Cumhurbaşkanı Erdoğan: Pilot dahi bilmiyordu

15 Temmuz gecesi helikopterde pilotla arasında geçen diyaloğu anlatan Erdoğan 'nereye uçacağını pilot dahi bilmiyordu' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Pilot dahi bilmiyordu
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Pilot dahi bilmiyordu
GİRİŞ 30.07.2016 22:11 GÜNCELLEME 30.07.2016 22:50
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATV- A Haber ortak yayınında katıldığı programda, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarının detaylarını anlattı.

Otelden ayrılıp helikoptere bindikten sonra pilotla aralarında yaşanan diyaloğu aktaran Erdoğan, nereye gideceklerini pilota dahi söylemediğini belirtti.

Erdoğan helikopterdeki o diyaloğu şöyle anlattı:

Ailemle beraber, demek 15 dakika gecikmemiz olsa... Orada dolaşmışlar falan. Biz otelde değiliz tabii. Bu arada yayınımızı yaptık ve helikopterdeki pilotun benim tabii yıllardır yanımda. Dedim buradan Dalaman'a kaç dakikada gidersin? Peki güvenliğin ne? Dedi ki, burası çok enteresan, 'Ben yakıtım bitene kadar bunlara yakalanmam' dedi ve hemen biz ailece dolduk, havalandık, kararttık ve dört ayrı noktada aslında hazırlığımız vardı. Dört ayrı noktada da uçaklar bizi bekliyordu. Dalaman, Bodrum, Çıldır, İzmir...

NEREYE UÇACAĞIMIZI PİLOT DA BİLMİYORDU

Bu arada İstanbul ile irtibatımız devam ediyor ama pilot da bizim nereye uçağımızı bilmiyor. Pilota 'Sen bunun ortalamalasını al, uç' dedim. Güvenmediğimden değil. Pilot benim yıllardır bildiğim pilot. 

Üç dört saatlik yakıtım var dedi. Kendi zaten farlarıyla bunu yapabileceğini söyledi. İndik ama indiğimiz andan itibaren uçaklar alçak uçuş yapıyorlar. Bu alçak uçuşlar tabi ses hızının üzerine çıkınca ciddi patlama sesi oluyor. Yanımda torunlarım var, ürküyorlar. 

YORUMLAR 5
  • H@s@n 7 yıl önce Şikayet Et
    Demokrasi nöbeti tutan milyonların çocukları çocuklarımız vatan nöbeti için askerde. Artık herkes 15 temmuzda ne yapılmak istendiğini anladı. Eğer bir daha (Allah nasip etmesin) kalkışma girişimi olacak olursa, mehmetçiklerimiz ne yapacağını artık daha iyi biliyorlar. Ve herkesin askerdeki evlatlarıyla ve yeni gidecek olanlara bu konuları sık sık dile getirmesi gerekir. Bu vatan bizim. Başka TÜRKİYE yok.
    Cevapla
  • Yusuf 7 yıl önce Şikayet Et
    Hey gidi Reis seni biz halkın korur başkasına güvenme.
    Cevapla
  • Mehmet Akif 7 yıl önce Şikayet Et
    Güzeller güzeli şehit Adnan Menderesin darbe ve dar ağacındaki resimlerinin sosyal medyadan bir an önce kaldırılması gerekiyor.Onun kul hakkına giriliyor bizim yüreğimize dokunuyor
    Cevapla
  • ramazan çavdar 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah başimizdan eksik etmesin..uzun ömürler versin......böyle bir başkomutan bulunmaz bir daha...
    Cevapla
  • bülenti 7 yıl önce Şikayet Et
    insallah ülkemizdeki son darbe olur bu...milletce de birlik dewam eder iç ve dıs düsmanlar hedefine hic ulasmaz insallah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi