Hakkari

Yüksekova'nın il olmasını içeren yasa tasarısı

13:04 09 Ağustos 2016
Yüksekova'nın il olmasını içeren yasa tasarısı

Hakkari’de bir araya gelen engelli dernekleri, Hakkari'nin il statüsünden ilçe statüsüne geçirilmesi ile ilgili olarak TBMM'ye sunulan yasa taslağına tepki gösterdi.

Hakkari Bedensel Engelliler Derneği Başkanlığı'nda bir araya gelen dernek temsilcileri, Hakkari'nin il statüsünün korunması gerektiğini söyledi.

Dernek temsilcileri adına yapılan ortak basın açıklamasını okuyan Hakkari Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Mesut Keskin, Hakkari'nin ilçe yapılmasına yönelik yürütülen çalışmaları üzüntüyle karşıladıklarını dile getirdi.

9 bin yıllık tarihi geçmişi olan bir halkın benliğinin, sahip olduğu tüm değerlerin bir çırpıda elinden alındığını ileri süren Keskin, "Şuanda 80 bin kişinin yaşadığı memleketimin insanı benliği ve haysiyetiyle sınanmaktadır. Bu son derece onur kırıcı ve haksız bir tutumdur. Yarın veya daha sonra bu tasarı onaylanırsa bir şehrin tüm halkının müktesep hakları tabiri caizse tereyağından kıl çeker gibi kolaylıkta elinden alınmış olacak. Bu kabul edilir bir durum değildir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.