PKK'nın finans ayağına büyük darbe

PKK'nın finans kaynağına ağır darbe vuruldu 2 milyon 300 bin kök hint keneviri ele geçirildi 4 sığınak ve 1 mağara imha edildi.

GİRİŞ 13.08.2016 13:55 GÜNCELLEME 13.08.2016 15:51
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Diyarbakır'ın Lice, Silvan, Hazro ve Kulp ilçeleri kırsalında faaliyet yürüten terör örgütü PKK mensuplarını etkisiz hale getirmek, sığınak, barınakları ve uyuşturucu ekim alanlarını imha etmek amacıyla 9 Ağustos'ta başlatılan Bayrak-17 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yaşar Yeniören operasyonu tamamlandı.

Operasyonda PKK'nın finans kaynağı olan uyuşturucuya ağır darbe vuruldu. 3 gün süren operasyonda 2 milyon 303 bin 132 kök hint keneviri, 1 ton 364 kilo 265 gram toz ve 595 kilo 500 gram kubar esrar ele geçirilerek imha edildi. PKK tarafından kullanılan 4 sığınak ve 1 mağara tespit edildi. Sığınaklar ve mağara içerisinde bulunan 1 ton 500 kilo gıda, yaşam ve sığınak yapımında kullanılan malzemelerle birlikte kullanılamaz hale getirildi. Ayrıca zaman ayarlı ve basma düzenekli 2 adet el yapımı patlayıcı bulunarak imha edildi.

Aranan 4 şüpheli de yakalanırken 1 ruhsatsız av tüfeği bulundu.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada "Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristlerle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilecektir" denildi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla operasyon ile ilgili olarak adli işlemlere devam edildiği bildirildi.

YORUMLAR 25
  • Şerif 7 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar bu tip haberlerin altına yorumdan hemen sonra. İDAM kelimesi ekleyelim. Böylelikle farkındalık oluşur. Zamanla çiğ olur gider. Yoksa unutulup gidecek . İDAM
    Cevapla
  • vatan sever kürt 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah her i ki cihandada atesinizol etsin.
    Cevapla
  • Beyrelioglu 7 yıl önce Şikayet Et
    idam bunlar icin yok mu?haykiriyoruz..duyan yok mu?idam isteriz...
    Cevapla
  • hey 7 yıl önce Şikayet Et
    istanbulda pazarlarda bakkallarda kaçak sigara satılıyor. duyrulur.
    Cevapla
  • dadaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar,koca koca bıyıklı milli-müslüman görünüşlü nice güya adam!!!lar biliyorum-tezgah altından kaçak pkk cigarası satıyor,binlerce zavallı güya vatansever insanımızda ucuz diye içiyor(((sadece yuhhhh diyorum!Ulen bırak,paran yetmiyorsa sigaraya,50 krş-1 lira zam geldi diye pkk cigarasını 2 pakete çıkartıp içiyorsan senden bi şey olmaz(((Yalandan İslamım-müslümanım,türküm diye milliyetçi diye zırlama!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı