"Kor mor dinlemem otur buraya!"

4. Kolordu ve Ankara Garnizon Komutanı Korgeneral Metin Gürak, 15 Temmuz gecesi Genelkurmay Başkanlığı’nda yaşananları anlattı.

"Kor mor dinlemem otur buraya!"
"Kor mor dinlemem otur buraya!"
GİRİŞ 05.08.2016 08:44 GÜNCELLEME 05.08.2016 12:10
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Darbe girişimi gecesinde tankları ve zırhlı araçları şehre gönderme emrinin Tuğgeneral Ali Kalyoncu tarafından verildiğini söyleyen Gürak, özetle şunları söyledi: “Genelkurmay’a saat 22.00 sıralarında vardım. Megafonla biri ‘Durma sizi vururuz, aracınıza binip gidin’ diye bağırdı. Aracımdan indim, ellerimi kaldırarak ‘Garnizon Komutanı Korgeneral Metin Gürak’ım. Ne oluyor bakmaya geldim’ dedim. 5 kişilik özel kuvvetler personeli üzerime geldi. ‘Korgeneral morgeneral dinlemem, oturun burada’ diyerek beni sandalyeye oturttu.

4-5 kişi silah doğrultarak ‘kes sesini’ dediler. ‘Sen artık Garnizon Komutanı değilsin’ diye ayağa kaldırdılar. 4 kişi yumrukla saldırdı. Gözlerimi bağlayıp yere yıktılar. Konuşmamam gerektiğini, beni vuracaklarını söylediler. Koluma girip 100 metre kadar yürüttüler, bir odaya soktular, inilti seslerini duydum. Sonra Akıncı Üssü’ne getirdiler. Ertesi gün saat 17.45’e kadar rehin tutuldum. TAİ Güvenlik Müdürü ve benim devrem olan Emekli Topçu Albay Sefa Eman ve personeli beni kurtardı.” 

YORUMLAR 45
  • vatandas 7 yıl önce Şikayet Et
    isparta da ucagi dusurulen bilim kadini ve yedi asistaninin olumu arastirilsin
    Cevapla
  • HAKLI 7 yıl önce Şikayet Et
    Aselsan mühendislerinin ölümünü intahar olarak belirleyen savcı ve diğerleri elektrik sandalyesinde tırnakları zorlamakla konusturulmali.
    Cevapla
  • durmuş 7 yıl önce Şikayet Et
    kim ak kim kara belli değil. kocaa kor generale bunlar hangi cesaretle bunu yaptılar. bizde bi albay vardı adam glirken titrerdik resmen
    Cevapla
  • Cml Asl 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah o günleri tekrar göstermesin
    Cevapla
  • ismi önemli değil 7 yıl önce Şikayet Et
    Benim askerlik yaptığım sene metin Güral paşa 2.zırhlı Tugay komutani idi iyi birine benziyordu. Bir kaç kez görmüşlüğüm vardı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'