Cerablus ilçe merkezi ÖSO'nun kontrolüne geçti

Suriye'nin Türkiye sınırında DAEŞ kontrolündeki Cerablus ilçe merkezi Özgür Suriye Ordusu'nun kontrolüne geçti.

GİRİŞ 24.08.2016 19:45 GÜNCELLEME 25.08.2016 12:35
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bu sabah Suriye'ye başlattığı 'Fırat Kalkanı' harekatında savaş uçakları ve topçu atışlarıyla belirlenen hedefleri vurup tank birliklerinin girişinin ardından, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) askerleri de köyleri ele geçirdikten sora Cerablus'a yürüdü.

ÖSO, CERABLUS'TA TÜM KURUMLARI ELE GEÇİRDİ

ÖSO askerleri akşam saatlerine kadar Cerablus'taki tüm resmi kurumları ele geçirdi. Cerablus ilçe merkezi tamamen ÖSO'nun kontrolüne geçti

TSK'DA CAN KAYBI YOK


Harekat sırasında Türk Silahlı Kuvvetleri'nde can kaybı olmazken, çatışmalarda 1 ÖSO mensubu şehit oldu.

EVLERDE PATLAYICI ARANIYOR

Cerablus'a girdiklerinde boş sokaklarla karşılaşan ÖSO askerleri, IŞİD militanlarının ilçeyi terk ederken patlayıcı tuzaklamış olabileceği ihtimaline karşı evleri ve stratejik yerleri tek tek kontrol etmeye başladı.

DAEŞ ÇEVRE KÖYLERDEN ÇEKİLİYOR

ÖSO'nun Cerablus'ta kontrolü tamamen ele geçirmesiyle, DAEŞ'in çevre köylerden çekildiği bildirildi

KEŞİF GRUBU CERABLUS'A GİRDİ

Bölgeden alınan istihbarata göre, bir kısım ÖSO unsuru ile 50-60 kişilik bir keşif grubu Cereblus’un merkezine girdi. Şu an itibariyle Cerablus’un güney ve batısında konuşlanmış olan ana birliklerin içeriye girişine uygun şartların olup olmadığı yönünde araştırma ve gözlem yapıldığı öğrenildi. 

YORUMLAR 48
  • Faruk 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu operasyon daha öncede yapilabilirdi fakat orada aci tecrübe yasamamis Iran, Rusya ve Amerika dahil buna müsade etmek istemezlerdi ama onlar basa cikamdiklarini görünce sessiz kalmayi hatta desteklemeyi tercih etmek zorunda kaldi.
    Cevapla
  • Allah bize yeter 7 yıl önce Şikayet Et
    Hıç bişey anlamamışsın, daeş abd nı urdug orgut pyd ye koridor açıp krt bölgesi kurma peşindeler, sen sanıyormusun abd işi gücü yok ordan elip teror ü mbitirecek, aksat buyu israil için kürt devleti kurdurmak,, az açın gözleinizi yaa
    Cevapla
  • m numan 7 yıl önce Şikayet Et
    deaş'ın ( yani müslümanlık budur demek için kurulan çakma müslümanların) cerablus'tan böyle çatışmadan çarpışmadan geri çekilmesi aklıma acaba deaş itinin sahipleri bu itlerin tasmasını mı daraltıyor yoksa oradan çekip azalan itlerini bir yerde toplayıp daha kalık olarak mı çarşıpmasını planlıyor yoksa batı suriden çekilip ırak tarafında başka bir saldırıya mı hazırlanıyorlar. bunun gibi sorular.. hepsi komplo teorisi ve ihtimal tabi
    Cevapla
  • Harun Gulen 7 yıl önce Şikayet Et
    Ya Allah , Bismillah, Allahuekber, ne guzel haberler. Boylece batili batil gucler ogrensinler bu isler nasil yapilirmis, yukardan bomba atip cocuk yasli kadin erkek sivil kime denk gelirse oldurup durmakla olmamasi lazimmis, bu is aha iste boyle yapilir ogrensinler.
    Cevapla
  • osmsnlı 7 yıl önce Şikayet Et
    bizim muharebe meydanlarından korkumuz yok..askerimizin ne kadar kabiliyetli olduğunu tüm dünya atalarımızdan bilir..vermiş olduğumuz şehitler tamamem içimizdeki hainlerden kaynaklanıyordu...bize benzeyip bizden olmayan alçaklar.
    Cevapla
  • meraklı 7 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi türkiyedeki suriyeliler buraya mı gönderilecek ?
    Cevapla
  • Dadaş 25 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu hareketlerin başarılı olması için kara gücü önemli bunu biz demeden kendilerinin ös o ya acilen desteğe gitmeleri lazım allah cc bunu hesabını veremezler biz nerdeyse şubeye gidip cepheye gitmeye can atıyoruz durumu gözlüyoruz onlar hemen gitmeli
    Cevapla
  • Cengizhan 7 yıl önce Şikayet Et
    Gitsinler ve toprakların sahip çıksınlar. 15 temmuz gecesi kundaktaki bebesinden 80 yaşındaki dedesine kadar herkes canını ortaya koydu bu VATAN için. Toprak kanla sulanmayınca vatan olmuyor. Ya İSTİKLAL Ya ÖLÜM.
    Cevapla
  • ibr@h!m 7 yıl önce Şikayet Et
    ne heveslisin değil mi gitseler bir an önce diye...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: İstanbul dahil 45 il için sarı kodlu uyarı! Şiddetli olacak
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor