Başbakan Binali Yıldırım, Barzani'yi kabul etti

Başbakan Binali Yıldırım, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani ile Çankaya Köşkü’nde bir araya geldi.

GİRİŞ 24.08.2016 00:27 GÜNCELLEME 24.08.2016 11:33

Başbakan Binali Yıldırım, terör örgütü PKK/PYD'nin, bölgenin içinden geçtiği koşullarda, "DAEŞ ile mücadele ediyor" algısı yaratarak, kendisine meşruiyet kazandırma çabası içinde olduğunu belirtti.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Yıldırım, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani ile Çankaya Köşkü’nde bir araya geldi.

Yıldırım, kabulde, IKBY makamlarının, 15 Temmuz menfur darbe girişiminin ardından ortaya koyduğu tavrı ve bölgedeki FETÖ yapılanmasına karşı aldığı önlemleri takdirle karşıladıklarını ifade etti.

Türkiye'nin, Irak ve IKBY'nin güvenlik, istikrar ve refahı için gerekli bütün adımları, iyi komşuluk, dostluk ve kardeşlik bağları çerçevesinde geçmişte olduğu gibi bugün ve yarın da atmaya hazır olduğunu vurgulayan Yıldırım'ın, terör örgütü PKK/PYD'nin, bölgenin içinden geçtiği koşullarda DAEŞ ile mücadele ediyor algısı yaratarak, kendisine meşruiyet kazandırma çabası içinde olduğuna dikkati çektiği ifade edildi.

Yıldırım'ın, ayrıca Türkiye ve IKBY'nin PKK ve DAEŞ dahil olmak üzere tüm terör örgütleriyle kararlılıkla mücadelesini sürdüreceğini söylediği kaydedildi.

IKBY Başkanı Barzani'nin de başta 15 Temmuz darbe girişimi olmak üzere Türkiye'de yaşanan terör eylemlerinde hayatını kaybedenler için taziye dileklerini ilettiği, her konuda Türkiye ile tam bir dayanışma ve işbirliği içerisinde olacaklarını vurguladığı belirtildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...