"Sınav öncesi Cemaat evinde klavye çalışırdık"

FETÖ’nün adliye yapılanlamasına yönelik yapılan operasyonlarda, 21 zabıt kâtibi ile birlikte tutuklanan Sinan Ç.’nin ifadesi dikkat çekti

"Sınav öncesi Cemaat evinde klavye çalışırdık"
"Sınav öncesi Cemaat evinde klavye çalışırdık"
GİRİŞ 21.08.2016 14:18 GÜNCELLEME 21.08.2016 14:18

FETÖ’nün adliye yapılanlamasına ilişkin geçen hafta İstanbul’da yapılan operasyonlarda, örgütün adliyelere yerleştirdiği kâtiplerine, Kâtiplik Klavye Sınavı’nda çıkacak daktilografi metinlerini 1 hafta önceden verdiği ortaya çıkmıştı.

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında 21 zabıt kâtibi ile birlikte tutuklanan Sinan Ç.’nin verdiği ifade, bunu doğrular nitelikte.

Sinan Ç., ağabeyinin liseden arkadaşı olan ve Çorlu’da zabıt kâtibi olarak çalışan Hüseyin K.’nın KPSS’den 70 puan alması durumunda kâtip olması için yardımda bulunabileceğini söylediğini aktardı. İşte Sinan Ç.’nin ifadesi:

BAŞVURU YERİM KIRKLARELİ

Sınavda kopya çekmeden KPSS’den 74 puan aldıktan sonra Çorlu Adliyesi’ndeki Hüseyin’e telefon ettim. Daha sonra beni arayarak Çorlu’ya gelmemi istedi. Çorlu’ya gittiğimde Hüseyin beni “Tarık” kod isimli birinin yaşadığı bekâr evine götürdü.

Bu evde benden başka 3 kişi daha vardı. Sürekli olarak evde klavye çalıştırılıyorduk. Zabıt kâtipliği için Kırklareli Adliyesi’ne başvurmam istendi.

Cemaat evlerinde klavye çalışan adayları Silivri, Edirne, Çorlu, Kırklareli, Tekirdağ gibi yerlere küçük gruplar halinde başvuru için dağıttılar. Klavye sınavı 30 Mart 2013’te yapılacaktı.

Bu nedenle 26 Mart’ta Kırklareli’ne gittik. Klavye sınavına girecek olan 10 kişiydik. Sınav gününe kadar klavye çalıştık.

SINAVDAN 1 GÜN ÖNCE

Sınavdan bir gün önce yurda Onur E. geldi. Bizlere 10 adet metin verdi ve “Bunlardan bir tanesi yarın sınavda çıkacak olan metin” diyerek, bu metinlere çalışmamızı istedi. Bütün gece metinlere çalıştık.

Ertesi sabah klavye sınavına girdik ve 3 dakikada 90 kelime net yaparak sınavı kazandım. Sınavda bize sorulan metin, Onur’un bize vermiş olduğu 10 metinden biriydi.

İLK MAAŞIMI ALDILAR

Cemaat’e yardım olarak himmet adı altında ilk maaşımızı vermemiz gerektiği söylendi. Olumlu yanıt verdik, daha sonra sınavı 5 arkadaşla kazandığımızı öğrendik.

Bunun üzerine Onur E. bize Kırklareli’nde ev buldu. 3 arkadaş eve yerleştik ve burada kalmaya başladık. Hakan A.’ya her ay 125 TL himmet vermeye başladık.

ÖNCE BYLOCK , SONRA TANGO

Hakan A., toplantı sırasında cep telefonuma Bylock isimli mesajlaşma programını yükledi ve şifre verdikten sonra nasıl çalışacağını gösterdi.

17-25 Aralık’tan sonra bu programı sildim. Bu programda sadece grup yöneticisi Hakan A.’yı görüyordum. Hakan bir sefer de Tango’yu yükledi. Bu bizim bildiğimiz Tango programı gibi değil. İnternetten indirilemez.

Bu benim telefonuma bir harici kartla yüklendi. Açmak için tıkladığınızda yine şifreli giriş sayfası çıkar, yöneticiyle yapılan yazışmaları kimse göremez.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız
Türk SİHA'lar başrolde: Türkiye, Afrika ülkelerinin devlet gücünü artırıyor!