2016 yılında Bedelli askerlik çıkıyor mu? Başbakan açıkladı

Başbakan Binali Yıldırım bedelli askerlik ve askerlik süresinin kısalması ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.

2016 yılında Bedelli askerlik çıkıyor mu? Başbakan açıkladı
2016 yılında Bedelli askerlik çıkıyor mu? Başbakan açıkladı
GİRİŞ 19.08.2016 09:01 GÜNCELLEME 19.08.2016 09:31
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

2016 yılında Bedelli askerlik çıkacak mı? Başbakan Binali Yıldırım bu sorunun yanıtını katıldığı canlı yayında açıkladı. Binlerce vatandaşın merakla beklediği konuların başında Bedelli askerlik uygulaması geliyor. Son dakika açıklaması olarak Başbakan Binali Yıldırım bedelli askerlik ile ilgili gelen soru üzerine açıklama yaptı.

Başbakan Binali Yıldırım Bedelli askerlik ile ilgili olarak, 'şu an için gündemimizde böyle bir uygulama yok' ifadelerini kullandı.

ASKERLİK SÜRESİNİN KISALMASI

Askerlik süresinin kısalmasının gündemde olup olmadığı ile ilgili soruya ise Başbakan Yıldırım, "Bununla ilgili beklediğiniz cevabı veremiyorum. Çalışmaları yapmadan bu söylemek yanlış olur. Ülke ihtiyacı ne, zamanlaması ne? Bu konu üzerinde çalışmamız gereken bir konu. Ama bu yönde iyileştirme yapma ihtiyacının olduğunu söyleyebilirim." diye yanıt verdi.



PROFESYONEL ORDUYA GEÇİŞ

Profesyonel orduya geçişle ilgili sürecin başladığını söyleyen Başbakan Yıldırım, "Bununla ilgili bir Yüksek Askeri Şura sonbaharda toplayacağız ve burada bunun adını da koyacağız. Ülkenin ihtiyaçları, jeopolitik konumu, tehdit önceliklerini dikkate alarak bunun kararını vereceğiz. Ama kesinlikle bir azaltma söz konusu olacak." dedi.

YORUMLAR 1
  • Düşünür 7 yıl önce Şikayet Et
    Kendi çıkar savaşlarınız yüzünden gencecik insanlar vatani hizmet adı altında askerde can veriyorlar. Ülkeyi tehditlerden korumak istiyorsanız artık paralı askerlik dönemine geçilmesi gerekiyor. Tam techizatlı ve 3 ay gibi kısa bir sürede al eline tabanca git değilde bu işi profosyonel şekilde gerçekleştirebilecek tam anlamıyla Savaşmak üzere eğitim görmüş insanlara ihtiyacımız var bununda ucu profosyonel askerliktir. Yoksa görünürde ki gibi sizin evlatlarınız değerli halkın evladı değerli değil mantığında bu iş olmaz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?
Tarihi ziyaret sonrası MSB'den Irak mesajı: Hazırız!