En kritik bölge DAEŞ'ten geri alındı!

ÖSO, Halep'e bağlı Cerablus bölgesine yönelik operasyonda Türkiye sınırına 3 kilometre mesafedeki Keklice köyünü DAEŞ'ten aldı

GİRİŞ 24.08.2016 13:14 GÜNCELLEME 24.08.2016 15:40
Bu Habere 108 Yorum Yapılmış

Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör örgütü DAEŞ'e yönelik başlatılan Fırat Kalkanı Operasyonu'nda, ÖSO unsurları Keklice, Tel Şair, Elvaniye ve Güğüncük köyleri ele geçirdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör örgütü DAEŞ'e yönelik başlatılan Fırat Kalkanı Operasyonu'nda, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurları Keklice köyünü ele geçirdi.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, sabaha karşı Cerablus bölgesinin terör örgütü DAEŞ militanlarından temizlenmesi amacıyla başlatılan harekat güvenli biçimde devam ediyor.

ÖSO, Türkiye sınırından yaklaşık 3 kilometre güneyde kalan ve Cerablus ilçe merkezinin yaklaşık 5 kilometre batısındaki Keklice köyünü, zırhlı birlikler eşliğinde DAEŞ'ten aldı.

Keklice köyüne yerleşen ÖSO buradan doğu yönündeki ilçe merkezine ilerleyebilmek için köyün çevre güvenliğini oluşturuyor.

Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre Keklice Köyü'nün ardından Tel Şair Elvaniye ve Güğüncük köyleri de zırhlı birlikler eşliğinde ilerleyen ÖSO birliklerinin denetimine geçti.

TSK da Cerablus bölgesindeki DAEŞ hedeflerini savaş uçakları ve obüs toplarıyla ateş altında tutmayı sürdürüyor.

ÖSO güçlerinin zırhlı birlikler eşliğinde Cerablus merkezine doğru hareket etmesi bekleniyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 108
  • MEHMET 7 yıl önce Şikayet Et
    yedi düvelin savaşıyoz deyipte bi adım dahi geri adım attıramadığı daeş yarım günde toz oldu bu da türkiyenin farkı be gülüm
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Yürüyün aslanlarım
    Cevapla
  • BETÜL 7 yıl önce Şikayet Et
    500 yıl sonra OSMANLI suriyede yine zafer yakındır IRAK bizde isteriz gelin dedelerinizin MİRASINA sahip çıkın MUSUL A KERKÜK E sahip olun siz GENÇ OSMANLI SINIZ Muhyİttin i Arabi hazretlerinin müjdelediği FETÖNÜN kıskanıp kendini MEHDİ ilan ettiği korkusundan OSMANLI demek fetönün kötü rüyasıdır altına yaptığı anmış.....RABBİM CUMHURBAŞKANIMIZI ve YANINDA OLANLARI KORUSUN....İşte benim GÜZEL ÇILGIN TÜRK ASKERİ M... RABBİM ÖNCE VATANIMA SONRA O YİĞİTLERİN SEVDİLERİNE BAĞIŞLASIN....Dualar da buluşalım vatan sevgisiyle yanan kardeşlerim..
    Cevapla
  • Millet 7 yıl önce Şikayet Et
    Türk milleti aslına dönüyor... maneviyatimiza yapışan kan emici sulukleri hainler temizledikten sonra diğerlerinde temizleyecektir.
    Cevapla
  • Tefik 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah başkanımıza uzun ömürler versin bize böyle yavuz sultan selimler gerek aslımıza dönuyoruz inşallah kayıtsız şartsız reisimizin arkasındayız bu böyle biline bu yola baş koyduk bizler hazr askerleriz önce vatan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret sonrası sıcak gelişme: Erdoğan'dan son dakika operasyon mesajı!
Türkiye ile üç ülke arasında tarihi anlaşma! 'Bu proje İsrail'in projesini kesiyor...'