Türkiye'nin Cerablus'tan elde ettiği 3 sonuç

Türkiye, kendi çevresinde operasyon yapma kabiliyetini tüm dünyaya tekrar göstermiş oldu.

Türkiye'nin Cerablus'tan elde ettiği 3 sonuç
Türkiye'nin Cerablus'tan elde ettiği 3 sonuç
GİRİŞ 25.08.2016 06:51 GÜNCELLEME 25.08.2016 07:21
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Türkiye, uzun zamandır farklı yapıların oyun alanına dönen Suriye’de kendi gücünü gösterme yolunda önemli bir hamlede bulundu.

Sınırda bir Kürt koridoru oluşması ve IŞİD tehdidi sonucunda bölgedeki Arap dünyasıyla bağının kopması riskini de bertaraf etmiş oldu. Bu operasyonla Arap dünyasına çıkış kapısını yeniden kontrol altına aldı.

DİPLOMATİK BAŞARI

Operasyon öncesi yapılan diplomatik girişimler, ziyaretler ve harekâtın hem müttefik hem çevre ülkelere doğru anlatılmasıyla bu büyüklükteki bir sınır ötesi operasyona tepki gelmedi. ABD başta olmak üzere Rusya, İran, Almanya gibi ülkeler Türkiye’yi destekleyen açıklamalar yaptı; YPG’yi ise Fırat’ın batısına geçmemesi konusunda uyardı.

TAKTİK VE MOTİVASYON

15 Temmuz’da FETÖ’cü darbe girişiminde yara alan Türkiye, kendi çevresinde operasyon yapma kabiliyetini tüm dünyaya tekrar göstermiş oldu. Sağlam bir taktik, kurumlararası eşgüdüm, doğru hedefe odaklanma ve motivasyonla amaca kısa sürede ulaşıldı. TSK’nın ÖSO güçleriyle karadan 8 saatte ulaştığı Cerablus, IŞİD’in elinden alındı.

GAZETE HABERTÜRK

YORUMLAR 29
  • hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    karar veren, uygulayan, icra eden, görev alan, moral ve motivasyon timsali askerimizin ve asker milletimizin hepsinin hepimizin gönlüne sağlık .
    Cevapla
  • Gölgesiz 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah biz Türkleri sever, biz Türkler de Allah'ı severiz müminlere karşı yumuşak, kâfirlere karşı da onurlu ve şiddetliyiz Allah yolunda mücadele ederiz, hiçbir kınayıcının kınamasından da korkmadık ve korkmayız.
    Cevapla
  • cesur 7 yıl önce Şikayet Et
    devami gelecek mi o onemli olan... 6 yil sonunda ancak bir harekat duzenledik, bu ne kadar zamandir ne kadar korkak hareket ettigimizin gostergesidir...
    Cevapla
  • Musa 7 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşım , 15 Temmuza kadar Suriye sınır güvenliğini sağlayan(!) daha doğrusu kasten sağlamayan general Semih Terzi vardı. 15 Temmuz bir milat oldu . Orduda 15 temmuza kadar kime güvenip operasyon yapacaktın? Ordu FETÖ den arındırıldıkça operasyonel kabiliyeti daha da artacak . Korkaklıkla alakası yok. TSK kendini yenileyecek ve daha etkin bir TSK mız olacak.
    Cevapla
  • S. Manas 7 yıl önce Şikayet Et
    Dostum sabır selamettir. Evet istenilen budur ancak şartlar ancak oluşmuştur.En başta asker içindeki hainler temizlendi temizleniyor. Dveltin her kademesinde temizlik var. Sızma büyük oranda engellendi. Ve en önemlisi halkın desteği muhalefet dahil. Şuan birlik ve beraberlik nerdeyse sağlandı.Muhalifler bile ses çıkarmıyor. Dahası destek veriyor. Zamanı şimdiymiş hayırlısı olsun. Rabbim muzaffer eylesin..
    Cevapla
  • Mehmed 7 yıl önce Şikayet Et
    Hükümet gerçekten siyonizmin oyununu bozmak istiyorsa pyd ye saldırmalıdır yoksa beni inandıramazlar... Çünkü Deaş zaten yok edilecekti siyonizmin orta doğuda deaş'a ülke kurma planı yoktu BOP yani kürdistan'ı kurmayı planlıyorlar... O yüzden hükümet pyd ye saldırıp bizi kendine inandırmalı.
    Cevapla
  • amca 7 yıl önce Şikayet Et
    durmamalıyız. suriye topraklarında kalan bütün akdeniz sınırını ilhak etmeliyiz. Lübnan ile fiziki sınır komşusu olana kadar devam edilmeli. İncirlik kapatılmalı Suriye Lazkiye deki rus üssü karşılıklı anlaşma ile faal tutulmalı. Gerekirse ukrayna ve kırım konusunda ruslarla iş birliği yapılarak suriye ye ses çıkarmamaları sağlanmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor