KPSS soruşturmasında dördüncü dava başladı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 2010 KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin açtığı dördüncü davanın ilk duruşması bugün başladı.

KPSS soruşturmasında dördüncü dava başladı
KPSS soruşturmasında dördüncü dava başladı
GİRİŞ 22.08.2016 14:48 GÜNCELLEME 22.08.2016 14:48

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan davanın ilk duruşması Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat 11’de başladı. Sanıklar, “FETÖ/PDY üyesi olmak”, “kamu kurum ve kuruluşların zararına dolandırıcılık” ve “resmi belgede sahtecilik” suçlamalarından yargılanıyor. Duruşmaya tutuklu ve tutuksuz yargılanan sanıklar ile avukatları ve ÖSYM avukatları katıldı. Mahkeme heyeti, duruşmanın 5 günlük zaman diliminin 68 tutuklu sanığa ayrıldığını ve bu süreçte tutuklu sanıkların savunmalarının alınacağını kaydetti. Tutuksuz yargılanan sanıkların savunmaları ise belirlenecek başka bir tarihteki duruşmada alınacak. Ayrıca mahkeme heyetince, süre kaldığı takdirde tutuklu sanık avukatlarına da söz verileceği belirtilerek, tutuksuz yargılanan sanıkların şehir dışına çıktıkları takdirde haklarında yakalama veya zorla getirilme kararının çıkarılmayacağı ifade edildi.

Sanık yoklamasının alınmasının ardından mahkeme heyeti iddianameyi okumadan sanıkların savunmasına geçti. Sanıklar savunmalarından kendilerine yöneltilen suçlamaları reddederek, tahliye edilmelerini talep etti. Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki mahkeme devam ediyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!