New York Times'ta tam sayfa FETÖ ilanı

Türk Amerikan Dernekleri çatı kuruluşu TASC, New York Times gazetesine tam sayfa ilan verdi.

New York Times'ta tam sayfa FETÖ ilanı
New York Times'ta tam sayfa FETÖ ilanı
GİRİŞ 06.08.2016 18:27 GÜNCELLEME 06.08.2016 21:59
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

ABD’deki Türk Amerikan derneklerinin çatı kuruluşu olan Türk Amerikan Yönlendirme Komitesi (TASC), ülkenin önde gelen gazetelerinden New York Times’a tam sayfa ilan vererek 15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) kanlı darbe girişimini protesto etti.

ABD’deki yaklaşık 150 Türk Amerikan derneğini bir araya getiren TASC’ın New York Times’ın bugünkü baskısında yayımlanan ilanında 15 Temmuz gecesi yaşananlar hatırlatıldı.

“Fetullahçı Terör Örgütü o gece demokrasiye ve hukuk kurallarına karşı bir darbe girişimi gerçekleştirdi.” ifadesine yer verilen ilanda, örgütün girişimine karşı her kesimden insanların sokaklara döküldüğü ve Türk demokrasisini ve demokratik yollarla seçilmiş hükümeti korumak için hayatlarını tehlikeye attığı anımsatıldı.
“Batı dünyası demokrasi sınavından başarısız oluyor”

Bildiride, Türk halkının sergilediği kahramanca duruşun, Türkiye’nin olgun bir demokrasiye sahip olduğunu ve Türk halkının evrensel demokratik değerleri canları pahasına korumaya bağlı kaldığı gerçeğini gözler önüne serdiği ifade edildi.

Yaşanan süreçte Batı’nın, demokrasilerini korumak için canlarını feda etmeye hazır bir halka sahip Türkiye gibi bir müttefikle dayanışma göstermekten ziyade darbe girişimini haklı çıkarmaya çalıştığına hayal kırıklığı içinde tanıklık edildiği vurgulandı.

Tam sayfa bildiride, “Batı dünyası, ortak değerlerimizi savunan Türk halkını yüzüstü bırakarak demokrasi sınavından başarısız oluyor.” ifadesine yer verildi.

Bildiride şu ifadelere yer verildi:

“ABD’de ve dünyada gerçekten demokrasi ve özgürlüğe inanan herkese Türkiye’nin demokratik ve seçilmiş hükümeti ile meclisinin yanında yer alma, onları destekleme çağrısında bulunuyoruz. Çünkü Türkiye’de demokrasiyi savunmak aynı zamanda ABD’de ve dünyada demokrasiyi savunmaktır. Buna kayıtsız kalamayız.”

 

YORUMLAR 25
  • mikail 7 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar gazete yazmıyor Türklerin verdiği ilan bu...
    Cevapla
  • urfalı vanda 7 yıl önce Şikayet Et
    işte okuyucu farkı ezbere değil brova kardeşim tespitin için tşk bu yorum haberden daha değerli bence
    Cevapla
  • cenk 7 yıl önce Şikayet Et
    Darbe için Türkiye de bulunan amerikalı ajanları neden yazmamış gazete
    Cevapla
  • Watandas 7 yıl önce Şikayet Et
    bunlarin ne derece yalanci iftiraci iki yuzlu oldugunu iyi biliriz.Ama asil onemli konu, Reis yapti yine yapacagini.Attirdimi bunlara oyle bir baslik? kim yaptirabilirdi haaa? Helal be sana Reiz..
    Cevapla
  • gunhan deniz 7 yıl önce Şikayet Et
    yarında FETÖ ilan verir.
    Cevapla
  • aslan 7 yıl önce Şikayet Et
    Hadi ordan, ikiyüzlü gazete. Asla inanmayalım bunlara. herşeyleri yalan dolan. Biz kendi işimize bakalım. Tüm ülkeyi kardeş yapalım, çalışalım, üretelim, kin tutmayalım. Allah bize güç kuvvet verirse inşaallah onlardan daha güçlü oluruz yakında. pis amerika ve onun sahte yüzleri....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!