Aynı aileden 3 gazi

FETÖ'nün hain darbe girişimi sırasında, 4 kişilik İstanbullu Usta ailesinin 3 ferdi birden gazi oldu.

Aynı aileden 3 gazi
Aynı aileden 3 gazi
GİRİŞ 31.07.2016 11:53 GÜNCELLEME 31.07.2016 11:54

FETÖ'nün hain darbe girişimi sırasında, 4 kişilik İstanbullu Usta ailesinin 3 ferdi birden gazi oldu.

Baba Ali ve anne Jale Usta, Sarıyer'deki Borsa İstanbul binasının çatısındaki keskin nişancının kurşunlarıyla, oğulları Mehmet Fatih ise araçların arasında kalarak yara aldı. Tedavisi devam eden 53 yaşındaki inşaat mühendisi Ali Usta, o geceyi anlattı. Haberleri ilk gördüğünde şaka sanıp "Bu devirde darbe mi olur? Olsa da millet izin vermez" diye aklından geçirdiğini, ancak olayın ciddiyetini görünce kanın beynine sıçradığını belirten Usta, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atatürk Havalimanı'na geleceğini duyunca ailesiyle birlikte onu karşılamak için araçla yola çıktı.

'KURŞUN OĞLUMU SIYIRMIŞ'

Borsa binası önünde darbeci askerlerle karşılaştıklarını vurgulayan Ali Usta şöyle devam etti:"Askerler borsa binasını basmış, çatısına keskin nişancı çıkarmıştı. Herkes onlara doğru yürüdü. Ben ve eşim kurşun yarası aldık, evlatlarım almadı. Ben vurulunca büyük oğlum beni güvenli yere getirdi. Kurşun oğlumun kulağının dibinden geçmiş. Zaten daha sonra o da panzerler arasında kalıp yaralanmış. 10 gün tedavi gördükten sonra taburcu edildim. İnşallah bundan sonra bu milletin başına böyle bir olay gelmeyecek."

"TÜRKİYE'Yİ BIRAKMIYORLAR"

Ali Usta hislerini ise şöyle özetledi: "Allah millete cesaret verdi. Tankın silahın üzerine yürüyor. Yanındaki kardeşi düşüyor ama kendisi devam ediyor. Darbeyi engellemek bu millete nasip oldu. Türkiye çok önemli bir noktada. Türkiye ayağa kalkarsa, İslam alemindeki mazlumlar ayağa kalkar. Onun için bizi bize bırakmıyorlar. 15 Temmuz bu milletin geleceği için milat olacak. Bu saatten sonra kan akar, ölürüz ama asla böyle başaramazlar. Bu millet bunlara asla müsaade etmez."

'ÇOCUKLARIMIZ GÜLSÜN'

Her iki bacağına kurşun isabet eden 47 yaşındaki Jale Usta ise TRT'de darbe bildirisinin okunduğunu görünce kızlarıyla evde Fetih Süresi'ni okumaya başladıklarını dile getirdi. Gidecek başka bir ülkelerinin bulunmadığının altını çizerek, "Ben Erzurumluyum. Nene Hatun'un torunu sayılırım. 'Benim yavrum annesiz yaşar ama vatansız yaşayamaz' diyen bir neslin çocuklarıyız. Bu ülkeyi kolay bulmadık. Şimdi ağlayalım ki sonra çocuklarımız gülsün" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya açıkladı: Cezalar iptal edildi
Fahiş fiyata ceza artıyor - Gazete manşetleri