Mutlu için "büyük vurgun" iddiası haberi düzeltme

"Hüseyin Avni Mutlu için büyük vurgun iddiası" başlığıyla Haber7'ye yayınlanan haberle ilgili düzeltme metnidir.

Mutlu için "büyük vurgun" iddiası haberi düzeltme
Mutlu için "büyük vurgun" iddiası haberi düzeltme
GİRİŞ 10.08.2016 16:48 GÜNCELLEME 29.08.2016 17:07
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

İhlas Haber Ajansı'nın abonelerine servis ettiği haberle ilgili düzelteme metni şu şekildedir:

www.haber7.com sitesinin 10.08.2016 tarihli haber içeriğinde ; Hüseyin Avni Mutlu için "büyük vurgun" iddiası! başlıklı yazıda , "Avukat Muzaffer AVA'nın Eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Vali Yardımcısı Erol Özer 'nin trilyonlarca yolsuzluk yaptığını iddia ettiği" belirtilmiştir.

Yine aynı haberin devamında "FETÖ soruşturması çerçevesinde tutuklanan Diyarbakır eski valisi Hüseyin Avni Mutlu il Yardımcısı Erol Özer hakkında , Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na aralarında resmi evrakta sahtecilik ve dolandırılıcılık suçlamalarının da bulunduğu 8 ayrı suç duyurusunda bulunan avukat Muzaffer Ava , Vali Mutlu'nun masa başında 30 milyarı 300 milyar yaptığını ve dönemin baro başkanının Vali Yardımcısı Özer'e avukatlara " yolsuzluk yapılmadığına ilişkin imza atmaları önerisinde bulunduğunu iddia etti.."

"Çünkü bu konuda İçişleri Bakanlığı da müfettiş tayin etmişti. Hatta o dönemin Mülkiye Başmüfettişi S.G. tarafından yapılan yolsuzluklar tespit edilmişti. S.G. tarafından tespit edilen yolsuzluklara ilişkin rapor sümen altı edildi. Tabii ki bunun nedenini biz İçişleri Bakanlığı'na Bilgi Edinme Yasası gereğince sorduk. Bize herhangi bir cevap verilmedi" iddiaları da yer almıştır.

Halihazırda İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişi olan müvekkilim Erol ÖZER Diyarbakır Vali yardımcılığı görevini 2004-2007 Mayıs ayları arasında yürütmüş olup bu tarihlerde İl valisi Sayın EFKAN ALA 'dır Müvekkilim Erol ÖZER , Vali Hüseyin Avni MUTLU ile hiçbir zaman birlikte çalışmamış olup müvekkilimize atfen yapılan haberin gerçeklikle hiçbir ilgisi yoktur. Haber kaynağı olan Avukat Muzaffer AVA , birbiri ile aynı anda görev yapmamış olan kişileri yalan haberinde bir araya getirmek sureti ile BİRLİKTE YOLSUZLUK YAPMIŞLAR GİBİ İFTİRA İÇERİKLİ BİR ALGI OLUŞTURMAYA ÇALIŞMIŞTIR.

"S.G. isimli Müfettiş tarafından usulsüzlükler tespit edildi ancak örtbas edildi" iddiası da tamamen gerçek dışı , yalan ve iftira içeriklidir. TERÖR TAZMİNATI KARARLARININ HİÇ BİRİSİ MÜVEKKİLİMİN TEK BAŞINA ALDIĞI KARARLAR OLMAYIP HER BİRİSİNE AYRI VALİ YARDIMCISININ BAŞKANLIK ettiği 5 KOMİSYON TARAFINDAN ALINMIŞ VE İL VALİSİ EFKAN ALA tarafından ONAYLANMIŞ KARARLARDIR. Diyarbakır Valiliği tarafından 10.10.2008 tarihinde B054VLK4210300/663.01/13267 sayı ve "Teftiş Raporu" konulu olarak verilen cevabi yazıda , S.G. isimli müfettişin tenkit ettiği dosyalar çıkarılarak incelenmiş ve raporun aksine , ÖDEMELERİN YAPILMASINA FAZLALIK OLMADIĞI ve diğer tenkit edilen hususların cevapları , belgeleri ile ortaya konmuştur.

Hal böyle iken sanki Müvekkilime özel bir soruşturma sonucunda hazırlanan raporun örtbas edildiği şeklinde kamuoyuna algılamaya yol açacak şeklinde yapılan ve yayılan haberler art niyetli , kasıtlıdır ve iftira niteliklidir.

Haber içeriğinde Av. Muzaffer AVA tarafından Müvekkilimin Diyarbakır İlinden Mülkiye Başmüfettişi olarak Bakanlığa gidişini de alakasız bir şekilde Hrant dink Cinayetindeki istihbaratçıların yükselişi ile kıyaslayarak adeta hak etmediği halde hain terör  örgütü FETÖ 'nün desteği ile yükseldiğini ima edilmesi de karalama kampanyasının açık bir yansımasıdır. Zira Vali Efkan ALA'dan aldığı TAKDİRNAMELER , İçişleri Bakanı Tarafından şahsına verilen TEŞEKKÜR, basında ve TV 'lerde Terör Tazminatları konusunda gösterdiği başarılı çalışmalarına ilişkin yoğun haberlere rağmen müvekkilim İlk MÜFETTİŞLİK başvurusunda MÜLAKATA ÇAĞRILMAMAK SURETİYLE GERİ ÇEVRİLMİŞ VE MÜFETTİŞ OLAMAMIŞTIR. İkinci kez açılan ve bu sefer yazılı ve sözlü şeklinde iki aşamalı olarak gerçekleştirilen sınav sonucunda müvekkilim HEM YAZILI HEM DE SÖZLÜ SINAVDA BAŞARI GÖSTEREREK MÜLKİYE BAŞMÜFETTİŞİ OLABİLMİŞTİR. Müfettişliğindeki en büyük referansı ise başarılı özgeçmişi ve Terör Tazminatları konusundaki üstün gayret ve çalışmalardır. 

Asılsız ve mesnetsiz iddiaları ile habere kaynaklık eden şahıs konjonktürü fırsat bilip cadı avcılığına soyunan bir Müfteri olup hakkında tüm yasal işlemlere başvuracağımızı beyan ederiz.

Komuoyunun bilgisine saygıyla sunuyoruz.

Erol ÖZER Vekili
Av. Atilla DEKELİ

YORUMLAR 40
  • Erkan 7 yıl önce Şikayet Et
    Vayyy yazik günah bu milletin parasini yiyenlerin vay haline hem bu dünyada hem öbür dünyada
    Cevapla
  • powers 7 yıl önce Şikayet Et
    adı geçen kişilerin hepsini görevden alacaksın , kendilerinin ve birinci yakınlarının mal varlıklarına el koyacaksın olup bitecek, hiç uzatmanın anlamı yok
    Cevapla
  • vatan sever 7 yıl önce Şikayet Et
    iradesini ulkesini 1 dolara satan hainlere merhamed yok bunlarin butun mal varliklarina devletimiz El koysun
    Cevapla
  • vatan sever 7 yıl önce Şikayet Et
    biz hakkimizi helal etmiyoruz fetö ve onun çocuklarina . bunlar bir zamanlar Lawrence vardi simdide Lawrence Lawrence cuklari var sadece isimleri deyişti fetö oldu terorist anyi hayinlikleride ayni
    Cevapla
  • kurt 7 yıl önce Şikayet Et
    devlet uyumus-yazik bin kere yazik
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'