Cizre'deki patlamada şehit olan polislerimizin kimlikleri belli oldu!

Cizre'deki alçak terör saldırısında yaşamını yitiren ve yaralananların kimlikleri belli oldu mu?, Şırnak, Cizre'deki saldırıda yani patlamada ölen ve yaralananların kimlikleri açıklandı mı?, Cizre'deki patlamada hayatını kaybeden ve yaralanan sayısı netleşti mi? işte tüm bu soruların yanıtı ve Cizre'deki terör saldırısı ile ilgili diğer ayrıntıları haber7.com'da bulabilirsiniz..

Cizre'deki patlamada şehit olan polislerimizin kimlikleri belli oldu!
Cizre'deki patlamada şehit olan polislerimizin kimlikleri belli oldu!
GİRİŞ 01.09.2016 15:41 GÜNCELLEME 05.09.2016 17:36
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Cizre'deki patlama ile ilgili son dakika gelişmeler, Cizre'deki terör saldırısında şehit olan ve yaralananların kimlikleri ile ilgili tüm detaylar haberimizde..

CİZRE'DEKİ SALDIRIDA ÖLEN VE YARALANAN SAYISI KAÇ?

Şırnak'ın Cizre ileçesinde PKK'lı teröristlerce bomba bomba yüklü kamyonla düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre, 11 polis şehit oldu, 70 kişi yaralandı. Bu elim olayda yaralananlar 112 Acil Servis ekiplerince Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

HAİNLER YİNE ÜSTÜMÜZE GELDİ: CİZRE'DE ŞİDDETLİ PATLAMA

Ajanslardan alınan ilk bilgilere göre, Konak Mahallesi Cizre-Şırnak karayolu üzerindeki Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliğine yaklaşık 50 metre uzaklıktaki polis kontrol noktasına PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla saldırı gerçekleştirildi.

Saldırıda Çevik Kuvvet Grup Amirliği binasında çok büyük hasar oluştu.

CİZRE'DEKİ PATLAMADA HAYATINI KAYBEDEN VE YARALANANLARIN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU MU?

Cizre'deki yüreklerimizi yaralayan hain saldırıda yaşamını yitirip şehit olan insanlarımızın ve yaralanıp çevre hastanelere yerleştirilen vatandaşlarımızın kimlikleri açıklandı. Şehit olan vatandaşlarımızın cansız bedenleri üzerinde adli tıpdaki tahkikatleri sona erdi.

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bomba yüklü kamyonla düzenlenen saldırıda şehit olan polislerin evlerinde yas var.

İŞTE ŞEHİT OLAN 11 POLİSİMİZİN KİMLİKLERİ

OĞLUNUN DOĞUM GÜNÜNDE ŞEHİT OLDU 

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki bombalı araçlı saldırıda şehit olan polislerden Harun Maytalman'ın (27) acı haberi Samsun'un Atakum İlçesi Yeni Mahalle'de oturan eşi Neşe Naytalman'a Samsun Emniyet Müdürü Vedat Yavuz tarafından verildi. 3 yıllık eşinin şehadet haberiyle Neşe Haytalman gözyaşlarına boğuldu.

Harun Maytalman'ın 2 yaşındaki oğlu Berkay'ın doğum gününde şehit olduğu belirtildi. 2013'te Samsun Çevik Kuvvet Özel Tim'de mesleğe başlayan Harun Maytalman'ın, şark görevi olarak tayin olduğu Şırnak'ta bir hafta önce göreve başladığı bildirildi.

BİR AY ÖNCE CİZRE'YE TAYİNİ ÇIKMIŞTI 

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü kamyonla gerçekleştirilen saldırıda şehit olan Erhan Öztürk'ün (27) Uşak'taki ailesine acı haber ulaştı. 

Denizli Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ndeki görevinin ardından 1 ay önce şark hizmeti için Şırnak'ın Cizre ilçesine giden ve PKK'lı teröristlerin hain saldırısında şehit olan Öztürk'ün şehit haberi, Banaz İlçesi'ne bağlı 31 Ağustos Mahallesi'nde yaşayan anne ve babasının yüreğini yaktı. Güçlükle ayakta durduğu görülen ve "Ah kuzum benim" diyerek feryat eden anne Emine Öztürk'ü yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Şehidin bekar olduğu öğrenildi.

2 AY ÖNCE NİŞANLANMIŞTI 

Cizre İlçesi'nde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü kamyonla gerçekleştirilen saldırıda şehit olan polis memuru Ferhat Bozkurt'un (22) Kırıkkale'deki baba evinde yas var. Kaletepe Mahallesi'ndeki evinde oğlunun şehadet haberini alan anne Şehri Bozkurt'u, yakınları ve komşuları teskin etmeye çalıştı. Sinir krizi geçiren anne Bozkurt'a, sağlık görevlileri müdahale etti. 

Bozkurt'un baba evinin balkonuna Türk bayrağı asıldı. 2.5 yıllık polis memuru olan Ferhat Bozkurt'un yaklaşık 2 ay önce nişanlandığı, Şubat ayında da düğün yapacağı belirtildi. Şehidin 10 yıl önce ise babasını kaybettiği öğrenildi.

3 GÜN ÖNCE CİZRE'YE TAYİNİ ÇIKMIŞTI

Bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan polislerden 25 yaşındaki Tayfun Doğan'ın Osmaniye'deki baba evine ateş düştü. Ailenin 3 erkek çocuğundan ortancası olan Tayfun'un şehit olduğu haberini alan anne Sıdıka Doğan gözyaşlarına boğuldu.

Fenalık geçiren anneye sağlık görevlileri müdahale etti. Konya'da çalışan iş makinesi operatörü baba Yusuf Doğan da acı haberi alınca Osmaniye'ye dönmek için yola çıktı. Bekar olan 3 yıllık polis memuru Tayfun Doğan'ın İskenderun Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ndeki görevinin ardından tayininin çıktığı, Cizre'ye 3 gün önce gittiği öğrenildi.

3 YILDIR CİZRE'DE GÖREV YAPIYORDU 

PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit düşen polis memuru Abdülhamit Kaya'nın (43) Yalova'nın Çiftlikköy ilçesindeki baba ocağına da acı haber ulaştı. Şehidin anne ve babasının oturduğu Kafkas Apartmanı Türk bayrakları ile donatıldı. 

Şehit Abdülhamit Kaya'nın 3 yıl önce Cizre'ye tayininin çıktığı öğrenildi. Şehit polis memuru Abdülhamit Kaya'nın amcası, "Allah kötü insanların belasını versin. Çocuğumuzun şehit haberini aldık. Memleketimizin, milletimizin başı sağolsun. Vatan sağolsun" dedi. Şehit polisin naaşı, Pazar günü öğlen namazından sonra Çiftlikköy ilçesinden kaldırılacak.

3 YAŞINDAKİ OĞLU BABASIZ KALDI

Hain saldırıda şehit düşen 32 yaşındaki Mehmet Dama'nın acı haberi, Afyonkarahisar'daki ailesine ulaştı. Haberi alan şehidin eşi Sümeyra Dama ile annesi Semiha Dama fenalık geçirdi. 

Evli ve 3 yaşında bir erkek çocuk babası olan Mehmet Dama'nın 3 yıl önce babası Hüseyin Dama'yı kalp rahatsızlığı nedeniyle kaybettiği öğrenildi. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fizik Bölümü mezunu olan Mehmet Dama'nın 2010 yılında Trabzon Polis Meslek Yüksekokulu'nu bitirerek mesleğe başladığı, Van ve Aydın'da görev yaptıktan sonra Haziran ayında Cizre'de göreve başladığı öğrenildi.

İSTANBUL'DAN GİTMİŞTİ

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin bombalı araçla düzenlediği saldırıda şehit olan polislerden 22 yaşındaki Burak Mart'ın Osmaniye'nin Düziçi İlçesi'ndeki ailesine acı haber ulaştı. 

3 çocuk annesi Rukiye Mart, tek oğlunu teröre kurban verdiğini öğrenince gözyaşlarına boğuldu. Şehidin babası Erhan Mart'ın sabah gelen 'Oğlunuz yaralı' telefonundan sonra Şırnak'a gittiği belirtildi. 

3 yıllık polis olan bekar Burak Mart'ın İstanbul'da görev yaparken Şırnak'a atandığı ve 20 gün önce tayin izni alarak baba evine geldiği belirtildi.

17/20

Tweetle 

CİZRE'DEKİ İLK GÜNÜNDE ŞEHİT DÜŞTÜ 

PKK'lı teröristlerin bombalı araçla düzenlediği saldırıda şehit olan 24 yaşındaki Osman Budak'ın Osmaniye'nin Düziçi İlçesi'ndeki ailesine acı haber ulaştı. Haberi alan baba İsmet ile anne Zeynep Budak gözyaşlarına boğuldu. 

18/20

Tweetle 

2'si kız 4 kardeşin en büyüğü olan Osman Budak'ın şehit olduğu haberini alan yakınları eve akın etti. 2 yıl önce Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde göreve başlayan bekar Osman Budak'ın Şırnak'a atanınca tayin izni alıp baba evine geldiğini belirten yakınları, "Daha dün buradaydı. Perşembe günü Şırnak'a gitmişti" dedi.

19/20

Tweetle 

3 YILLIK POLİSTİ 

Saldırıda şehit düşen polis memuru Halil İbrahim Eriç'in Çanakkale'nin Çan İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü. Eriç'in mesleğe 3 yıl önce başladığı, ilk görev yeri olan İstanbul'dan sonra bu yıl Şırnak'ın Cizre İlçesi'ne tayini çıktığı belirtildi.

20/20

Tweetle 

3 AY ÖNCE GEÇİCİ GÖREVLE GİTMİŞTİ

Bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Gökhan Kıncak'ın Edremit ilçesi Tuzcumurat Mahallesi'nde yaşayan ailesine acı haber ulaştı. Acı haberin duyulmasının ardından aile yakınları ve vatandaşlar, şehidin evine geldi. Edremit Çevik Kuvvet Büro Amirliğinde çalışan Kıncak'ın 3 ay önce geçici görevle Cizre'ye gönderildiği belirtildi.