Büyükelçi Babalı gözaltına alındı

FETÖ soruşturması çerçevesinde ilk kez Dışişleri Bakanlığı'ndan büyükelçi düzeyinde bir isim gözaltına alındı.

Büyükelçi Babalı gözaltına alındı
Büyükelçi Babalı gözaltına alındı
GİRİŞ 18.08.2016 13:37 GÜNCELLEME 18.08.2016 13:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın terör örgütü FETÖ soruşturması çerçevesinde ilk kez Dışişleri Bakanlığı'ndan büyükelçi düzeyinde bir isim gözaltına alındı.

15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından Dışişleri Bakanlığı'nda büyükelçiler Gürcan Balık ile Tuncay Babalı görevden alınmıştı.

Milliyet'in edindiği bilgiye göre; Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda Ankara polisi, bugün Büyükelçi Tuncay Babalı'yı gözaltına aldı. Büyükelçi Babalı, FETÖ'nün talimatları çerçevesinde personel alımı ve görevlendirme yapma gerekçeleriyle gözaltına alındı. Babalı ile birlikte Başbakanlık'ta Sektörel İzleme ve Değerlendirme Raportörü olarak çalışan Ali Fındık da gözaltına alındı.

Büyükelçi Babalı, Ahmet Necdet Sezer'in cumhurbaşkanlığı döneminde, özel kalem müdür yardımcısı olarak Köşk'te çalıştı. Babalı, 2010-2012 yıllarında İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı'nda Elçi, Müstakil Daire Başkanı olarak görev yaptı. 14 Kasım 2012 tarihinde ise Türkiye'nin Ottava büyükelçiliğine atandı. Pasif göreve çekilen Babalı, 15 Temmuz'dan sonra görevden alınmıştı.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 1
  • CEYL 7 yıl önce Şikayet Et
    Yetmez, dokunulmazlıkları kaldırılan milletvekilleri dahil, Fetöcü ne kadar isim varsa tepe düzeyde, hepsi temizlenmeli
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...