Cuntacı Talu’nun yalanı ortaya çıktı

Genelkurmay Başkanlığı’na 15 Temmuz tarihinde yapılan baskın anının fotoğrafları ortaya çıktı.

Cuntacı Talu’nun yalanı ortaya çıktı
Cuntacı Talu’nun yalanı ortaya çıktı
GİRİŞ 23.08.2016 06:25 GÜNCELLEME 23.08.2016 10:45
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

15 Temmuz darbe girişimi gecesinde Genelkurmay Başkanlığı'nı basan cuntacı askerlerin ilk fotoğrafları ortaya çıktı. Darbe girişimiyle ilgili mağdur ve şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda soruşturma devam ederken, o geceye ait fotoğraflar da dosyaya girdi. Genelkurmay'daki komuta katında darbe girişimine katılan Özel Kuvvetler mensubu askerlerin, darbe girşiminin yaşandığı gece kendisini odasına kilitlediğini ve darbeye katılmadığını söyleyen Korgeneral İlhan Talu'nun arkasında yürüdüğü görülüyor.

'KENDİMİ ODAYA KİLİTLEDİM' DEMİŞTİ

İlhan Talu, darbe gecesi saat 20.50 sularında Özel Kuvvetler personelinin koşarak komutanlık makamına çıktığını savunmuştu. Talu, “Emir subayıma kapıyı kilitlettim. Beraberimizdekilerle olayların yatışmasını bekledik. Onlar gece 01.00'de odadan çıktı. Ben de cumartesi saat 13.00'e kadar odamda bekledim" demişti. Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ihraç edilen eski Genelkurmay Personel Başkanı Korgeneral İlhan Talu adına kayıtlı Ankara'da 17 katlı on, 18 katlı üç, 25 katlı beş betonarme apartman ve arsa bulunduğu belirlenmişti.

SİLAHLI SİVİLLER ARANIYOR

Fotoğraflarda, komuta katında rütbeleri sökülmüş özel kuvvetler mensubu darbeci askerler ve eli silahlı siviller de yer alıyor. Eli silahlı sivillerin yakalanması için çalışmalar sürüyor. Akıncılar Üssü'nden kurtarıldıktan sonra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'la aynı helikoptere binen Tuğgeneral Mehmet Dişli de fotoğraflarda görülüyor.

Fotoğraflarda, elinde silahı olan siviller de yer alıyor. Genelkurmay Başkanlığı'nda sivillerin ne işi olduğu merak edilirken sivillerin tespit edilmesi ve yakalanması için çalışmalar sürüyor.

DARBECİLERİ BÖYLE GÖTÜRDÜ

15 Temmuz gecesi Genelkurmay Başkanlığı'nı basan cuntacıların, Korgeneral İlhan Talu'nun arkasında yürüdüğü görülüyor.

DİŞLİ DE ORADAYDI

Soruşturma dosyasına giren fotoğraflarda, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'la aynı helikoptere binen Tuğgeneral Mehmet Dişli de görülüyor.

HEPSİNİN RÜTBELERİ SÖKÜLMÜŞ

Fotoğraflarda, komuta katında rütbeleri sökülmüş Özel Kuvvetler mensubu darbeci askerler de yer alıyor.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 12
  • kamiloğlu 7 yıl önce Şikayet Et
    üzerinden üniforma çıkan general kedi gibi oluyor
    Cevapla
  • İbret 7 yıl önce Şikayet Et
    rant var rant var diye arsa planlarını sürekli mahkemeye verenler bu rantı görememişler mi ?
    Cevapla
  • Murat 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede kim kundakta ki bebeğin hakkına giriyorsa kim nerde bir garibanın hakkına giriyorsa Allah Belasını Versin
    Cevapla
  • Selim 7 yıl önce Şikayet Et
    Astsubaylardan baslayın... Ankarada bu yöntemlerin hepsini büyükşehirde yapıyorlar. Büyükşehir belediyesi paçayı bunlara feci kaptırdı. sadece fetö değil. PARSEL PARSEL ülke talan edildi. Her tarafta belediyelerde aynı yöntemler var. Devlet kurumları kaymakamlık ve valiliklerle bütün soruşturmaları kapatıyorlar.
    Cevapla
  • emekli Assubay 7 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH az versin ağız tadıyla yedirsin.23 yıl orduya teknisyen astsubay olarak şerefimle hizmet ettim.emekli olalı 11 yıl oldu.ALLAHA şükür 3 odalı bir evim var ve 2020 yılında oyak kredim bitecek ve ev benim olacak.Çok laf yalansız,çok mal haramsız olmaz.Paşalarımızın maşallah yedikleri önde,yemedikleri arkasında.Fakat akılları ASSUBAYların aldığı iki kuruşta.350 tl tazminatı bile assubaylara çok görürler.Kendilerinin malı ortada.Bizim bir şey söylememize gerek varmı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç Hakk'a yürüdü
İspanya, Filistin'i tanıyacaklarını 3 ülkenin liderlerine iletti