayı eğitim merkezi gibi kullandıklarını düşündüğünü söyledi. Esnaf, darbe girişiminden bir hafta önce, 8 Temmuz Cuma günü dairenin aniden boşaltıldığını, daha sonra buraya masa ve sandalye taşındığını ifade ediyor. Polis, darbe girişiminden sonra binaya gelerek çevredeki işyerlerinin güvenlik kamerası görüntülerini de istedi. 

YORUMLAR 4
  • Harun Gulen 7 yıl önce Şikayet Et
    Hucre evinden, hakiki hucrelerinize gecis yapacaksiniz.. Sabredin az...
    Cevapla
  • musti34 7 yıl önce Şikayet Et
    orayı imha edin
    Cevapla
  • angaralı 7 yıl önce Şikayet Et
    Akıncı da askeriye de sivil haini yakalanıyor.21 dk serbest kalıyor.81 il ve ilçelerde ki hainler nerede yani emniyet ve adliyedeki hainler daha temizlenme di herhalde...
    Cevapla
  • Temel candan 7 yıl önce Şikayet Et
    Cevredeki kamera muhabeti artik yetersiz onlarin bilmedigi metodla olaylara onceden bakmali
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!