İHA boş araziye iniş yaptı! Sebebi ise...

Şanlıurfa'da motor arızası nedeniyle insansız hava aracı (İHA) zorunlu iniş yaptı.

GİRİŞ 25.08.2016 00:27 GÜNCELLEME 25.08.2016 08:58
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Şanlıurfa'da motor arızası nedeniyle insansız hava aracı (İHA) zorunlu iniş yaptı.

AA muhabirinin güvenlik kaynaklarından aldığı bilgiye göre, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait olan ve Fırat Kalkanı Operasyonu'nda görev yapan İHA'lardan biri motor arızası verince en yakın piste yönlendirildi ancak uzmanlar pistin uçuş trafiği güvenliğini göz önünde bulundurarak İHA'nın boş araziye indirilmesine karar verdi.

Merkez Eyyübiye ilçesinin Hancağız Mahallesi ile eski ŞanlıurfaHavaalanı arasında bulunan bölgeye zorunlu iniş gerçekleştiren İHA'nın iniş takımlarında kısmi hasar oluştu. İHA'nın teknik değerlendirme sonrası tekrar uçabileceği öğrenildi.

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, AA muhabirine yaptığı açıklamada, operasyonda görev alan İHA'nın kentte zorunlu iniş yaptığını söyledi.

Tuna, "İHA, kentimizdeki eski havaalanı bölgesine indirilmek istendi. Sert iniş esnasında İHA'da küçük ölçekli arıza oluşmuş. Çok ciddi bir olay olarak değerlendirmiyoruz." dedi.

YORUMLAR 10
  • Harun Gulen 7 yıl önce Şikayet Et
    Halkimizin hemen olaya el koymasi ne guzel bir sey. Ne sevimli ifadeler var duydunuzmu, bizim isotlari biberleri ezdi diyor :) - Kendi iha larimiz bazilarini oyle kudurtuyorki - Sukurler olsun kendi IHA larimizi kendimiz yapiyoruz, hemde yazilimina varincaya kadar, boylece bizim baktigimiz seylere baskalarida bakmiyor , boyle olsa olsa uzaktan boon bon bakarlar ama kontrolunu alamazlar. Cok buyuk gelismeler var memleketimizde. Bunun birde uzerinde kendi imalatimiz fuzelerimizi tasiyan versiyonuda var.
    Cevapla
  • yerli ihamız... 7 yıl önce Şikayet Et
    bayraktar yazıyor ustunde gordum...
    Cevapla
  • Hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    ABD Köşeye sıkıştı. Onları yokuça sarınız. 84 klasore ek 500 klasor dosya gönderin. Fetö eli başı yanı sıra diğerlerinide isteyiniz. Onlar bizi hep övecektir. Siz gidebildiğiniz kadar gidiniz. Suriye halkını da vatanlarını savunmaya gönderiniz. Göçü hareketleyin ve sizde Ülkemizde orada kalsın.
    Cevapla
  • Mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Suriye'ye girdi.. Ve kesinlikle ama kesinlikle çıkmasın bu fırsat bir daha gelmez savaş ne Zaman bitti ne Zaman ışid ve pyd pkk terör tehdit bitti çıkabiliriz ama asker bırakarak bizim müdafaa hakkımız vardı kullandık
    Cevapla
  • reis 7 yıl önce Şikayet Et
    Gazamız mübarek olsun şanlı ordu hazır İslam uğrunda can vermeye hazır bir millet var inşaallah. Allah yardımcımız olsun...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK'yı titretecek haber! 'Efsane Tugay' bölgede sahaya indi...
Ticaret Bakanı Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması! Harekete geçildi: Kapatma cezası...