Başbakan'dan Alman Der Spiegel'e sert tepki!

Başbakan Binali Yıldırım, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile ortak basın toplantısında konuştu.

GİRİŞ 26.08.2016 11:57 GÜNCELLEME 26.08.2016 13:42
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Konuşmasında Cizre saldırısına değinen Başbakan Binali Yıldırım, "Sabah 07.00 sıralarında bir patlayıcı yüklü hafriyat kamyonuyla intihar saldırısı oldu. Şehitlerimiz, yaralılarımız var. Bu alçak PKK bölücü terör örgütünün hain saldırılarından bir tanesi" dedi. Açıklamasında Alman Der Spiegel Dergisi'nin operasyonlarda  Kürtlerin hedef alındığı iddiasına da tepki gösteren Yıldırım, "Bu tamamen kuyruklu bir yalandır" dedi. 

Binali Yıldırım'ın konuşmasının satırbaşları:

Terör örgütü ne yaparsa yapsın, canımızı yakabilir, şehitlerimiz olabilir, ancak şehitlerimizi bağrımıza basacağız. Kalleş terör örgütünü sevindirmeyeceğiz. Hiçbir terör örgütü Türkiye Cumhuriyeti'ni esir alamaz. Bu terör örgütlerine topyekün savaş açtık. Kurtuluş Savaşı'nda Gazi'nin dediği gibi 'ya istiklal ya ölüm' Ve 79 milyonun kardeşliğine kast eden bu alçaklara her türlü hak ettikleri cevabı vereceğiz. Bugün büyük bir eseri tamamlayıp milletimizin hizmetine sunarken kalleş terör örgütü bildik icraatlerini yapmaktan geri durmadı. Milletimizin geleceği için, ülkemizin refahı için 2023 hedeflerimizin yılmadan bir yandan çalışacağız. Yeni projeleri hayata geçireceğiz bir yandan da bu ülkenin başına bela olan terör örgütünü çökerteceğiz. Yapacakları hiçbir alçak girişim bizim kardeşliğimizi, birliğimizi bozmayacaktır. Bu mücadele de asla bizi yıldırmayacaktır.Patlayıcı yüklü bir kamyonla intihar saldırısı oldu. Bu hiç şüphesiz alçak, bölücü PKK'nın hain saldırılarından biri. 

AB İLE VİZE SERBESTİSİ

Türkiye Suriye'de 3 yıldan beri devam eden savaş nedeniyle 3 milyon mülteciye ev sahipliği yapıyor. Mültecilerin her türlü ihtiyacını karşılıyoruz ve bunu severek yapıyoruz. Çünkü bizim geleneğimizde bu var. Bu sorunun bölgesel ve küresel bir sorun olduğunu akıldan çıkarmamalıyız. Avrupalı dostlarımızın mülteci sorunu çözümü konusunda daha fazla sorumluluk almalarının zamanı gelmiştir. Ekim ayı sonunda yürürlüğe girmesi beklenen vize serbestisi ve geri kabul programı mutlaka sonuçlandırılmalı. Bu sorun bütün sadece Türkiye'yi değil küresel bir sorun haline gelerek herkesi ilgilendirecek duruma gelecektir. 

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

Sayın Başbakan' 15 Temmuz darbe girişiminde Türk demokrasisinden yana net bir tavır ortaya koydu. Bize çok açık destek verdi. Kendisine teşekkür ediyoruz. Biz Bulgaristan ile sorunlarımızı bir şekilde çözeriz. Mülteci sorununu Bulgaristan ile çözmemiz sorunu ortadan kaldırmaz. Avrupa'nın bu sorundan kurtulma şansı yok. Çünkü Suriye'de Irak'ta işler gittikçe zora giriyor. Biz yeni dalgaların oluşmaması için güney sınırımızda bazı önlemler aldık. Buradaki DAEŞ ve diğer unsurları temizliyoruz ki insanlar evlerinden barklarından göç etmek zorunda kalmasınlar. Ancak sorunun tüm AB düzeyinde kapsamlı olarak ele alınması ve çözüme kavuşturulması ihtiyacı var. 

Boyka Borisov'un konuşmasının satırbaşları:

Öncelikle bugün yaşananlardan dolayı üzüntülerimi belirtmek isterim. Bugünkü ziyaretimizin sebebi bugün açılacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü'dür. 

SAVAŞIN İYİSİ YOKTUR

Özellikle mülteci konusunda vardığımız görüş birliği ve yaptığımız çalışmalardan dolayı mutluluk duyuyorum. Şuana kadar Türkiye 26 bin olayı engellemiş durumda. Haritalar üzerinden çok faydalı bilgileri paylaştık. Şuanda Türkiye bir harekat içinde. Bu harekatla 2 milyon mülteci hareketi daha olabilir. Biz Avrupa olarak çok net bir analiz yapmak zorundayız. Mart'ta imzalanmış anlaşma konusunda çok iyi bir değerlendirme yapmak zorundayız. Esas soru Türkiye mülteci akışını ne zamana kadar engelleyebilecek? Bu süreçte en çok tehlikede olan Yunanistan ve Bulgaristan'dır. Bu konuda Avrupa'nın uzlaşması gerekiyor. Bizimde komşularımızla bu sorun konusunda uzlaşmalıyız. Umarım Türkiye ve AB'nin yapacağı ortak çalışmalarla bu zor durumun içinden çıkarız. Mart'ta yapılan anlaşmayı tüm başbakanlar onayladı. Diplomatlar artık çözüme kavuşturmak zorundalar. Savaşın iyisi yoktur. Bu sorun çözülmezse çok büyük bir savaş çıkabilir. 

NEGATİF BİR ŞEY YARATMAK İSTEMİYORUZ

Avrupa da bu uygun bir siyasi tavırdır. Bu kişiler her gün ölümle karşı karşıya geliyorlar. Biz bir angajman kabul ettik ve bu angajmanı destekledik. Hukuksal devletler olarak, imzalanan angajmanlar ve anlaşmalar üzerinde durup, uygulamaya mecburuz. Türkiye'ye bazı itirazlarımız olmuştur, izah etmişizdir. 

ABD Başkan Yardımcısı açıkça söyledi. Bir reaksiyon oldu. Kabul edilebilir bir tavırdır. Bulgaristan ile Türkiye yakın devletlerdir. İçişleri Bakanlarımız bu çalışmaya katılırlar. Üçlü mekanizma, Bulgaristan-Yunanistan ve Türkiye çalışır vaziyettedir. Türkiye'de negatif hiçbir şey yaratmak istemiyoruz."

SORU-CEVAP

ALMAN SPIEGEL DERGİSİ'NİN İDDİASI

Der Spiegel başka bir gezegende yaşıyor sanırım. Operasyonda Kürtlerin hedef alındığı kuyruklu yalan. Hiçbir şey yapmayı bilmiyorsa, ABD Başkan Yardımcısının açıklamasını, AB makamlarının açıklamasını dinlesin, ona göre haber yapsınlar. Türkiye bir yandan DAEŞ'le mücadele etmekte zayıf kalıyor diye iddialarda bulunacaksınız. Aslı astarı yoktur. ÖSO, DAEŞ unsurlarını temizlemekle, diğer terör örgütleri geldikleri yere göndermekle meşguldür. Bizim askerimiz de lojistik destek vermekle meşguldür. Türkiye kendi sınırlarını korumaktadır. Onun dışındaki bütün haberler, yorumlar zırvadır. Baştan beri biz Suriye'nin toprak bütünlüğünü savunuyoruz. Bu terör örgütlerinin amacı hem Suriye'de, hem Türkiye'de bölücülük yapmak. Biz sınırlarımızın güvenliğini, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini yüzde 100 sağlayıncaya kadar devam edeceğiz. DAEŞ ve diğer örgütleri bölgeden çıkarana kadar operasyonlarımıza devam edeceğiz.

MÜLTECİLER KONUSUNDA İKİLİ ANLAŞMA

Türkiye, Bulgaristan'ın yaşadığını bu sıkıntıyı azaltmak için ikili çalışma kararı aldık. AB anlaşması gecikmiş olsa da, bu süreye kadar bile Bulgaristan ile aramızda çalışmaları yoğunlaştıracağız ve sorunun çözümü için somut adımlar atmaya gayret edeceğiz.

YORUMLAR 40
  • ametli 7 yıl önce Şikayet Et
    ben Kürt oğlu Kürt'üm. Türk'ler ve Kürtler aynı kan olmuşlar, asla aralarında bir kargaşa olmayacak. kargaşaya iç savaşa gayret eden kalleş ermeni örgütü pkk dir. Kürtlere gelince, başta kürtleri ve türkleri öldüren pkk itleridir
    Cevapla
  • Hüseyin Cesur... 7 yıl önce Şikayet Et
    En ekin cevap, vakit geçirmeden üstün özellikli yerli araba üretmek...Hab özellikleri ellerinden alındıktan sonra araba endüstrileri de zayıflatılırsa o zaman seyreyle sen ALAMANYAYI...
    Cevapla
  • realist 7 yıl önce Şikayet Et
    adamlar dünya export sampionu, türkiyenin tek markasi var oda tsk
    Cevapla
  • yüksel 7 yıl önce Şikayet Et
    şu anda 4 modelin testleri yapılıyor kardeş. 2019 da seri üretim başlıyor İNŞAALLAH.
    Cevapla
  • vatansever 7 yıl önce Şikayet Et
    15 temmuz darbe girişiminin neden başarısız olduğunu sorgulayan Avrupanın ônde gelen ülkeleri Almanya başta olmak üzere Türkiye karşıtlığını bir kez daha göstermiştir oldular.pkk yı terör örgütü olarak görmekten kaçınan Almanya avrupdan söz ediyoruz.avrupanın sergilediği bu tutum gerçek yüzlerini bir kez daha görmüş olduk
    Cevapla
  • Geçmez 7 yıl önce Şikayet Et
    Sayın başbakan iyiniyetli adam Çırpınıyorki birşeyler yapayım diye ama davutoğlunun adamı hakanı görevden alıp deneyimli birisini göreve atamadıkça bu sıkıntılar geçmez
    Cevapla
  • FAHRİ 7 yıl önce Şikayet Et
    Hakanı göreve getiren Davutoğlu değil ki? Cumhurbaşkanı döneminde getirdiği için FETÖ darbe yapmaya çalışıyor.
    Cevapla
  • adem 7 yıl önce Şikayet Et
    hakan kim la
    Cevapla
  • tzcn 7 yıl önce Şikayet Et
    alman medyasi turkiye hakkinda yalan yazmaktan bikmadi bi turlu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!