Adil Öksüz’den Clinton için 5 bin dolar bağış

FETÖ’nün “hava kuvvetleri imamı” olduğu belirtilen Öksüz'ün, Clinton için hayali bir şirket üzerinden 5 bin dolar bağış yaptığı ortaya çıktı

GİRİŞ 23.08.2016 22:55 GÜNCELLEME 24.08.2016 09:42
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) “hava kuvvetleri imamı” olduğu belirtilen Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Adil Öksüz’ün ABD’de kurduğu hayali şirketle Demokrat Parti’nin başkan adayı olan Hillary Clinton için 2014 yılında 5 bin dolar bağış yaptığı belirtildi.

ABD’nin en çok okunan gazetelerinden USA Today'de, FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Ankara’daki Akıncı Üssü’nde gözaltına alındıktan sonra salıverilen firari Öksüz’e ilişkin haber yayımladı.

Haberde, Türkiye’de yakalanması için büyük çaba harcanan Öksüz’ün, ABD’de iki yıl önce kurduğu hayali bir şirketle, Demokratların başkan adayı olan Hillary Clinton için para toplayıp, reklam verebilen eylem komitelerinden “Ready for Hillary PAC”e 5 bin dolar bağış yaptığı kaydedildi.

Clinton’ın kampanyasının söz konusu bağışlara ilişkin sorularını yanıtlamadığı belirtilirken, Öksüz'ün Harmony Enterprises adlı şirketi 2010 yılında New Jersey eyaletinde kurduğu bilgisi yer aldı.

Şirketin internet sitesindeki bilgilere göre kağıt üretimi yapan Harmony Enterprises, Clinton’ın komitesine 27 Haziran 2014’te 5 bin dolar bağışladı. Eyaletin Lodi beldesinde yer alan şirketin adresi de karayolu üzerinde yer alan otoparkta çıkarken, sitede yer alan telefon numarası ise kullanım dışı.

Haberde, Öksüz’ün şirketinin sadece bir kez bağış yaptığı ifade edildi.

ABD’de yabancı vatandaşların seçim kampanyalarına bağış yapmalarının yasaklandığı belirtilen haberde, yabancı şirketlerin ancak ABD’de kazandıkları karlar ve Amerikalı çalışanları üzerinden bağışta bulunabildiğine dikkat çekildi.

Haberde şirketin bağışının ise kampanyanın finansman kurallarına uyup uymadığına dair herhangi bir bilgi bulunmadığına işaret edildi.

Öksüz’ün 27 Haziran’da yaptığı 5 bin dolarlık bağışın, Lodi beldesi ve çevresinden bir grup Amerikalı Türk tarafından yapılan toplamda 62 bin dolarlık bağışın bir parçası olduğu ifade edildi. Ancak bu bağışçıların şirketlerinin ya hiç faaliyet göstermediği ya da bir süre sonra kapandığı vurgulanırken, bağışları yapanların adreslerine, şirketlerine dair kayıtların da bulunmadığı belirtildi.

Gruptakiler aynı zamanda Clinton’ın başkanlık kampanyası ve Clinton Küresel Girişimi adlı vakfın da bağışçıları arasında yer aldı.

Bağışçıların büyük bir kısmının Pensilvanya’da yaşayan Fetullah Gülen’le yakından bağlantılı olduğu ifade edilen haberde, Gülen’in Türkiye’de hükümeti devirmeye çalışan dünya genelinde bağlantıları olan ağ olduğu vurgulandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 28
  • vatan 7 yıl önce Şikayet Et
    utanmazlar ülkesine hainler,şeref yoksunları
    Cevapla
  • mesut şen 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu ilahiyatçı yrd.doç parçası nasıl oluyor da hangi maaşla “Ready for Hillary PAC”e 5 bin dolar bağış yapabiliyor? Düşünmek lazım.
    Cevapla
  • konyalı 7 yıl önce Şikayet Et
    ben trump seçilsin istiyorum.hiç olmazsa tescilli gavur
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    iblis bile bu adamlardan kaçar valla... iblisi bile fırıldağa getirir bu adamlar... kafaları hep şeytani işlere çalışıyor...
    Cevapla
  • Millet 7 yıl önce Şikayet Et
    Milletten fitre zekat ayağına paraları toplayıp abd li senatörlerin koynuna atıyorlar. rüşvetçiler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var