Tanklar neden Türkiye'ye gelip geri döndü?

Cerablus'ta kontrolün sağlanmasından sonra Türkiye'ye dönen Türk tankları çok farklı bir şekilde tekrar Cerablus bölgesine intikal etti.

GİRİŞ 26.08.2016 11:12 GÜNCELLEME 26.08.2016 12:01
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin desteğiyle IŞİD'den temizlenen Cerablus'ta kontrolün sağlanmasından sonra sınırı geçen Türk tanklarından bazıları Türkiye'ye geri döndüp sonra tekrar Cerablus'a doğru harekete geçti ancak bu kez izledikleri yolla dünyaya 'çok ince' bir mesaj verildi.

Önceki gün 3 hat açılarak bölgeye intikal eden tanklar sınırdan açılan 7 yeni hatla beraber toplam 10 hattan tekrar Cerablus bölgesine intikal etti.

BÜTÜN BÖLGEYE MESAJ VERİLDİ

Yapılan bu hareket altında iki önemli anlam barındırıyor. Birincisi yüksek vurucu güçle bölgeye yönelik tehditleri ortadan kaldırmak, ikincisi ise Türkiye’nin gerektiğinde kara birliklerini yeniden Cerablus’a sokabileceğini bölgedeki bütün unsurlara göstermek.

YORUMLAR 52
  • sipahi. 7 yıl önce Şikayet Et
    türkiye orada pyd ye ve daeş eçok ağır darbeler vurmadıkça bunlar hiç bir anlam ifade etmez malesef,tekrir ile uslanmayanın hakkı kötektir demiş atalarımız boşuna dememiş.
    Cevapla
  • Hamidiye Suvarisi 7 yıl önce Şikayet Et
    Yurube şanlı ordu çalsın mehteranlar.yuzyıllık uyku yeter bize.zulum aldı başını geziyor orta doğu da ve dünyada.çalsın mehteranlar ve dalgalansın islam sancakları.Yeter artık geliyor Osmanlım kaldığımız yerden devam.Uzun adam yanındayız.Hamidiye alayları dağılmadı torunları olarak devletimizin emrindeyiz.Yeter artık Müslümanlara yapılan zulüm.
    Cevapla
  • uğur doa 7 yıl önce Şikayet Et
    allahu akbarrrr
    Cevapla
  • Zahid 7 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun Şanlı ordumuza. Marş marş ileri, ileri Marş ileri Dönmez geri Türk'ün askeri
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Vurun Aslan'larım vurun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sarıyer'de korkunç olay! Taksiciyi öldürüp aracını gasbeden zanlı yakalandı
Son dakika: Erdoğan 'harekete geçiyoruz' deyip mesajı verdi: Biz 'bitti' demeden bitmez!