Bakan açıkladı! Ne kadar polisi alımı yapılacak?

İçişleri Bakanı Efkan Ala, devlet kadrosuna alınacak polislerle ilgili tüm merak edilen sorulara cevap verdi.

Bakan açıkladı! Ne kadar polisi alımı yapılacak?
Bakan açıkladı! Ne kadar polisi alımı yapılacak?
GİRİŞ 17.08.2016 21:30 GÜNCELLEME 17.08.2016 21:31
Bu Habere 89 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ülke TV'de Mehmet Acet'in sunup yönettiği Akşam Baskısı programında açıklamalarda bulundu.

FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınan polislerin yerine gerçekleştirilecek alımlarla ilgili soruya cevap veren Efkan Ala, 10 bin polis ve 10 bin de özel harekat polisi olmak üzere 20 bin alım gerçekleştirileceğini ifade etti.

Taban puan 60 olacak

Lise ve üniversite mezunu 10 bin alım için 7 Ağustos'ta ilan çıkarıldığını belirten Bakan Ala, şu ana kadar 66 bine yakın başvuru olduğunu, KPSS puanı 60 ve yukarı olanların değerlendirileceğini ifade etti.

Özel harekat polislerinde KPSS şartı yok

Devlet kadrosuna alınacak 10 bin özel harekat polisi için bir kaç ay içerisinde ilan çıkarılacağını söyleyen Efkan Ala, özel harekat polislerinde KPSS şartı aranmayacağını ancak başvurularda askerliğini yapmış olma şartı olacağını belirtti.

KPSS şartı aranmasının sebebini de açıklayan Ala, "Özel harekat polisleri için fiziki kapasite ve yapılabilirlik kıstas olacak. Çok sayıda başvuru olsun içinden seçelim istiyoruz. Bu yüzden KPSS şartı koymadık" dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 89
  • gül 7 yıl önce Şikayet Et
    yaş sınırı kaldırılsın bizde özel hareket polisi olmak istiyoruz ve,öncelik yaşa değil gönüllülüğe ve senelerdir bu mesleği isteyenler daha faydalı olacaktır diye düşünüyorum saygılar
    Cevapla
  • omer 7 yıl önce Şikayet Et
    özel hareket olmak istiyen kişiler lütfen ilgili yerlere mail göndersin yaş sınırı 30 olsun bunun örnekleri var bundan daha önce özel hareket polis alımı yapıldı yaş 30 denildi sesinizi duyurun
    Cevapla
  • özel hareket 7 yıl önce Şikayet Et
    yaş sınırı 30 olsun lisans mezunları yaş 30 oluyorda neden bunlar 28 deniliyor sayın başbakandan tekrar konuya gözden geçirsinle 28 ile 30 arasında 2 yaş var
    Cevapla
  • memet 7 yıl önce Şikayet Et
    Askerlik şartı kaldırılsın, askerde bile 1-2 ay acemi birliğinde ne var ne yok hepsi öğretiliyorda doğuya gönderiyorlar, Özel Harekat Eğitiminde mi öğretilemeyecek. Üstelik Özel Harekata girecek adam gönüllü girmiş olacak, acemi birliğinde ki askerden daha azimli olacaktır..! Lütfen askerlik şartını kaldırın.
    Cevapla
  • murat 7 yıl önce Şikayet Et
    iyi güzelde kardeşim bu ülke yıllardır matematik çözeni asker yaptı polis yaptı bakmadı içinde bu yetenek varmı. işi ehline bırakın derim. askerlik şartı da uygulansın. asker kaçaklarına ders olur belki.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!
Demirkubbe'den eksiği yok diyerek açıkladı: işte Türkiye'nin Gökkubbesi!